עבור לתוכן

ספק הוחלף, אך המחשב עדיין לא נדלק

Featured Replies

פורסם

אוקיי לפני שבועיים רשמתי כאן הודעה שהמחשב לא נדלק לאחר בדיקות מרובות הוחלט שזה הספק שמת, עכשיו לאחר שבועיים הוחלף הספק אך המחשב עדיין לא נדלק!

בדקתי מתח עם פלוק, יש מתח! אפילו הנורה שמסמנת שהלוח אם מקבל חשמל דולקת, בדקתי את הנק' מתח של הלחצן הפעלה יש מתח!, אני כבר לא מבינה מה קורה.. למה המחשב לא נדלק??

מיואשת, ומקווה לאיזה תשובה טובה...

דפנה

ספק כוח 450 וואט של אנטק, לוח אם של אסוס דגם M2N-E.

פורסם

מנסיון אישי בתור טכנאי בערך ב90 אחוז מהמקרים שהמחשב לא נדלק הבעייה היא ספק כוח..

אם החלפת הספק לא תיקנה את הבעיה (ובאמת וידאת שהכל מחובר כמו שצריך) אז כנראה שזה הלוח או התחממות מאוד מוגברת של המעבד.

לא קראתי את הפוסט הישן אז אני לא יודע מה כבר נבדק.

בכל מקרה אם נבדקה התחממות מעבד, ויש אחריות על הלוח הייתי ממליץ לך לממש אותה.

פורסם

תוכל לקשר אותנו לדיון הקודם שלך?

פורסם
  • מחבר

כן אני אחפש את מה שרשמתי כבר, אבל ברמת העיקרון איך אני בודקת התחממות של המעבד?

סתכל מה שקרה מלכתחילה זה ככה:

המחשב עבד לילה שלם כמו תמיד :) בבוקר באתי לבדוק את ההורדות שעשיתי והמסך לא נדלק, לחצתי על העכבר על המיקלדת שום תגובה, טוב באתי ללחוץ על לחצן הריסטארט גם שום תגובה, אוקי לחצתי על לחצן הכיבוי מס' שניות כלום שום תגובה, הדבר היחיד שהיה ביכולתי לעשות זה להוציא את התקע מהחשמל של המחשב, וזה מה שעשיתי הוצאתי את התקע מהחשמל, חיברתי מחדש, ומאז המחשב לא נדלק, הבעיה בהתחלה באמת הייתה הספק לא היה מתח, ואני יכולה להגיד בוודאות שלא היה מתח כי לא התחשמלתי כמו עכשיו :) עכשיו, בנוסף להתחשמלות קטנה בכל רכיב שאני נוגעת, גם בדקתי עם פלוק אם יש מתח, ואכן הלוח אם מקבל מתח בנוסף הנורית הקטנה בלוח אם דולקת...

בהתחלה, לפני החלפת הספק, באמת אם המחשב לא נדלק זה באמת הספק, אבל עכשיו אומרים לי שיכוליות הלוח אם מת, איך לעזעזל לוח אם מת אחרי חצי שנה של שימוש??? ולוח אם טוב של אסוס.. זה משגע אותי, לצערי אין לי ממש מה לעשות חוץ מלנסוע לאשדוד מערד!!! ולהביא לחנות IQPC את המחשב לבדיקה ושיחליפו לי את הלוח אם , כי בתכלס אם הלוח אם הלך לך תידע מה עוד הלך בדרך...

זה בחיים לא קרה לי זה ממש מוזר כל המקרה הזה, בהתחלה חשבתי עוד הלחצן של הכיבוי והדלקה לא מקבל מתח אבל הוא כן, בדקתי..

לא יודעת מה יש לזה,

דעות?

תודה, דפנה.

פורסם

אם אחרי חצי שנה של שימוש זה קרה אני מאמין שעדיין יש לך אחריות על הלוח,

זה הדבר הכי נכון לעשות

פורסם
  • מחבר

כן ברור, לא חשבתי אחרת, הבאסה זה שחיכיתי איזה שבועיים וחצי עד שהספק הגיע ובסוף מתברר שלא רק הספק נדפק! וזה סיפור לנסוע מערד לאשדוד עם מחשב!

אבל כן מה לעשות אני אעשה את מה שצריך לעשות, הקטע המעצבן שזה לא הדפקה הראשונה עם המחשב הזה, עלההתחלה כשקניתי אותו הכרטיס מסך היה דפוק אז הייתי צריכה להחליף אותו, ועכשיו כל הקטע של הלוח אם/ספק כוח, ממש מעצבן אתה משקיע כל כך הרבה כסף, ותוך יומיים משהו אחר נופל, אין מחשבים זה פשוט עסק לא יציב!

:(((((((((((((

פורסם

עוד שאלה קטנה, אם לא נסעת כבר להחליף...

כשאת מנסה להדליק את המחשב, המאוררים מתחילים להסתובב או שפשוט אין תגובה?

פורסם
  • מחבר

שום דבר לא מגיב, כולל המאווררים, יש לך רעיון?

אני אסע לאשדוד לחנות רק ביום שני...

פורסם
  • מחבר

היי Aqualung לא ענית לי :(

פורסם

יכול להיות שרכיב אחר מקצר.

אולי כדאי לנסות להפעיל את המחשב כאשר כל הכוננים מנותקים (מהלוח)

פורסם
  • מחבר

עשיתי זאת, ניתקתי את כל הכוננים אפילו את ההארדיסקים ניתקתי, הוצאתי זיכרון אחד החלפתי סלוט אח"כ אותה פעולה לשני וכן הלאה, גם כן ניתקתי את המאווררים בקיצור הכל מנותק ועדיין המחשב לא נדלק...

כנראה באמת הלך הלוח אם יחד עם הספק, מעצבן כי יצאתי טיפשה, לא ציפיתי שבנוסף לספק ימות לי גם הלוח אם.. ושלחתי בדואר את הספק והחליפו לי אותו אחרי שבועיים וחצי ובסוף גם הלוח אם מת... קיצר מעצבן :(

פורסם

סתם לצורך הבדיקה הייתי , עושה RESET לביוס ואז מנתק את המעבד מהלוח , בודק מצב פיזי

אם הכול נראה קשורה , מנסה שוב להדליק , אם לא עובד כנראה שאת צודקת והלוח הלך לעולם אחר

פורסם
  • מחבר

ריסט לביוס כבר עשיתי, אבל האמת את המעבד לא חשבתי להוציא, אני אנסה את זה ואעדכן..

אוקיי עשיתי ריסט נוסף לביוס הוצאת סוללה פלוס העברת ג'אמפר (כמו שמתואר בספר של הלוח אם) נאדה שום תגובה הוצאתי גם את המעבד, סך הכל, הכל נראה תקין משחה תרמית מרוחה לא נראה נזק או מעשה של חימום יתר על המעבד...

כנראה באמת הלך הלוח אם, קיבל קצר או משהו כזה, למרות שמבחינה פיסית אני לא רואה שום קבלים מפוצצים או שום נזק לרכיבים האלקטרוניים בכל אופן :(נייםן

נורא מוזר העניין

פורסם

תנסי לחבר את המאווררים לספק כוח ולא ללוח אם.. ואז תראי אם הם פועלים זה אומר שדהספק פועל כמו שצריך...

פורסם

אולי זה בכלל הכפתור של הפעלת המחשב ?

בכל מקרה תבדקי שכל הכבלים מהספק מחוברים למקומות הנכונים

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים