עבור לתוכן

שדרוג 3000-6000

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לשדרג את המחשב, שכרגע משמש אותי לאינטרנט ומוסיקה בלבד, לאחר השדרוג אני אשתמש בו גם למשחקים.

המפרט שחשבתי עליו כולל בערך:

Intel Quad Q6600 - 1447 nis

WD 250AAKS 16MB Cache X 2 [Raid 0] = 750 nis

Sapphire ATI Radeon HD2900PRO - 1700 nis

OCZ 2GB DDR2 1066MHz - 1015 nis

סה"כ זה יוצא 4900 אבל צריך להוסיף עוד לוח אם....(חשוב - כרטיס קול עם יציאה אופטית/קואקסיאלית).

אני מעדיף לחסוך כמה שיותר, לכן אני אשמח לקבל כמה אופציות על מנת להשוות את תועלת היחס בין הביצועים לעלות.

תודה,

תומר.

פורסם

6K זה מחשב חדש לגמרי. אפילו 5.5K קונה לך מחשב משחקים מעולה.

אני לא יודע איזה מארז יש לך, איזה קירור למעבד יש לך, או איזה ספק יש לך - פרטים חשובים מאוד.

עדיף שקודם תגיד לנו מה יש לך, ואנחנו נגיד לך מה שווה להשאיר.

מה שכן אני יודע, זה שבחרת זכרונות מיותרים לחלוטין, CORSAIR VALUE 800MHZ עולים 450 שקל ולא יגבילו אותך באוברקלוק בכלל.

את כרטיס המסך הזה אפשר להשיג בפחות מ1500.

פורסם
  • מחבר

מארז טוב, סגנון CHIEFTEC הישנים עשוי אלומיניום.

ספק של ThermalTake 420W מספיק בהחלט.

לגבי הקירור - BigTyphoon שאני אנסה להתאים למעבד החדש, במידה ואין אפשרות אולי אני אצטרך לחשוב על קירור חדש :(

לגבי הזכרונות - רציתי בכוונה 1066MHZ כדי להתאים לבאס של הלוח והמעבד, אני טועה?

ואת הכרטיס מסך זה הכי זול שמצאתי בזאפ, אם אתה מכיר חנות שמוכרת ספציפית את הדגם הזה בפחות אני אשמח לשמוע.

תודה!

פורסם

יש לך דרעאק של ספק

BT מתאים למעבד החדש

הזכרונות לא קשורים בעניין הזה למעבד והלוח, וזיכרון בחצי המחיר יעשה את אותה העבודה + אפשרות לאוברקלוק רציני

2900PRO כרגע לא ממש זמין - 8800GTS עדיין המלך

פורסם
  • מחבר

הייתי שולח אותך לחפש את התראד' שגרם לי לבחור בו, אל תקטול אותו בגלל שטויות שאתה שומע.

היה פה מהנדס חשמל שעזר לי לבחור אותו, אחרי בדיקות עם מולטימטר והשוואה לספקי ANTEC ו-ENERMAX.

לגבי ה-BigTyphoon, מדובר על הגירסא הישנה ולא על ה-XV שנמכר כיום - לכן אני לא בטוח אם הוא מתאים.

מדוע הזכרונות לא קשורים ?

הרי אם המעבד והלוח רצים ב-1066MHz והזכרון רץ ב-800MHz אני מפסיד ה-מ-ו-ן רוחב פס והמערכת לא מסונכרנת.

2900PRO לא ניתן להשגה בחנויות ?

פורסם

הייתי שולח אותך לחפש את התראד' שגרם לי לבחור בו, אל תקטול אותו בגלל שטויות שאתה שומע.

היה פה מהנדס חשמל שעזר לי לבחור אותו, אחרי בדיקות עם מולטימטר והשוואה לספקי ANTEC ו-ENERMAX.

כנראה לא היית צריך להשמע ל"מהנדס החשמל" היקר

לגבי ה-BigTyphoon, מדובר על הגירסא הישנה ולא על ה-XV שנמכר כיום - לכן אני לא בטוח אם הוא מתאים.

אני עדיין חושב שהוא מתאים

מדוע הזכרונות לא קשורים ?

הרי אם המעבד והלוח רצים ב-1066MHz והזכרון רץ ב-800MHz אני מפסיד ה-מ-ו-ן רוחב פס והמערכת לא מסונכרנת.

טעות.

2900PRO לא ניתן להשגה בחנויות ?

בקושי,וחבל לחכות בצפיה כשאין צפי להגעה ולמחיר ולכלום.

פורסם
  • מחבר

1. אני אשמח אם תוכל להסביר את הטענה הזו, בפירוט ונימוק (כולל טכני), אחרי הכל אני אשמח ללמוד :)

2. באיזה סלוט משתמש הIntel Quad ?

3. מדוע ? שוב אשמח אם תוכל לפרט...

פורסם

יש הרבה חנויות שרושמות את כרטיס המסך כזמין - TMS, פנדה, IQPC, SKYPC.

שווה להתקשר לכל אחת ולשאול מחיר עדכני וזמינות, ואם יש זמין, לקפוץ על זה.

יש לך חרא ספק, ומארז סביר מינוס.

אני הייתי משדרג לפחות את הספק.

BT VX הוא מודיפיקציה שנועדו להתאים את הקירור לAM2.

BT תמיד התאימו ל775.

פורסם
  • מחבר

הסבר על הנתונים של ה HEC475 מהלינק

3.3V 35A

5V 41A

Combined 200W

שים לב שההספק המירבי ב 5V לבד הוא 5*41 שזה יוצא כבר 205W

אם תעמיס על ה 5V לא תוכל בכלל להשתמש ב 3.3V

3.3*35 זה 115W שזה לבד יותר מחזי מההספק המשולב, ז"א שהעמסת ה 3.3V תגביל את ה 5V ל 17A.

זה היתרון של ה True Power, אפשר בו זמנית למצות את שני המתחים בלי תלות כאשר המגבלה היחידה היא העומס ב 12V, אבל זה כמעט לא משחק תפקיד.

נכון שכל נתון נראה נמוך יותר אצל אנטק, אבל בתנאי אמת אפשר להגיע למספרי האלו ולא לחצי או פחות ממה שרשום.

שלא תבין לא נכון, ה HEC הוא ספק בכלל לא רע לשרת שצריך להפעיל הרבה דיסקים (12 וולט), אבל באוברקלוקינג לאנטק יש יתרון והמחיר כמעט אותו הדבר.

זה בערך מסביר את הכוונה שלי, למה ספקי TT מתחרים ואף עוקפים ספקים של ENERMAX ו-ANTEC הרבה פעמים, מה שקובע זה ה-Combined Power.

בכל אופן, אין לי תקציב לספק אני מעדיף להשקיע את ה-600 שקל האלה על זכרון או HD או משהו כזה, הספק הנוכחי מרצה אותי.

פורסם

השאלה אם הוא בכלל יחזיק מערכת כבדה כזו (וכמובן גם אם כן זה לא אומר שהמתחים יציבים,הריפל וכו')

פורסם

TT TP 420 בטח ובטח שלא יחזיק מערכת כזאת.

בטח ובטח שלא באוברקלוק.

ההסבר שנתנו לך מקושקש, מה שמשנה זה נתון אחד בלבד וזה כמה אמפר נותנות המסילות של ה-12V, במקרה של הTT, מדובר על 17A עלובים.

אתה צריך ספק אחר, דחוף, וחבל שתתאכזב מחוסר יציבות מערכת אחרי שתשקיע כל כך הרבה ברכיבים אחרים.

ספק נורמלי יעלה לך 400 שקל, וזה לא בבחינת רשות, זה פשוט חובה.

פורסם

עם 17A אתה יכול להעביר אותו למחשב אחר (ישן וחלש מן הסתם) או לזרוק אותו לפח. אבל לא להעביר למחשב החדש.

ות'אמת המינימום פה הוא HEC 400TRT שעולה כ-230 ש"ח

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

יש לכם קישור למאמר כלשהו, או שתוכלו להסביר לי בקצרה מדוע המסילות של ה-12V הן החשובות ?

למיטב ידיעתי (וגם ע"פ ההסבר שקיבלתי) המעבד/לוח/זכרון/כרטיס מסך משתמשים הכי הרבה במסילות של ה-3.3 וה-5...שבהן קשה לתת הספק גבוה.

במסילה של 12V שמוציאה 17A אנחנו מגיעים למעל 200W...

לאיזה חלק במחשב יש צריכה גבוהה כל כך ?

תודה,

תומר.

פורסם

מעבד וכ.מסך שהם הצרכנים הגדולים ביותר דווקא שואבים מה-12V

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים