עבור לתוכן

למה כולם פה ממליצים על מעבדי AMD ולא על e4500 של אינטל?(בתקציבים של 2000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

למה כולם פה ממליצים על מעבדי AMD ולא על e4500 של אינטל?(בתקציבים של 2000 ש"ח)

פורסם

תבנה לי אתה מחשב עם רכיבים איכותיים ותכניס לתוכות 4500 ותראה מה יצא

תעשה אותו דבר עם מעבד AMD 3800/4000 ותראה מה יצא

פורסם
  • מחבר

אוקי..

ואיזה מעבד של AMD משתווה לE4500 במהירות?

פורסם

אולי e2140 הe4500 יקר ועולה כ780 שקל ובמחיר הזה אפשר לקנות מעבד של AMD עם ביצועים יותר טובים בקצת פחות(אני בודקק את העניין). בתקציבים נמוכים לרוב חותכים במה שלא צריך.

הAMD למפרטים דלי תקציב זה כנראה בגלל שלוחות האם של AMD זולים יותר בעיקר החדשים. אנשים לרוב מתעקשים לקחת לפחות p35ds3L לאינטל עדיין לא הבנתי למה. האופציות האחרות של אינטל היא לקחת לוחות מיושנים . וגם ככה הלוחות המיושנים גם עולים יותר מלוח טוב לAMD אז כנראה שזאת הסיבה.

אני בניתי מחשב למשחקים בכ 2650 שקל (לא כולל הרכבה) עם מפרט של AMD . בשביל אינטל הייתי צריך להוסיף איזה 150-200 שקל שזה קרוב ל10% יותר. כשהמטרה היא לחסוך אין סיבה לקחת אינטל רק בגלל שזה "יותר טוב" או "יותר מתקדם" מה שמעניין זה "מה זה יתן בכמה כסף" ואם זה לא מצדיק את המחיר אז יורדים לחלק יותר זול.

למשל אם אתה רוצה לקנות דיסק קשיח לקנות אחד של 80GB שעולה כ250 שקל לרוב ממליצים לעלות ל160GB כי בשביל עוד 50 שקל מקבלים פי שתיים יותר . וככה בשביל 20% מקבלים 100%. ה 250GB יותר משתלם מה160 והוא תוספת של כ120 שקל ואז מקבלים תמורה שך 312% על השקעה של 50% יותר. במעבד אין סיבה להשקיע 100% יותר בשביל עוד 20% ביצועים. לרוב ככל שעולים במעבד הכסף שאתה משלם נותן פחות חוץ מקרים ספציפיים. בכרטיסי מסך לרוב היחס הוא אחד לאחד חוץ מאולי הכרטיסים הכי חזקים בשוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים