עבור לתוכן

[עזרה] יש לי בעיה עם הכרטיס מסך שלי.

Featured Replies

פורסם

כשאני משחק במשחקים, כמו c&c 3, מופיעים לי ריבועים ציבעוניים מוזרים על המסך, כאילו יש בעיה בכרטיס.

בהתחלה חשבתי שזאת בעיה של המשחק, אבל אז קיבלתי הודעה המכרטיס מסך שלי atl catalyst control center, משהו כזה.

בהודעה היה רשום באנגלית משהו על זה שהכרטיס מסך שלי הגיעה לטמפ' גבוהה מהטמפ' הבטוחה ושאני צריך לבדוק את המערכת אם אין חסימות של האוויר(מצטער אבל אני לא זוכר את כל הפרטים..). מה שמוזר זה שאפילו שאני מדליק את המחשב כשהוא קר יחסית, ורק התחלתי לשחק קצת, ההודעה מופיעה כך שזה לא הגיוני שהוא יתחמם כל כך מהר, ויש לי מחשב טוב.

בכל אופן, בדקתי ששום דבר לא חוסם את פתחי האיוורור של המחשב ולא הבנתי מה הבעיה. ועכשיו כל פעם שאני משחק במשחק כלשהו, לא משנה איזה, נשמע מן ציפצוף קצר ואז באה ההודעה, או שמופיעים שוב הריבועים המוזרים על מסך.

וככה זה כל פעם. אני לא יודע ממש מה לעשות ואני חדש בפורום.

אם מישהו הבין את הבעיה שלי אני אשמח אם הוא יעזור לי ואם מישהו לא הבין אז אני אסביר שוב.

בכל מקרה, תודה לכם.

פורסם

טוב.. זה ברור שזה בעיה של טמפרטורה של הכרטיס..

אתה בטוח שהמאוורר של הכרטיס עובד?

פורסם
  • מחבר

טוב.. זה ברור שזה בעיה של טמפרטורה של הכרטיס..

אתה בטוח שהמאוורר של הכרטיס עובד?

ונגיד שהוא לא עובד.

איך אני בודק את זה?:|

פורסם

אתה פשוט מסתכל על הכרטיס בזמן שהמחשב פועל אם המאוורר מסתובב אז כנראה זו בעיה בתוך הכרטיס

אם המאוורר אינו מסתובב אז עליך להחליף את המאוורר

פורסם
  • מחבר

אתה פשוט מסתכל על הכרטיס בזמן שהמחשב פועל אם המאוורר מסתובב אז כנראה זו בעיה בתוך הכרטיס

אם המאוורר אינו מסתובב אז עליך להחליף את המאוורר

אוקיי בדקתי והרגשתי רוח מכל הפתחים של המחשב שלי, אחד מהם הייתה רוח חמה קצת.

הוא פשוט בנוי ככה שאני צריך לפתוח אותו בהברגה ובגלל זה לא ראיתי את המאווררים ממש.

בשאר החורים האוויר קר.

פורסם

זה לא אומר לי כלום אתה יכול לפתוח את המארז של המחשב שלך ואז לראות כאשר המחשב דולק אם המאוורר שעל הכרטיס מסך שלך מסתובב?

נ.ב

דרך אגב לא שלחת לי את המפרט המדוייק של המחשב שלך

פורסם

ברוך הבא לפורום!

בכדי שיוכלו לעזור לך טוב יותר גם בתארד הזה וגם בתארדים הבאים, תוכל לציין בפרופיל את מפרט המחשב המלא שלך וכך ידעו להפנות אותך לפתרונות המתאימים לך:

http://hwzone.co.il/community/index.php?action=profile;sa=account

ארטיפקטים נגרמים מכשל בתפקוד הכרטיס מסך, אם זה מחוסר יציבות ואם זה מטמפ' גבוהה, אצלך ככול הנראה זה אכן מטמפ' גבוהה.

המערכת במנוחה פועלת ב 2D ולפעמים אפילו בתדרים נמוכים יותר, בכניסה למשחק היא ישר נכנסת לפעולה ובגלל זה לפעמים אתה מקבל את ההודעה על ההתחלה.

כדאי שתבדוק את הטמפ' ישר באותו רגע שההודעה מופיעה אצלך (בדרייבר בדר"כ תמצא את הטמפ', וגם בתוכנות חיצוניות כמו EVEREST).

בקשר להורדת הטמפ' הייתי ממליץ לך בזהירות (ואם אתה לא מבין בזה אז אולי להעזר שכן\חבר שכן) לנתק את הכרטיס מסך מהלוח.

לפרק את המאורר\היטסינק, לנקות טוב טוב מאבק, לוודא שהמאורר תקין ומסתובב, אם יש אפשרות אז לנקות ולהחליף את החומר הטרמי שדואג להעברת החום בין המעבד הגראפי וגוף הקירור.

בנוסף לזה לדאוג לזרימת אוויר תקינה במארז עצמו, לסדר חוטים, לנקות אבק ממאוררי המארז, לדאוג שבכל מקום במארז שיש בו מקום למאורר באמת יהיה מאורר פעיל ותקין.

שיהיה בהצלחה, ואם כל השלבים לא עוזרים אז אני אעביר את התארד לפורום קירור שיעזרו לך שם, אולי בסופו של דבר לא תיהיה ברירה אלא לקנות גוף קירור חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים