עבור לתוכן

התאמת לוח אם מעבד וזיכרון

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה כללית ולאחר מכן יותר ספציפית.

באופן כללי האם יש חשיבות להתאמה של המעבד לוח האם והזיכרון בעיקר מבחינת מהירויות וביצועים.?

למה אני מתכוון האם ניקח מעבד עם FSB של 1333 ולוח אם עם 1066 וזיכרון עם 667 מה בעצם תהיה מהירות העבודה של המעבד מול הזיכרון? האם לא במהירות הכי נמוכה כלומר ה 667 של הזיכרון?

ומצד שני האם אין כאן בזבוז ולקחנו מעבד יקר יותר כאשר הוא בעצם יעבוד רק ב 667 והיינו יכולים לקחת מעבד זול יותר ולוח אם זול יותר ולקבל אותם ביצועים?

ועכשיו כמובן מזה לספציפי:

אני רוצה להרכיב מחשב וכמובן הלב הוא המעבד, לוח האם וזיכרון.

אני מחפש מעבד אינטל ב 800-1000 ש"ח, ולוח האם והזיכרון שיתאימו לכך ולקבל את הביצועים המיטביים האפשריים אבל במחיר סביר, לוח אם בערך ב 600 עם כרטיס מסך מובנה ואפשרות להוספת כרטיס מסך נפרד, וזיכרון 1G כרגע עם אפשרות להרחבה בעתיד.

ועוד יותר ספציפי: מה ההבדל בין סידרת E4XXX ל E6XXX? האם זיכרון המטמון 2 לעומת 4?

וכן אז מה יותר טוב E6320 או E6550 שניהם בערך עולים 900 ש"ח.

מקווה שהובנתי ותודה מראש

פורסם

אתה מבולבל....

FSB זה 4 פעמים הבאס, 1066, זה 266, 1333 זה 333...

זיכרונות זה חצי, 667 זה 333, 800 זה 400....

לכן מעבד E6X00 עם FSB 1066 צריכים מינימום של זכרונות 533 כדי לא להיות מוגבלים. או כדי לעבוד בכלל.

מעבדי E6X50 עם FSB 1333 צריכים מינימום של זכרונות 667 כנ"ל.

כל מה שמעל זה מבחינת מהירות זיכרונות זה יתן לך אופציות המהרבה יותר גדולות ומהירות זיכרון יותר גדולה...

ממליץ לך לקחת - 2G בתור התחלה.

אני מבין שאוברקלוק זה לא הכיוון.

לך על:

GA-P35-DS3L לוח אם.

Intel E6550

זיכרונות 800 או 667 בנפח של 2G שיהיה Value , לא צריך יותר מ CL5.. מה שהתקציב מאפשר.

ההבדל בין 2M קאש ל4,הוא בממוצע 5%....

הE6550 עדיף מכל בחינה מול הE6320.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת.

כרגע המחשב (למעשה אני צריך שניים כי הילדים רבים ביניהם) ישמש בעיקר לאינטרנט ומשחקי FLASH.

האם יש לוח ברמה של הלוח שהצעת לי עם כרטיס מסך משולב ושיוכל לתמוך בכרטיס מסך בינוני בעתיד.

כ"כ האם כעת מספיק 1G זיכרון ובעתיד יהיה אפשר להגדיל ל 2?

אם אין לוח טוב עם כרטיס מסך משולב איזה כרטיס מומלץ במחיר הכי זול שאפשר אבל שעדיין ייתן לעבוד ולשחק ב FLASH?

תודה רבה

פורסם

מצטער, לא שמתי לב שאתה צריך כרטיס מסך. :-[

אם ככה, GA-G33M-S2 יהיה נהדר לשמימושים שלך. וגם יוצא דיי זול, 589 ש"ח.

לגבי הזיכרונות, המחירים היום מאוד נמוכים - לא שווה לקנות רק 1G... עדיף כבר עכשיו לקנות 2G....

המעבד נשאר אותו דבר. זאת הממלצה שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים