עבור לתוכן

מחשב לאחותי בסיביבות ה 1000 ש''ח

Featured Replies

פורסם

בוא נסיים את הדיון המטופש הזה בצורה פשוטה:

1) יש גרף עלות תועלת לכל דבר בחיים, גם למחשבים. הוא אופטימלי למחשב בסיסי סביב 1600 שקל.

מסכים בהחלט, אך ניתן לבנות מחשב גם ללא פשרות על האיכות גם בכ-300ש"ח פחות. (לצורך העניין ניתן להחליף את זיכרון ה-PQI שבהצעתי ל-Kingston או Corsair Value בתוספת של כ-30ש"ח)

2) הסיבה שהוא אופטימלי ב-1600 שקל היא שלמרות שניתן להרכיב מחשב באלף ומשהו שקל, זה אומר הרבה מאוד חלקים לא טובים (רק חצי גיגה זיכרון, רק 80GB כונן-קשיח, מארז וספק גנריים, חד ליבה סטייל סמפרון לוח אם מיושן מבוסס NFORCE 430 ודומותיה) - כשחלקים שיקרים רק בעשרות שקלים בודדים הם הרבה יותר טובים (קרי כפול ליבה בסיסי, לוח מבוסס 690G, 1GB ראם, 160GB דיסק, מארז נורמלי עם ספק של HEC, EZCOOL, FSP).

בעניין המארז וספק-הכוח הג'נרי, והלוחות העלומים ו/או המיושנים שבד"כ דוחפים במפרטים הזולים, אין מסכים גדול ממני שכאן חובה להשקיע עוד קצת - ולקבל הרבה יותר : בעיקר מבחינת האיכות. כאן אין פשרות.

אך בעניין "גודל" המעבד, הזיכרון, והכונן-הקשיח, כאן נחלקות דעותינו : ישנם קונים שרמת-הכניסה תספיק להם בהחלט - והפרש של 280ש"ח עשוי להיות בעבורם הגורם המכריע בין לקנות או לא לקנות את המחשב ! כאן זה בעיקר עניין של מציאת האיזון המיטבי.

שבוע טוב :)

פורסם
  • מחבר

המפרט הזה יספק אותה בהחלט היה לה P2 עם 128 MB RAM והוא הריץ XP ללא בעיה ובמפרט הזה זה יריץ הכל הרבה הרבה הרבה יותר טוב

אני לא רואה סיבה לקנות חלקים איכותיים למחשב כזה

פורסם

אתה חי בסרט.

"הריץ לה XP בלי בעיה". זה מה שנקרא INCOMPATIBLE WITH REALITY.

שיהיה לך לבריאות, אני לא יכול להמליץ בלב שלם על מחשב בפחות מ1500 שקל, זה בזבוז זמן וכסף.

פורסם

יש לי מחשב בבית עם 256MB והוא מריץ XP טוב מאוד.

ויש לי עוד מחשב בן 6 שלא עבר שדרוג אחד והוא מריץ אינטרנט ואופיס טוב מאוד.

אז מחשב כמו זה יעבוד מצויין לאינרנט ואופיס.

פורסם
אני לא רואה סיבה לקנות חלקים איכותיים למחשב כזה

:kopfpatsch:

אתה אפילו לא מתקרב להבין איזו עוגמת נפש ואיזה סבל גורם מחשב המורכב מרכיבים לא איכותיים למשתמשיו. בתקווה שתלמד זאת *רק* מנסיונם של אחרים (לדוגמה : לקוחות "אייבורי" ושות').

פורסם

ג'ו:

תלמד מניסיון של אחרים - יש אנשים שבאים לפורום ללמוד. לא מבינים במחשבים, אבל מבינים שיש כאלה שיודעים יותר מהם. מקשיבים - לומדים, ומפנימים.

יש כאלה שמגיעים מקובעים. מגיעים עם מפרט שהם הכינו ומחליטים שהוא הכי טוב. בונים להם מפרטים עדיפים, אבל הם נשארים עם מה שהם הרכיבו בהתחלה. למה? כי הם מבינים הכי טוב. מה שעושים איתם זה פשוט אומרים להם "צודק" וממשיכים הלאה.

בשבועות האחרונים יש פה ריבוי של הסוג השני. אני מייעץ, מסביר, נותן דוגמאות, מרכיב מפרטים על חשבון הזמן היקר שלי, ורואה אנשים שמתעלמים לחלוטין.

הצד החיובי הוא שאני מתחיל לזהות אותם מראש, ולכן אומר לפותח התרד:

אתה צודק. תקנה מאייבורי, מפרט מעולה :):):)

פורסם

חחחחח :)

כן, גם אני נתקל בתופעה הזו לא מעט (בחיים האמיתיים)... ועדיין מתבאס כל פעם מחדש בעבור אותם נבובים, כשאני שומע את משפט המחץ "קניתי מאייבורי מחשב פיצוץ בזיל הזול"... אך זה דיי משעשע לראות את הפרצוף שלהם אחרי שמסבירים להם בפשטות שהם קנו זבל ובמקום לא מקום, במקום להשקיע עוד 300-400 ש"ח ולקנות משהו טוב ובמקום עם שם טוב.

מצד שני... בלי הנבובים האלה, ובלי אייבורי ושות', לא תהיה לטכנאים יותר מדי עבודה, מה ? ;)

פורסם

מסכים בהחלט, אך ניתן לבנות מחשב גם ללא פשרות על האיכות גם בכ-300ש"ח פחות. (לצורך העניין ניתן להחליף את זיכרון ה-PQI שבהצעתי ל-Kingston או Corsair Value בתוספת של כ-30ש"ח)

בעניין המארז וספק-הכוח הג'נרי, והלוחות העלומים ו/או המיושנים שבד"כ דוחפים במפרטים הזולים, אין מסכים גדול ממני שכאן חובה להשקיע עוד קצת - ולקבל הרבה יותר : בעיקר מבחינת האיכות. כאן אין פשרות.

אך בעניין "גודל" המעבד, הזיכרון, והכונן-הקשיח, כאן נחלקות דעותינו : ישנם קונים שרמת-הכניסה תספיק להם בהחלט - והפרש של 280ש"ח עשוי להיות בעבורם הגורם המכריע בין לקנות או לא לקנות את המחשב ! כאן זה בעיקר עניין של מציאת האיזון המיטבי.

שבוע טוב :)

ג'ו - במקרה הזה אני אתך, ולשימושים משרדיים בתקציב לוחץ אפשר בהחלט להתפשר על רכיבים שלא משתלמים כלל אך זולים ויעשו את העבודה בלי בעיה.

אצלנו בעבודה עד היום לרבים עוד יש 512M, P4 3.0GHZ והם מריצים ה-כ-ל בלי בעיה. OFFICE 2007 (על XP כמובן)OUTLOOK, NORTON, PROJECT וג'אווה. גם ה-R2H שלי עם סלרון 900 ULV מריץ אופיס + XP TABLET בלי בעיה.

קצת פרופורציות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים