עבור לתוכן

קניית מעבד Intel Pentium D

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי מערכת ישנה יחסית שנה פלוס או שנתיים אם לוח אם של Gigabyte בעל תושבת 775ואני רוצה לשדרג לP- D . אני לא מעוניין להלחיף את הלוח הנ"ל כי הוא עושה אחלה עבודה עבור היעוד של (גרפיקה ועריכת ווידאו).

ישל לי 3 שאלות:

1. האם הלוח שלי תומך בפנטים D כי באתר של החברה כתוב Intel Pentium 4 ובSupport List כתוב את כל הסידרה של פנטיוםD כנתמכים

בצורה הבאה: P4 (820) , P4 (840) וכו'....

2. האם המעבד הנ"ל ייתן לי ביצועם יותר טובים ותועלת. המעבד שלי הוא Pentium 4 531 3 Ghz 1 MB 800 Mhz LGA 775 64 bit

ואם כן איזה מעבד כדאי לי לקנות.(מבחינות רינדור והמרה בין פורמטים).

3. האם הליבה הכפולה של Pentium D יכולה לחלק אפלקציה כבדה אחת כגון רינדור בין שני הליבות של המעבד וכך יתקבלו ביצועים יותר מהירים פי 2 כמעט ממעבד חד ליבתי

אני רוצה לערוך ווידאו וסאונד וגם גרפיקה ממוחשבת (אני עובד בPrimire, Studio 9, Avid, Adobe Audition, Sound Forge) וכו'.....

המפרט שלי הוא:

Intel Pentium 4 531 3 ghz 1 mb LGA775 800 mhz fsb

Gigabyte GA-8VM800PMD-775

2x512 Kingston DDRII 533 MHz 3CL

SiluroFX 5200 128 MB VGA + DVI + TV out

Maxtor 60GB 7200 RPM 8Mb buffer ATA133

Western Digital 250 GB 7200 RPM 8MB Buffer ATA133

LG DVD-RW 16X Dual Layer

LG DVD-ROM 16 X

פורסם

קח P-D 820...

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה על העצה

1. מהו המחיר המחיר של המעבד ובאיזו חנות (אני גר באיזור ירושלים) + פרטי חנות כגון אתר אניטרנט ומספר טל'

2. האם הלוח המפורט לעיל יתמוך במעבד זה

3. האם לא יהיו לי איתו בעיות התחממות (אם כן באיזה גוף קרור כדי להצטייד עבורו)

4. בכמה אחוז יעלו ביצועי המערכת שבירשותי אם המעבד החדש בגרפיקה ובעריכת ווידאו (רינדורים + המרות לפרומטים למיניהם)

5. האם כמות הזכרון שלי מספקת או שעדיף לי לשדרג את הזכרון אם כן למה ומה המחיר.

6. האם הליבה הכפולה של Pentium D יכולה לחלק אפלקציה כבדה אחת כגון רינדור בין שני הליבות של המעבד וכך יתקבלו ביצועים יותר מהירים פי 2 כמעט ממעבד חד ליבתי

תודה רבה מאוד, פנחס קיריליצ'ב

קח P-D 820...

פורסם

אהלן פינחס

גם אני בונה כרגע מחשב בין השאר בשביל רינדורים

לא נראה לי שבפורומים הללו אנשים מבינים במפרט לעריכת וידאו - רובם גיימרים

מהניסיון שלי עם מפרט קרוב לשלך עם מעבד 2.6 לוקח לAOA לרנדר מDVD ל DIVX DVD שלם כ6 שעות

עם המחשב החדש יחסית של חתנים - בערך חצי שנה אותה עבודה לוקחת 3 שעות

אני מקווה שעם ה Quad Q6600 ארד לשעתייים וגם אוכל לעבוד במקביל

בהצלחה

פורסם

אהלן פינחס

גם אני בונה כרגע מחשב בין השאר בשביל רינדורים

לא נראה לי שבפורומים הללו אנשים מבינים במפרט לעריכת וידאו - רובם גיימרים

אם אתה לא מאמין באנשים פה אז מה אתה עושה כאן ? ואתה צודק אנחנו גיימרים ורק אתה מבין

וסתם בשביל הקטע אתם כבר 2 מאותו תחום ואני בטוח שיש פה עוד הרבה

אז פעם הבאה לפני שאתה שופט את אנשי הפורום תחשוב קצת

פורסם

עזוב לינק... זה לא חשוב..

תקנו אותי אם אני טועה, יש שתי גרסאות של PD שהגיעו עם איזשהו פיצ'ר ששיפר יכולת וידאו שכאלה, ה 955 וה 965..

מישהו מכיר את זה ..? נראה לי VT או משהו כזה.

פורסם

האמת שראיתי את הלינק הראשון אבל אני לא בטוח שזה מכוון לשימוש בקידודי וידאו....

מוזר, ברשימה בלינק השני אין בכלל את ה 955....

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה

איך זה שהלוח שלי לא תומך במעבדי ליבה כפולה הרי באתר של ג'יגהבייט כתוב:

Intel Pentium-Extreme Edition 840XE(3.2GHz,2MB) 800 F2

Intel P4 960(3.6GHz,4MB) 800 F3

Intel P4 950(3.4GHz,4MB) 800 F2

Intel P4 945(3.4GHz,4MB) 800 F4

Intel P4 940(3.2GHz,4MB) 800 F2

Intel P4 935(3.2GHz,4MB) 800 F2

Intel P4 930(3.0GHz,4MB) 800 F2

Intel P4 925(3.0GHz,4MB) 800 F3

Intel P4 920(2.8GHz,4MB) 800 F2

Intel P4 915(2.8GHz,4MB) 800 F4

Intel P4-Extreme Edition 3.73GHz(2MB) 1066 F2

(Run at FSB 800 MHz)

Intel P4-Extreme Edition 3.46GHz(2MB) 1066 F2

(Run at FSB 800 MHz)

Intel P4-Extreme Edition 3.4GHz(2MB) 800 F1

Intel P4 830(3.0GHz,2MB) 800 F4

Intel P4 820(2.8GHz,2MB) 800 F1

Intel P4 805(2.66GHz,2MB) 533 F2

וכל אלו מעבדי כפולי ליבה חוץ מיזה אחד מהאנשים כתב שכל הנראה יש להם טעות באתר ש P4 במעבדים אלו זה P-D

ועל פי המקרא אצלם באתר (Fx זה גירסת ביוס שצריך לעדכן)

הלינק:

http://tw.giga-byte.com/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2159

נראה שיש להם טעות באתר.

יP4 960 זה כנראה PD-960.. וכו.

שלחתי לג'יגבייט מייל לגבי זה.

תודה רבה, פנחס קיריליצ'ב

פורסם

דבר ראשון תודה רבה על העצה

1. מהו המחיר המחיר של המעבד ובאיזו חנות (אני גר באיזור ירושלים) + פרטי חנות כגון אתר אניטרנט ומספר טל'

2. האם הלוח המפורט לעיל יתמוך במעבד זה

3. האם לא יהיו לי איתו בעיות התחממות (אם כן באיזה גוף קרור כדי להצטייד עבורו)

4. בכמה אחוז יעלו ביצועי המערכת שבירשותי אם המעבד החדש בגרפיקה ובעריכת ווידאו (רינדורים + המרות לפרומטים למיניהם)

5. האם כמות הזכרון שלי מספקת או שעדיף לי לשדרג את הזכרון אם כן למה ומה המחיר.

6. האם הליבה הכפולה של Pentium D יכולה לחלק אפלקציה כבדה אחת כגון רינדור בין שני הליבות של המעבד וכך יתקבלו ביצועים יותר מהירים פי 2 כמעט ממעבד חד ליבתי

תודה רבה מאוד, פנחס קיריליצ'ב

1. הוא עולה 450+... לגבי חנות.. כנס לזאפ, יש שם רשימת חנויות שמוכרות את המעבד ותבחר את האחת שהכי מתאימה לך...

2. לפי מה שכתוב באתר של ג'יגהבייט אני חושב שכן, הייתי ממליץ לשלוח להם מייל לתר בטחון.

3. המעבד הזה לא קר במיוחד, הייתי ממליץ להשתמש בהתחלה הקירור שיש לך/בקירור שמגיע עם המעבד ולראות מה מצב הטמפ'. בכל מקרה אם בכל זאת תרצה קירור טוב יש קירור שנקרא AC FREEZER שעולה 140 והוא יספיק.

4. תלוי בתוכנה, אם התוכנה יודעת לנצל שתי ליבות הביצועים יוכפלו ויותר, אם לא אז השיפור יהיה קטן יחסית

5. הבנתי שאתה מתעסק בעריכת וידאו ולכן כמות הזיכרון או כל זאר המערכת שלך הם בסדר, פשוט כל קידוד, רינדור וכו' יקח יותר זמן מאשר במערכת חזקה.

6. כן, אם התוכנה תומכת בכך...

אז כמו שאמרתי שלח מייל לג'יגהבייט כדי להיות בטוח ואם זה בסדר קנה את המעבד הזה, למרות שהוא ישן ולא משתלם הוא המעבד הכי טוב שמתאים ללוח שלך

וניצן, מאיפה לך שאני לא מבין בעריכת וידאו? כי האמת היא שאני מבין בזה מאוד, אל תזלזל ככה באנשים.

תאמין לי שגם אני יודע שהמחשב שלו לא חזק במיוחד לערכית וידאו אבל לפעמים זה מה יש, חשבת על זה?

לא לכולם יש כסף לקנות Q6600. הבאנדם ביקש רק מעבד והמלצתי לו על ההכי טוב ללוח שלו.

הוא לא שאל האם עליו להחליף את המערכת ולקנות אולי Q6600.

אכן המעבדים האלו יקרים ולא משתלמים... כבר אמרתי את זה... אבל להחליף לוח כבר יכניס אותו להוצאות גדולות יותר... ואגב סידרה 8 זולה יותר ללא הבדל ביצועים כמעט. אך ה925 שנתנו מעלי יהיה מצויין.

פורסם

אכן ההבדל בביצועים לא גבוהה, בנוסף ה925 אמור להיות קריר, מה שמבטל את הצורך בקירור נוסף.

פורסם
  • מחבר

למה מעבד 920 Intel Pentium D Tray

מה ההבדל בינו לבין הBOX

תודה רבה, פנחס קיריליצ'ב

פורסם

אין הבדל בין המעבדים

הBOX פשוט מגיע עם צלעות קירור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים