עבור לתוכן

מעוניין בHTPC ויש לי שאלות (עד 4000+- שח)

Featured Replies

פורסם

1. אם אני משתמש בXP MCE אז אני יכול להסתכל ערוץ אחד ובמקביל שהוא יקליט ערוץ אחר?

2. כרטיס הטלויזיה Leadtek WinFast PVR3000 Deluxe הוא טוב? או שיש משהו יותר מומלץ?

3. אם אני מחבר לכרטיס ממיר של הוט אז התמונה תיהיה איכותית יפה ונקייה? או שלא?

4. מעבד AMD ATHLON AM2 4000 מספיק או שצריך משהו יותר חזק?

5. כרטיס מסך GFORCE 7600GS יספיק או שצריך משהו יותר חזק?

6. כדאי לקנות לוח אם עם כרטיס מסך מובנה בעל יציאת HDMI או שלא?

7. מארז MOZART SX + MEDIA LAB VC7001SNS הוא מארז טוב או שכדאי לי לקנות משהו אחר?

8. מה אני עוד צריך לדעת/לברר לפני שאני קונה HTPC?

בעקרון המחשב יהיה בעיקר לטלויזיה, סרטים, DVD וגם קצת אינטרנט.

הLCD הוא SONY KDL-32U2000.

תקציב עד 4000 ש"ח.

תודה.

פורסם

ראשית - הוסף תקציב לכותרת או שהת'רד ינעל!

1. אם אני משתמש בXP MCE אז אני יכול להסתכל ערוץ אחד ובמקביל שהוא יקליט ערוץ אחר?

לא חושב - צריך לבדוק

2. כרטיס הטלויזיה Leadtek WinFast PVR3000 Deluxe הוא טוב? או שיש משהו יותר מומלץ?

לא מכיר - ממליצים בחום על HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT

3. אם אני מחבר לכרטיס ממיר של הוט אז התמונה תיהיה איכותית יפה ונקייה? או שלא?

זה תלוי באיכות השידור (שלרוב נמוכה) ובמסך שלך הרבה יותר מבכרטיס עצמו.

4. מעבד AMD ATHLON AM2 4000 מספיק או שצריך משהו יותר חזק?

מספיק בהחלט אלא אם אתה מתכוון לא להשתמש במקודדי חומרה של הכרטיס (MPEG2 לרוב) ולהמיר בעצמך בקודקים מתקדמים דוגמת H264. אז צריך מעבד מפלצתי. מיותר לדעתי

5. כרטיס מסך GFORCE 7600GS יספיק או שצריך משהו יותר חזק?

עדיף GB HD2400PRO עם קירור פאסיבי לו תמיכת חומרה ב-HD והוא שקט לחלוטין (וזול - 313 ש"ח).

6. כדאי לקנות לוח אם עם כרטיס מסך מובנה בעל יציאת HDMI או שלא?

אם אין לכרטיס המסך אז כן. בכל מקרה כדאי כי לוחות כמו ה-ASUS M2A VM HDMI כלל לא יקרים ונותנים שלל יציאות וידאו. מצויין ל-HTPC אפילו כשיש כרטיס מסך נפרד (כי אין לו קומפוננט למשל).

7. מארז MOZART SX + MEDIA LAB VC7001SNS הוא מארז טוב או שכדאי לי לקנות משהו אחר?

מעולה אבל יקר בטירוף. NSK2400 או FUSION יספיקו מעל ומעבר וכבר כוללים ספק שקט.

8. מה אני עוד צריך לדעת/לברר לפני שאני קונה HTPC?

* רצוי ש-HTPC יהיה שקט ככל האפשר כי אף אחד לא אוהב טרקטור בסלון ש"צורח" בקטע מותח/רומנטי שקט...

* כדאי מאוד לקחת HDD ענקי לאחסון ולא כמה קטנים - חוסך רעש וחום מיותרים. זה חשוב בעיקר אם אתה מתכוון לצפות בתכני HD שתופסים נפח רב.

* אם אתה מתכוון לצפות בסרט מהמחשב ובו זמנית להקליט אליו, מומלץ לקנות HDD נפרד (קטן יותר) למערכת ההפעלה + הקלטות ONLINE. אחרת עלול להיווצר צוואר בקבוק בגישה ל-HDD

בעקרון המחשב יהיה בעיקר לטלויזיה, סרטים, DVD וגם קצת אינטרנט.

הLCD הוא SONY KDL-32U2000.

תודה.

אז יאללה - שים תקציב (מהר) ונבנה לך מפרט.

פורסם
  • מחבר

איכות התמונה תיהיה יותר נמוכה מכשהטלויזיה מחוברת ישירות לממיר? (כאילו מחוברת רגיל...) או שהיא תיהיה אותו הדבר?

מה אתם אומרים על הלוח האם הזה: Gigabyte GA-MA69G-S3H* יש לו כרטיס מסך מובנה עם HDMI אבל כנראה (נראה לי) שהוא לא יותר חזק מה7600GS (זה הכרטיס המסך הישן שלי ואני לי מה לעשות איתו...)

*יש לי ניסיון רב עם Gigabyte בעיקר בלוחות אם... הם אף פעם לא עשו לי בעיות (בניגוד לASUS...) אז אני מעדיף את Gigabyte.

אם מישהו יודע עם אפשר להסתכל בערוץ אחד ולהקליט ערוץ אחר במקביל אני מאוד הודה לו - זה ממש חשוב לי.

אם לקנות מתאם מDVI לHDMI האיכות תרד?

כי הביצועים של ה7600GS יותר טובים מהHD2400PRO...

אם אני רוצה לקנות מערכת רמקולים אז הכרטיס בקול המובה יספיק או שמומלץ לקנות כרטיס קול?

פורסם

איכות התמונה תיהיה יותר נמוכה מכשהטלויזיה מחוברת ישירות לממיר? (כאילו מחוברת רגיל...) או שהיא תיהיה אותו הדבר?

לא אמורה להיות כל פגיעה באיכות התמונה בהשוואה.

מה אתם אומרים על הלוח האם הזה: Gigabyte GA-MA69G-S3H* יש לו כרטיס מסך מובנה עם HDMI אבל כנראה (נראה לי) שהוא לא יותר חזק מה7600GS (זה הכרטיס המסך הישן שלי ואני לי מה לעשות איתו...)

לוח האם מעולה ל-HTPC ומאוד מומלץ לחיבור ישיר עם HDMI. כל נושא ה"חוזק" קשור הרבה יותר לגיימינג מאשר לסרטים. כשמדובר בסרטי HD מומלץ מאוד שתהיה תמיכת חומרה ב-HD ואת זה אין באופן מלא לאף אחד משניהם (וממילא ה-LCD שלך היא לא HD אמיתית).

אני מציע לך לא להשתמש בכרטיס הישן כי הוא סתם יגרום לרעש וחום מיותרים במארז (חוץ מלהפריע לזרימת האוויר) ולא יתן כמעט כלום. בתקציב שלך אין כל בעיה לשים HD2400PRO ב-300 ש"ח ואף הרבה מעבר לכך

*יש לי ניסיון רב עם Gigabyte בעיקר בלוחות אם... הם אף פעם לא עשו לי בעיות (בניגוד לASUS...) אז אני מעדיף את Gigabyte.

אם מישהו יודע עם אפשר להסתכל בערוץ אחד ולהקליט ערוץ אחר במקביל אני מאוד הודה לו - זה ממש חשוב לי.

תתיעץ בפורום "תצוגה וגרפיקה" ותחזור עם תשובה.

אם לקנות מתאם מDVI לHDMI האיכות תרד?

יש הבדלי איכות, אך כפי שאמרתי, ממילא לא כדאי להשתמש ב-7600GS לדעתי. מכיוון שמדובר בחיבור דיגיטלי, קשה לי להאמין שתבחין בהבדל.

כי הביצועים של ה7600GS יותר טובים מהHD2400PRO...

בגיימינג, ממש לא בסרטים!

אם אני רוצה לקנות מערכת רמקולים אז הכרטיס בקול המובה יספיק או שמומלץ לקנות כרטיס קול?

יספיק מעל ומעבר אלא אם אתה אודיופיל גמור. גם אז, יש יציאת אודיו דיגיטלית (SPDIF) שאפשר לחבר למגבר חיצוני באיכות מקסימלית.

אנא ציין האם לתת את הכי טוב ב-5000 ש"ח או לחסוך אם הדבר לא גורם לפשרות ממשיות... 5K זה הרבה ל-HTPC

הכי טוב לדעתי ב-5K:

מעבד:

AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX ¤619

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA69GM-S2 ¤449

כרטיס מסך:

GAINWARD PCI-EX GeForce 8600GT SILENT-FX 256MB GDDR3 - BLISS - 8491 - DX10 - RETAIL ¤796

דיסק קשיח:

WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤629

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤189

זיכרון:

KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ¤424

מארז:

ANTEC FUSION V2.0 - MEDIA CENTER CASE+ 430W PSU ¤1110

וידאו וטלוויזיה:

HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT ¤452

קרור למעבד:

THERMALTAKE MAX ORB FOR AMD&INTEL S462/478/754/775/939/AM2 : CL-P0369 ¤252

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + ממורי טסט ¤118

מחיר סופי: ¤5038

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

יש פה המון במה לקצץ בלי כמעט לפגוע במפרט:

מעבד:

AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX ¤619

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA69GM-S2 ¤449

כרטיס מסך:

GIGABYTE PCI-EX RADEON HD2400PRO 256MB GDDR2 - GV-RX24P256H - DX10 - BULK ¤313

דיסק קשיח:

WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤423

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤189

זיכרון:

KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ¤424

מארז:

ANTEC NSK2400 DESKTOP CASE + 380W HE PSU ¤614

וידאו וטלוויזיה:

HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT ¤452

קרור למעבד:

THERMALTAKE SILENT 939 HEATPIPE COOLING TECH FOR AMD 754/939 : CL-P0200 ¤109

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + ממורי טסט ¤118

מחיר סופי: ¤3710

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* כרטיס מסך יותר ממספק לסרטים עם קירור פאסיבי.

* גם 320GB זה יפה מאוד.

* מארז כמעט זהה ל-FUSION רק בלי בורר ווליום ותצוגת מסך (ההבדלים בספק זניחים פה).

* קירור פחות מפלצתי אבל יעשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

*התקציב שונה ל4000 ש"ח.

אם אני קונה כרטיס מסך העל יציא HDMI אז אני יכול לחסוך ולקנות לוח אם בלי יציאת HDMI, נכון?

אז איזה לוח אם מומלץ של GIGABYTE בלי כרטיס מסך מובנה?

מה עדיף בשביל HTPC לוח אם MICRO או ATX?

tmpusr כתבתה "וממילא ה-LCD שלך היא לא HD אמיתית" מה זאת אומרת? כתוב על הטלויזיה HD READY.

(FULL HD זה מ40" ומעלה, לא?)

כשאני אחבר את הממיר למחשב אז כל הערוצים ישארו כמו שהיה לפני? או שהערוצים יתבלגנו?

כדאי להשקיע ותקנות 500GB או ש320GB יספיק?

1GB RAM יספיק או שכדאי לשים 2GB?

פורסם

1. אי אפשר לצפות בערוץ אחד ולהקליט אחר. אלא אם כן תחליט לשים שני כרטיסי לכידה (או את ה -pvr500 שיש לו שתי כניסות נפרדות) שיחוברו ל- 2 ממירים נפרדים

2. מתאם מ- dvi ל- hdmi לא פוגע באיכות כלל, מכיוון שמדובר בסיגנל דיגטלי. בסיגנל דיגטלי בניגוד לאנלוגי, יש רק שני מצבים - עובר או לא עובר. זאת אומרת שאם הוא מגיע לטלויזיה אז אין מצב שהוא הגיע אליה באיכות פחותה.

3. ה- pvr 150 מומלץ יותר מהכרטיס שרשמת

4. מכיוון שבעת צפייה או הקלטה דרך הכרטיס טלויזיה מתבצע קידוד ל- mpeg2 יש ירידה מסוימת באיכות (לא יודע כמה באמת תבחין בזה). מצד שני, אם אתה רואה טלויזיה דרך המחשב, ניתן להפעיל מקודד כגון ffdshow שיעשו upscale לתמונה, או ניקוי רעשים מסויים, ובכך אולי אפילו להגיע לתוצאות טובות יותר (אני לא הצלחתי להגיע לתוצאות טובות יותר, אבל יש אנשים שטוענים שכן)

5. אם המחשב מיועד אך ורק למדיה, ולא משחקים עדיף לקנות כרטיס בסגנון ה ati2400/2600 או nvidia8500/8600 מכיוון שהם תומכים בהאצת חומרה לתכני HD אמיתיים ומורידים עומס מהמעבד.

6. ה- lcd שלך היא hd והיא בסדר גמור (היא לא fhd), אין קשר לגודל שלה אלא לרזולוציה שהיא יודעת להציג.

פורסם
  • מחבר

אם אתם אומרים שאין ירידה באיכות התמונה עם אני משתמש במתאצ DVI - HDMI אז אני לא רואה שום סיבה לקנות כרטיס מסך בעל יציאת HDMI... כלומר, אני יכול להשתמש ב7600GS הישן שלי עם מתאם.

תקנו אותי אם אני טועה.

אז AMD ATHLON AM2 4000 יספיק?

פורסם

dvi מעביר רק תמונה

hdmi מעביר גם תמונה, וגם את הפורמטים החדשים של סאונד

אם אין לך מגבר שיודע לקבל hdmi ולפענח את הפורמטים החדשים האלו, אז dvi יספיק לך

פורסם

*התקציב שונה ל4000 ש"ח.

אם אני קונה כרטיס מסך העל יציא HDMI אז אני יכול לחסוך ולקנות לוח אם בלי יציאת HDMI, נכון?

נכון

אז איזה לוח אם מומלץ של GIGABYTE בלי כרטיס מסך מובנה?

לא משתלמים כיון שהם לא זולים יותר ומבוססים על צ'יפסטים מיושנים יותר

מה עדיף בשביל HTPC לוח אם MICRO או ATX?

מיקרו כי אין צורך ב-ATX מלא וה-NSK2400/FUSION ממילא מתאים רק ללוחות מיקרו.

tmpusr כתבתה "וממילא ה-LCD שלך היא לא HD אמיתית" מה זאת אומרת? כתוב על הטלויזיה HD READY.

(FULL HD זה מ40" ומעלה, לא?)

בלי קשר לגודל, FULL HD זה מסך ברזולוציה של 1920X1080 ושלך אינו כזה. הוא תומך רק ב-720 אם אני לא טועה.

כשאני אחבר את הממיר למחשב אז כל הערוצים ישארו כמו שהיה לפני? או שהערוצים יתבלגנו?

אמור להשאר ללא שינוי

כדאי להשקיע ותקנות 500GB או ש320GB יספיק?

הסברתי כבר למה כדאי וזה נכנס מעולה בתקציב.

1GB RAM יספיק או שכדאי לשים 2GB?

2GB נכנס בלי בעיה ולכן כדאי (לא ממש הכרחי).

2. מתאם מ- dvi ל- hdmi לא פוגע באיכות כלל, מכיוון שמדובר בסיגנל דיגטלי. בסיגנל דיגטלי בניגוד לאנלוגי, יש רק שני מצבים - עובר או לא עובר.

זאת אומרת שאם הוא מגיע לטלויזיה אז אין מצב שהוא הגיע אליה באיכות פחותה.

:xyxthumbs: אני חשבתי על VGA לעומת HDMI/DVI... אתה צודק כאן כמובן.

פורסם

בקשר לספק ומארז - אני מאוד ממליץ לכל HTPC על הNZXT DUET ועוד ספק שקט, ליברטי 400 נחמד, אבל NOISETAKER 370 יעשה עבודה מעולה.

זה לדעתי שילוב מנצח, גם במחיר.

היתרון המאוד ממשי שלו על הANTEC NSK2400 הוא היכולת להכיל לוחות ATX מלאים. ובכלל, אין ספק שספק שתקנה בנפרד יהיה הרבה יותר טוב מהספק הבסיסי יחסית שמגיע עם האנטק.

סדרה 8 של נבידאה - ביצועים יותר טובים במשחקים, סרטים שתוריד מהרשת וטריילרים בפורמט X264, H264 - ירוצו חלק ויהיו מואצים ע"י הכרטיסים. אבל, וזה אבל חשוב מאוד - הפורמט שמקודד בדיסקים קנויים של HD - בלו ריי וHDDVD שכרגע לא רלוונטי לגביך אבל בטוח יהיה בעתיד - פורמט VC1 - לא נתמך ע"י NVIDIA אלא רק ע"י סדרה 2X00 של ATI, וגם אז, לא בכרטיסי 2900, רק 2400 ו2600. למה? ככה. קטע דפוק.

הכרטיס המומלץ לדעתי למערכות HTPC הוא 2400 פרו עם HDMI, ואם אפשר למצוא אחד מקורר פאסיבית זה יהיה נחמד. לצערי מצאתי רק כרטיסים שהם או מקוררים פאסיבית או כוללים HDMI - אבל לא שניהם. אני מציע שאם המחשב יהיה מחובר לרסיבר, תקנה כרטיס עם DVI פשוט, כי זה לא משנה. אם המחשב יהיה מחובר לסאונד של הטלויזיה, תשתדל לקנות כרטיס עם HDMI ותחשוב איך להחליף לו גוף קירור אח"כ, כי יש לא מעט טלויזיות שאם אתה מחבר אותן לHDMI ללא סאונד, הן לא יכולות לשדר סאונד ממקור אחר.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

בטלויזיה שלי אפשר לחבר לHDMI והיא יכולה לשדר סאונד מיציאת הAUDIO... (ככה כתוב בחוברת ההפעלה).

כרטיס המסך בלוח אם הנ"ל: GA-MA69GM-S2H למה הוא משתווה?

זה מה שאני חושב לקנות:

לוח אם: GA-MA69GM-S2H

CPU: ATHLON AM2 4800

זיכרון: DIGMA 1GB (או 2X512)

דיסק קשיח: Western Digital 500GB

מארז:MOZART SX vc7001SNS או ANTEC FUSION

כרטיס טלויזיה: Leadtek PVR3000 DELUXE או HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT

בהמשך אולי אני אקנה קירור למעבד - תלוי בעוצמת רעש שהמאוורר המקורי יעשה וכמובן עם המעבד יתחמם יותר מידי.

אני עדיין לא סגור על המעבד... אולי כדאי לי לקחת מעבד חלש יותר כיא ני לא מתכוון לשחק במשחקים על המחשב הנ"ל.

בעיקרון אני מעוניין במארז MOZART SX vc7001SNS כיוון שהוא דק ולפי דעתי יפה יותר מהANTEC.

בעניין כרטיס הטלויזיה אני עדיין לא סגור מה יותר טוב... על מה אני צריך להסתכל בשביל לדעת איזה כרטיס יותר טוב?

פורסם

נראה נחמד..קח PVR-150

פורסם

לגבי ה-NSK2400 - קרא את הסקירה ב-SPCR המקצועי ותחליט לבד: http://tinyurl.com/m3am9

מלבד היכולת להכיל לוח ATX (וממילא אתה לוקח לוח מיקרו) ה-DUET נופל ממנו בכל פרמטר - שקט, קירור ולדעתי גם עיצוב.

הספק שלו רחוק מאוד מלהיות בסיסי...קרא בסקירה. זה לא NEO HE אבל הוא מצויין, יעיל, ושקט.

פורסם
  • מחבר

זו הדילמה העיקרית שלי היום:

באו נצא מנקודת הנחה שיש לכם לוח אם שיש בו כרטיס מסך מובנה בעל יציאת HDMI...

ויש לכם כרטיס מסך (שמן הסתם יותר טוב מהכרטיס המובנה) אבל אין לכרטיס המסך יציאת HDMI, אבל יש לכם מתאם DVI TO HDMI, מה הייתם עושים? הייתם משתמשים ביציאת הHDMI של הלוח אם או הייתם מחברים את הטלויזיה דרך המתאם לכרטיס המסך הלא מובנה?

כי לפי מה שהבנתי לא יהיה הבדל באיכות התמונה... אז יהיה אפשר לקנות לוח אם פשוט וזול יותר למשל:GA-M61SME-S2

פורסם

אני נוטה לא להסכים, הדואט מארז מעולה, נדיר ביכולות שלו לHTPC, מדהים מבחינת עיצוב פנימי. הוא שקט ביותר, לדעתי יפהפה והרבה יותר מיוחד מה2400.

נכון, הקירור שלו לא משהו, אבל עדיין מרשים יחסית לכמה שאפשר לדחוס בתוכו ע"פ TECHGAGE.

למי שלא מתכנן אוברקלוק - זה לא כזה משנה.

לגבי ספק, ראיתי קראתי, התרשמתי מאוד ממנו כספק מובנה, הוא עדיין לא ברמה של ליברטי 400. הוא כן ברמה של NOISETAKER 370, לא הרבה יותר.

בוא נקרא לזה עניין של טעם.

לשאלתך:

זה שיש מתאם DVI לHDMI זה לא אומר שהHDMI יעביר סאונד. זה אפשרי בכרטיסי ATI, לא בNVIDIA.

שוב, השאלה אם זה משנה לך - הייתי אומר שלא, בהתחשב בכך שהטלויזיה שלך יכולה לקלוט סאונד ממקור אחר בזמן שידור בHDMI. לא צריך להיות אכפת לך, כי אין אובדן איכות.

אז אני אסיים בכך שאומר לך -

קנה כרטיס 2400PRO של GIGABYTE שעולה 300 שקל, זה הכרטיס שתפור עליך. הוא מגיע עם DVI ומתאם.

אתה אפילו לא צריך מתאם, יש כבלים ישירות מDVI לHDMI, והם עולים כמו כבל HDMI רגיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים