עבור לתוכן

יכולות הניצול היום של מעבדים מרובי ליבה

Featured Replies

פורסם

צהרים טובים,

אני מתכוון לקנות מחשב חדש, שכמובן יכלול מעבד מרובה ליבות.

במסגרת השוואת מחירים, אחד הטכנאים אליו פניתי הסביר שאין מה לטרוח לקנות מעבד מרובה ליבות, בגלל שWINDOWS לא יודעת לנצל את היכולות האלה

והמעבד פשוט ישב על סרק. הסיפור הזה לא כלכך הגיוני לי, כי הייתי מצפה לראות משהו על זה באחד המאמרים שקראתי...

השאלה היא קודם כל אם בכלל כדאי לקנות מעבד מרובה ליבות, ובנוסף האם יעילות של מעבד דו ליבתי אשר מהירות השעון שלו היא X כפולה ממעבד חד ליבתי אשר מהירותו היא X.

תודה לכם!

פורסם

ויסטה כבר יודעת לנצל מרובי ליבות וגם אם לא כל כך טוב בשביל זה יש SP

בקשר למהירות השעון זה לא בדיוק כך זה מאוד תלוי בתוכנה בה אתה משתמש יש למשל מעבדים של אינטל כפולי ליבה שמשאירים הרחק מאחור מעבדים יותר ישנים עם מהירות שעון כפולה משלהם

פורסם

השיפור שיש למרובעי ליבה תחת מערכת ההפעלה מתבטא ב-Multitasking

השיפור האמיתי במרובעי ליבה היא בישומים שיודעים לנצל ריבוי ליבות

פורסם

אולי היום הוא צודק ב40 אחוז.קח בחשבון שבעולם המחשבים מתקדמים מהר בטירוף לכן תוך תקופה קצרה דבריו לא יהיו נכונים כלל.

פורסם
  • מחבר

אז בוא נראה האם הבנתי נכון:

1. כאשר מותקן SP2 על המחשב, המערכת כן יודעת לנצל את מרובי הליבות.

2. מרובי הליבות, גם אם ניצולם לא מלא, חזקים לאין שיעור ממעבדים ישנים יותר עם ליבה אחת, בין השאר בשל פרמטרים נוספים פרט למהירות שעון ומספר ליבות.

3. הניצול של המעבד תלוי במשחק, המחקי של היום יודעים לנצל שתי ליבות, ומשחקי העתיד ידעו כנראה לנצל את כל ה4.

4. במעבד מרובע ליבה - המשחקים יודים לרוץ על שתי ליבות , ושאר המשימות ידעו לרוץ על הליבות האחרות - כך שהיום מעבד 4 ליבתי קצת יותר מהיר מדו ליבתי, ובעתיד - ה4 ליבתי יהיה הרבה יותר מהיר

אני צודק?

שוב תודה לכולכם על ההתיחסות המהירה

פורסם

יש הבדל בין task לthread . הthread שייך לtask ולא יכול לנצל יותר מליבה אחת( אם זה לא נכון תודיעו לי). בדרך כלל כשאפליקציה עולה היא מעלה כמה threads שהם כמו task קטן שעושה משהו ספציפי כמו לקבל מידע מהרשת או לקבל מידע מהמשתמש, חישובים, או לדבר עם הכרטיס מסך וכו.

מה שתוכנית יכולה לעשות כדי לנצל ריבוי ליבות הוא להריץ את עצמה כמה פעמים בהתאם למספר הליבות ואז אחד מהtasks שהיא הריצה ינהל איזה task יריץ איזה thread . בדרך הזאת אפשר לנצל ריבוי ליבות אבל זה די מסובך. זה בערך מה שעושים באפליקציות תקשורת(אני מכיר אפליקציות עם יותר מ10 מעבדים). אחד המעבדים פשוט מנהל את כל היתר ואומר להם מה לעשות והמעבדים האחרים פשוט טוחנים חישובים.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר, אבל לא הבנתי בצורה חד משמעית - איזה שיפור נותן מעבד רב ליבתי ע"ג מערכת הפעלה WINXP? משחקים ירוצו יותר מהר?האם הWINDOWS חכם מספיק כדי להריץ לדוגמא את המשחק על שתי ליבות מתוך ה4 ואת התוכנת הורדות או מה שזה לא יהיה על ליבה נוספת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים