עבור לתוכן

מחשב בסיסי לאינטרנט אופיס וגם קצת תכנות ללא מסך עד 2000 ש"ח ללימודי הנדסת חשמל

Featured Replies

פורסם

על איזה מפרט הייתה ממליץ ?

האם יש אפשרות לקנות היום לוח אם כך שבעתיד אוכל לשדרג את המעבד, אני לא מאמין שבשנה הראשונה נצטרך לבנות תוכנות מורכבות מדי, וייתכן שעם כניסת מעבדים מרובעי ליבה המחירים של המעבדים כפולי הליבה יירדו משמעותית. (סתם רעיון)

לגבי ה-OC אני חושב שאני אוותר אני כבר הרבה זמן לא בענייני מחשבים.

בכל אופן איזה המלצה יש לך למפרט שייתן מענה טוב יותר לצרכים של הנדסת חשמל במחיר של עד 2500 ש"ח...

• תגובות 30
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

מה אתם אומרים על המסך שבחרתי לקנות ?

הוא אמור לשמש אותי גם כטלויזיה בחדר (גג מרחק של 1.8 לצפייה) וגם כמסך מחשב.

פורסם

אפילו שהוא לא רוצה לעשות OC הזכרונות הללו עולים 439 ש"ח וזכרונות 667 של קרוסייר עולים 427 ש"ח

12 ש"ח הבדל...

מסך מעולה!

פורסם

מה אתם אומרים על המסך שבחרתי לקנות ?

הוא אמור לשמש אותי גם כטלויזיה בחדר (גג מרחק של 1.8 לצפייה) וגם כמסך מחשב.

לשימושים שלך אני מאוד ממליץ לא לקחת מסך רחב, אלא את אחיו "העיסקי", ה-DELL2007FP (ראה גם במפרט שלי) - בעל איכות הטקסט הטובה ביותר שראיתי במסכי LCD עד היום.

בשימושים משרדיים ושימושי טקסט (תיכנות, מסמכים, אינטרנט) ה-WFP פשוט נמוך מדי וכל הרוחב שלו מתבזבז. מאוד לא טבעי לעבוד בו ב-PIVOT כי הוא צר וגבוה מדי. לעומת זאת, ה-PIVOT של ה-FP מאוד שימושי בעבודה עם קוד ומסמכים וגם במצב רגיל הוא אידאלי בשרטוטים ובכלל בעבודה עם מסמכים בפורמט LANDSCAPE וכדומה.

חפש הודעות שלי בעניין בפורום מסכי LCD - טחנתי את העניין עד דק שם (אחרי שהחלפתי דעות 19 פעם ככל שהתנסיתי ביותר ויותר מסכים).

לדעתי ה-DELL 2007FP הוא המסך האידאלי למהנדסים ומתכנתים ובכלל לכל מי שעובד הרבה עם טקסט וזקוק לרזולוציה גבוהה (שטח צפיה גדול).

גם ה-VP930 מעולה לשימושים אלה אבל בגלל ה-dot pitch הענקי שלו הטקסט נראה מפוקסל לטעמי ויש לו הרבה פחות שטח צפיה (1280X1024 לעומת 1600X1200 - תעשה את החשבון לבד).

יש שמתקשים עם ה-dot pitch הפיצפון של ה-2007 אבל זה קורה לרוב מי שהיה רגיל לעבוד ב-1024X768 במסך CRT בגודל 19' קודם לכן. מתרגלים...

פורסם
  • מחבר

אתה התנסתה לעבוד בתכנות עם מסך רחב ?

קראתי באחד המקומות שזה יכול להיות נוח מאד מכיוון שיש אפשרות לשים שני דפים אחד ליד השני, השאלה אם זה פרקטי לתכנות ?

אגב הסיבה שבחרתי מסך רחב היא מכיוון שרוב הסרטים שאני אצפה בהם מהמחשב הם סרטים שמיועדים למסך רחב . (כמובן ששימושו העיקרי של המסך יהיה ללימודים)

פורסם

תראה במפרט שלי - יש לי גם את ה-DELL2407WFP אבל בשל גודלו המפלצתי הוא "גבוה" מספיק לתכנות ועבודת טקסט. ה-PIVOT שלו לא שימושי כלל כי הוא כל כך גבוה שתקבל נקע בצוואר. איכות הטקסט טובה, אבל פחות מה-2007FP לדעתי.

עבדתי גם עם 22' רחב ו-19' רחב - מאוד לא נוחים ומאוד נמוכים (ה-22 סביר יותר כי הוא בגובה של מסך 19' רגיל, אבל אין לו PIVOT וכולם מבוססי TN בעלי איכות טקסט נחותה משמעותית).

הקטע של שני דפים אחד ליד השני לא ממש שימושי מניסיוני - ה-PIVOT שימושי הרבה יותר.

ברור שלסרטים האספקט הרגיל פחות מתאים, אבל כמו שאמרת - זה שימוש משני. הייתי לוקח את ה-WFP אם היה מדובר ב-50-50 אחוז וגם אז בהסתייגות מה.

תשקיע קצת ומצא את הפוסטים שלי בנושא בפורום LCD - הם מאוד מפורטים והיו דיונים מאוד פורים בנושא.

פורסם
  • מחבר

הבנתי נראה לי שאתה צודק, אני אלך בסוף על המסך הרגיל ולא הרחב..

לגבי המפרט .. אני צריך לחקור עוד קצת את הנושא ואז להחליט.

תודה רבה לשניכם על העזרה ..

וכל הכבוד על ניהול הפורום החשוב והמוצלח הזה. :xyxthumbs:

עדי

[br]פורסם בתאריך: 13.10.2007 בשעה 17:34:34

שלום שוב..

חשבתי לקנות את המסך המדובר, dell2007fp בחנות בירושלים בהדס מחשבים: http://adscomp.co.il/he/product_h.php?idn=6097&zap=1

מישהו מכיר את החנות, יודע משהו על אמינותה ?

ושאלה נוספת:

החלפתי פה כמה חלקים : צורב, זיכרון, מארז, האם יש הבדלים משמעותיים בין החלקים שהחלפתי, לגבי המארז לא ידעו להגיד לי את הדגם המדוייק אמרו שהוא שייך לחברת cool it ושיש לו ספק של 500W עם יציאות usb קדמיות.

זהו המפרט המלא:

מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.3GHz(E6550) 1333MHz/FSB 4MB - BOX

לוח אם: GIGABYTE GA-G33M-S2

דיסק קשיח: קשיח 160GB SATA 7200 RPM סמסונג

צורב דיוידי: samsung במקום LG DVDRW GSA-H44N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK

זיכרון: MB (2X512) 667MHz DDRII1024 Kingston במקום GEIL 1024MB (512MBX2) DDR2 533MHz CL-4-4-4-12

מארז: האם קריטי המארז הנ"ל או שהבדלים במארזים לא קריטיים, JSP-TECH K-110C - MID TOWER - BLACK/SILVER + EZCOOL 400W PSU

אשמח לתגובות

עדי

פורסם

הת'רד הכפול ננעל וההודעות אוחדו - אנא קרא בעיון את חוקי הפורום.

פורסם
  • מחבר

החברה של המארז היא colorsit ATX 7004 יש בו שני מאוורים ויציאות usb קדמיות ספק 500w..

הבעיה היא שלא הצלחתי למצוא את הדגם באינטרנט :nixweiss: , מה אני צריך לבדוק במארז על מנת לדעת אם הוא יקרר מספיק את המערכת ?

הנה הקישור לאתר של הדס מחשבים, אולי יש להם מארז שאתם יכולים להמליץ עליו..

http://www.adscomp.co.il/he/custom.php

פורסם

אין להם - הכל גנרי... אפילו לא מציינים מי היצרן! :nono:

מקסימום תביא להם להרכבה מחנות אחרת :-\

פורסם

הנה הצעה מבוססת מעבד Intel :

מארז - CompuCase 6K31/6K60 w/ HEC 300W - כ-240ש"ח

לוח-ראשי - Intel BLKDG31PR G31-Based - כ-420ש"ח

מעבד-ראשי - Intel Core 2 Duo *E4400 2.0GHz - כ-660ש"ח

התקן קירור למעבד - Zalman CNPS-7500AlCu ** - כ-160ש"ח (אפשר לוותר - אך רק בלית ברירה)

זיכרון-ראשי - Corsair VS1GBKIT667D2 1GB 667MHz - כ-250ש"ח

כונן-קשיח - WD WD1600AAJS - כ-260ש"ח

כונן-תקליטורים - LG GSA-H62N - כ-175ש"ח

וסה"כ : כ-2165ש"ח (לא כולל הרכבה ו/או בדיקה).

* ניתן לשדרג-מטה למעבד Intel E2180 2.0GHz - תמורת חיסכון של כ-180ש"ח.

** ניתן לשדרג-מטה להתקן קירור למעבד CoolerMaster RR-LIE-L9E1-GP - תמורת חיסכון של כ-90ש"ח (לא מומלץ !).

פורסם
  • מחבר

חברה אני עדיין תקועה עם המארז...

מישהו יכול לומר איזה מן המארזים הבאים יכולים להתאים לי :

foxconn tla397 : http://www.skypc.co.il/pl_product~FCTLA397~6~0.htm

foxconn tlm841 : http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=7835

האם 300w מספיק למפרט הנ"ל ?

אגב לחנות אין את המארזים שציינתם פה, אם 2 המארזים הנ"ל לא מתאימים אז אין ברירה אני אקנה בחנות אחרת.

ביום ראשון מתחילים הלימודים, אני מת כבר לסיים עם זה... ???

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה, אני רוצה להזמין את המחשב עכשיו...

מישהו ?

האם 300w מספיק למפרט הזה ?

אני בעיקרון מעדיף את הדגם foxconn tla397.

תודה

עדי

פורסם

לא מתרשם משניהם... :-\

ב-200 יש לך את ה-JSP 100C + EZCOLL 400W

ב-250 ו-300 יש לך מארזי COMPUCASE + ספקי HEC 300W

פורסם

נראה לי שקצת הגזמתם עם המפרט. הטעות היתה להיכנס לתואר עם P3 500, או במילים אחרות - מחשב מיושן מאוד יחסית לתקופה של הקומפיילרים והתוכנות, אבל זה לא אומר שעכשיו צריך מעבד 4 ליבות עם 8 גיגה זיכרון ובאס באוברקלוק. מחשב בסיסי מודרני יעשה את העבודה, מחשב בסיסי מודרני חזק יותר יעשה את העבודה יותר טוב.

אז זה נכון שהתואר יעבור ביתר קלות עם מחשב חזק, וילה רגועה הקצה העיר והסעה פרטית צמודה, מסז' יומי כפול אחרי הלימודים ואחרי השיעורי בית (שזה בערך ב 3 בלילה), מורה פרטי צמוד לשאילת שאלות וחיסכון בזמן - ועוד ועוד... צריך להכניס הכל לפרופורציה ונכון שבפורום מחשבים מבחינת ההמלצות המחשב יהיה הקודש שבקודשים אבל יש הרבה אנשים שעברו את התואר גם בלי מחשב, ורוב ענק שעבר אותו עם מחשבים על גבול הענתיקה. צריך לזכור - כל פינוק כזה עולה כסף - משהו שאין הרבה בזמן תואר.

בשנה וחצי הראשונות גם ככה רוב העבודה שלך תהיה על דפי חשבון עם הרבה אינטגרלים, ניגזרות, חסמים וגבולות ובטיבול קצת מטריצות, אז תשקיע יותר בעיפרון ומחק טובים כי את רוב זמנך תשקיע בהם. הקומפילציות שלך בשנה א' יקחו בדיוק 6 שניות וההרצות - במקרה של הקוד הכי לא יעיל - דקה על המחשב המעבד הכי חלש שיש היום. תוכל גם לקנות היום מחשב בסיסי אפילו משומש, ותמיד בעתיד תוכל להחליף לפי הצורך ולקבל משהו שמתאים לתקופה.

וד"א - חשוב יותר מהעניין הנ"ל הוא לברר מראש מי הם המרצים הטובים (ומרצה אכזר לפעמים מיתגלה טוב מאוד, לדוגמה - סיקסיק בתיכנות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים