עבור לתוכן

בעיית מריחות בציר האופקי בכרטיס מסך ATI 1950 PRO

Featured Replies

פורסם

הרכבתי מחשב המכיל לוח אם Asus M2N-E וכרטיס מסך של GIGABYTE ATI 1950 PRO, מערכת הפעלה VISTA.

במשך מספר ימים היה נדמה לי שהפונטים קצת שונים מהפונטים אליהם אני רגיל ב-XP, נראה היה שהם יותר "עבים".

אתמול עברתי למסך אחר יותר "חד" ופתאום הבנתי שלמעשה יש לי מריחות במסך בציר האופקי (מן טישטוש קל של כפילות).

לכרטיס הגראפי יש שתי יציאות ובדקתי את שתיהן, בשתיהן אותן מריחות. הוצאתי את כרטיס המסך והכנסתי אותו שוב פנימה - לא חל שום שינוי.

הבעיה בוודאות לא במסך - חיברתי את המסך למחשב אחר ורואים מעולה.

האם להערכתכם הבעיה היא בכרטיס המסך, בלוח האם או אולי בדרייברים?

פורסם

בויסטה הפונטים באמת יותר עבים\רחבים ממה שאתה רגיל ב-XP (כנראה שהקלירטייפ מופעל אוטומטית), ככה שלא בהכרח מה שאתה רואה הוא באמת תקלה.

העניין הוא שאתה מרגיש עם מסך אחר שינוי דרסטי, אז כדאי שתצרף סקרין שוט ו\או צילום של המסך עצמו בשביל שנבין בדיוק מה העניין.

פורסם
  • מחבר

מה זה קלירטייפ?

שליחת תמונה לא תעזור הרבה אלא אם כן אצלם את המסך במצלמה דיגיטלית, גם אז לא ברור שהמצב יהיה ברור בגלל הפרשי הרזולוציה בין המצלמה למסך.

המסך הנוכחי הרבה יותר חד ולכן אפשר ליראות את ההילה שנוצרת בציר האופקי.

התיאור הטוב ביותר שאני יכול לתת הוא:

כאשר אני כותב את הפונט " שני הקוים ניראים כמעט מחוברים בסוג של הילה בציר האופקי (הם מתחברים עם אפור מרוח).

כאשר אני כותב I נראה שיש בשני צידיו הילה או מריחה בעיקר לכיוון שמאל של הפונט.

הדבר בולט במיוחד בשחור על רקע לבן.

התקנתי דרייברים חדשים של ATI והמצב נשאר כפי שהיה.

פורסם

אם זה מסך LCD תדאג שאתה על רזולוציה טבעית + תשחק עם קבצי רענון (60-65-70-75 מה שהוא מאפשר).

תעשה גם רענון למסך (ריסט, דיגרס, אוטו, בכל מסך זה רשום אחרת).

פורסם
  • מחבר

רועי אתה גדול!

ClearType, מי המציא את השטות והזאת ולמה זה טוב?

:)עכשיו המוח והעיניים שלי רואות הכל כפול, הטישטוש נשתל שם קבוע (מחפש כפתור ריסט).

ביטלתי את ה-ClearType וההילה נעלמה לה, משום מה עדיין נראה לי שיש הבדל בחדות בין שני המחשבים (באותו מסך - אני מחליף בינהם ומסתכל על טקסט זהה).

האם יש תוכנת בדיקות דומה לתוכנה שפעם הייתה לטלויזיה שתאפשר לי לדעת האם הפוקוס טוב? (תוכנה שמראה פסים בעוביים שונים, רשת צבעים ועוד).

אני במסך MAG 996PFs.

פורסם

יש פה המון תוכנות, לצערי אני לא יודע מי מהם עושה בדיוק מה שאתה מחפש:

http://www.benchmarkhq.ru/be_monitor.html

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, פשוט מעולה.

:xyxthumbs:לפי התוכנות אחרי ה-ClearType יש לי בעיה במוח ולא בכרטיס המסך..................

פורסם

בהצלחה עם זה ::) ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים