עבור לתוכן

מה הרזולוצייה שצריכי להגדיר במחשב למסך 22 רחב? (ל"ת)

Featured Replies

פורסם
:jump:
פורסם

רצוי לעבוד ברזולוציה הטבעית של המסך או כמה שיותר קרוב אליה, בכל מסכי ה-22 אינץ' שראיתי הרזולוציה הטבעית היא 1680X1050.

פורסם

ברזולוציה הטבעית נקודה. אין משמעות ל"כמה שיותר קרוב אליה".

לשחק אפשר באיזו רזולוציה שרוצים (עדיף שתהיה רחבה מן הסתם, כדי שלא יהיו פסים שחורים או מתיחות תמונה)ץ

פורסם
  • מחבר

אבל הכל נורא קטן וצפוף כשמשנים ל 1680X1050. אפשר לעשות משהו אחר? מה כדאי?

פורסם

ועוד אנשים מתלוננים שזה קטן..... מה יגידו בעלי ה20" ? :bash: יש להם את אותה רזולוציה.

תגדיל את האייקונים ואת הפונטים אבל אני מודיע לך מראש שלא כל היישומים תומכים בזה ויתכן שייווצר לך בלאגן קטן.....

פורסם

אבל הכל נורא קטן וצפוף כשמשנים ל 1680X1050. אפשר לעשות משהו אחר? מה כדאי?

אתה יכול גם לנסות לעבוד ברזולוציה לא טבעית,כל עוד נשמר היחס של 16:10 . לדוגמא ,מסכי 17" ו-19" הם בעלי רזולוציה טבעית של 1280x1024 ,והרבה אנשים עובדים על רזולוציה שהיא נמוכה יותר (1024x768 ,שאפילו לא שומרת על היחס....) ,גם אתרי אינטרנט רבים מותאמים לצפיה מירבית ברזולוציה כזאת,ומעט מאד אנשים משתמשים היום במסכי 15" שרק בהם זו הרזולוציה הטבעית....

בקיצור תעבוד עם רזולוציה שנוחה לך וזהו.

פורסם
  • מחבר

או קיי. אני אקשיב ל-llime.

שיניתי ל-1280x1024.

קצת מוזר לי שיש אנשים שמסתדרים עם ה"רזולוצייה הטבעית" כי היא ממש לא טבעית וגם לא נוחה לצפייה ועבודה :s07:

פורסם

או קיי. אני אקשיב ל-llime.

שיניתי ל-1280x1024.

קצת מוזר לי שיש אנשים שמסתדרים עם ה"רזולוצייה הטבעית" כי היא ממש לא טבעית וגם לא נוחה לצפייה ועבודה :s07:

המושג "רזולוציה טבעית" הוא נכון למסכי LCD בגלל הטנולוגיה שלהם. אם עדיין לא קראת ,כדאי שתקרא את המדריכים למסכי LCD שכתב ארז ורבר (שני החלקים).

לגבי הרזולוציה שבחרת בה.....אין לך שם רזולוציה עם יחס קצת יותר קרוב למקור? היחס בין הגובה לרוחב במסך שלך הוא 16:10 (אתה יכול למדוד עם סרגל....). הרזולוציה הטבעית היא זאת שמספקת את היחס הזה -1680:1050 = 16:10 =1.6 .אם אתה לא עובד עם הטבעית כדאי שתמצא רזולוציה עם יחס שקרוב עד כמה שאפשר ל 1.6 ,אחרת התמונה תהיה מעוותת. הרזולוציה שבחרת נותנת יחס של 1.25 שזה די רחוק מהיחס של הטבעית. תנסה למצוא משהו יותר קרוב. (לי אין מסך רחב אז אני לא מקבל את כל הרזולוציות ולכן אני לא יכול להמליץ על רזולוציה ספציפית).

פורסם

llime דיבר על רזולוציות של לא רחבים.

אם 1680X1050 קטן לך (למרות שזה אמור להיות סביר, קח לעצמך שבוע להתרגל)

אז נשאר לך 1440X900 (תשים לב שאני שומר על יחס 1.6)

פורסם
  • מחבר

אין לי את מה שאמרת.

יש (לפי הסדר): 1680X1050

1600X1200

1600X1024

1600X900

1360X768

1280X1024

השאר לא רלוונטים

פורסם

אף אחד מהם לא רחב (תראה שאין יחס של 1.6)

עדכנתה דרייברים?

פורסם
  • מחבר

מה זה לעדכן דרייברים? ושל מי בדיוק?

פירמטתי את המחשב והתקנתי את הדיסק של הלוח אם (יש בו כ.קול, רשת ומסך). זה לא מספיק?

פורסם

כרטיס מסך

פורסם

נראה לי שהוא מתכוון שיש לו כרטיס מסך onboard .ומשום מה, הוא לא תומך ברוזולוציות רחבות,מלבד הטבעית. בכרטיסים של nvidia למשל ,לפי ההסברים של נועם, יש אפשרות להגדיר custom resolution או משהו כזה.

פורסם

קח שבוע תתרגל....לי יש 20" על 1680*1050(משמע, הפונטים עוד יותר קטנים משלך), מתרגלים.

כשבמסך לפניו עבדתי על 17" ברזולוציה 1024*768.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים