עבור לתוכן

לוח אם וזכרונות-שאלה לגבי מהירות

Featured Replies

פורסם

שלום חבר'ה,

יש לי לוח אם של GigaByte דגם GA-K8N Pro-SLI עם זכרונות של SuperTalent Dual Channell DDR400 2X512. השאלה שלי כזו- הזמנתי את אותם סוג של זכרונות, עם אותם תזמונים ואפילו המספר פריט אותו דבר. האם כאשר יהיו לי 2GB זכרון על כל 4 הסלוטים, המהירות תרד?

תודה רבה,

חיים.

פורסם

למה שתרד ? יהיו לך 4x512 שזה 2 GB ... מה יותר מהר (לפי הגיון) 1 GB או 2 GB זכרון ?

פורסם
  • מחבר

שלום,

התכוונתי אם המהירות של הזיכרות (400) תרד? או שאין קשר בין הדברים?

תודה,

חיים.

פורסם

שלום,

התכוונתי אם המהירות של הזיכרות (400) תרד? או שאין קשר בין הדברים?

תודה,

חיים.

שלום גם לך (:

אין קשר בין הדברים :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אהלן

תודה רבה לך, ידידי, על מתן תשובות מהיר.

פורסם

אהלן

תודה רבה לך, ידידי, על מתן תשובות מהיר.

אין בעד מה ;)

פורסם

משה אתה מטעה את הבחור והידע שלך לוקה בחסר.

יש נפח ויש מהירות

בדוק במדריך של הלוח שלך אם עבודה עם 4 סטיקים מורידה מהירות, לפעמים כן ולפעמים לא.

עריכה:

בדקתי באתר היצרן של הלוח שלך ואתה יכול לעבוד עם 4 סטיקים במהירות 400:

Memory Type: Dual channel DDR400/ 333/ 266 -184pin

Max capacity: Up to 4GB by 4 DIMM slots

מכאן:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1883&ProductName=GA-K8N%20Pro-SLI

פורסם

משה אתה מטעה את הבחור והידע שלך לוקה בחסר.

יש נפח ויש מהירות

בדוק במדריך של הלוח שלך אם עבודה עם 4 סטיקים מורידה מהירות, לפעמים כן ולפעמים לא.

עריכה:

בדקתי באתר היצרן של הלוח שלך ואתה יכול לעבוד עם 4 סטיקים במהירות 400:

Memory Type: Dual channel DDR400/ 333/ 266 -184pin

Max capacity: Up to 4GB by 4 DIMM slots

מכאן:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1883&ProductName=GA-K8N%20Pro-SLI

אז כנראה לא הבנתי למה שהוא התכוון ... מצטער שהטעתי אותך חיים כנראה לא הבנתי את כוונתך

פורסם
  • מחבר

אהלן

תודה רבה לך, סוברל.

לא נורא, משה, העיקר קבלתי תשובה.

תודה לשניכם שוב.

פורסם

בבקשה חיימיקו84 :)

וזה סובראל, שילוב של סובארו ובראל. :silly:

פורסם

במערכות מבוססות AMD, בקר הזיכרון נמצא על המעבד ולא על הלוח עצמו, והוא זה שקובע עם אילו זיכרונות אתה יכול לעבוד, ובאיזה מהירות.

למעשה, עד יציאת ליבת ה Venice, שימוש ב 4 מודולי זיכרון הביא לירידת תדר הזיכרון מ 400MHz ל 333MHz. החל מליבת Venice התדר נשאר 400MHz, אבל ה Command Rate ירד מ 1T בשימוש עם 1-2 מודולי זיכרון, ל 2T בשימוש עם 4 מודולי זיכרון.

מכיוון שיש לך מעבד בסוקט 939, צריך לבדוק איזו ליבה בדיוק יש לך, ואם היא ליבה ישנה (לפני Venice), אז בהחלט ייתכן שתדר הזיכרון יירד ל 333MHz.

פורסם
  • מחבר

אהלן

יש לי מעבד AMD Athlon 64 X2 4200+

Toledo

האם ירד?

תודה רבה,

חיים.

פורסם

האמת - לא מצאתי טבלה מסודרת שבה ניתן לראות באילו ליבות הייתה את הבעיה הזו, ובאילו ליבות היא תוקנה.

חיפשתי הרבה באינטרנט, ובסוף הגעתי ל 2 לינקים האלו ב Wikipedia שמסבירים לגבי המעבדים של AMD והליבות שלהם:

Athlon 64

Athlon 64 X2

לפי הלינק הראשון, לליבת ה Venice היו 2 סטפינג - ה E3 ו ה E6, ובהם הבעיה בטוח תוקנה.

לפי הלינק השני, ליבת ה Toledo היא סטפינג E6, מה שאומר שהיא כנראה מבוססת על ה Venice, ולכן אני מסיק שהבעיה הנ"ל תוקנה (למעט הקטע עם ה 2T) בליבה זו.

פורסם
  • מחבר

שלום,

רציתי לשאול עוד משהו-האם אני צריך לעשות משהו לפני שאני מתקין את הזכרונות החדשים? או פשוט לשים ולהפעיל את המחשב ולתת לוינדוס לעשות ת'שאר?

תודה,

חיים.

פורסם

לפני ההתקנה, וודא שכל הגדרות הזיכרון ביוס מוגדרות על AUTO כדי שלא יווצר מצב שבו הזיכרון החדש ינסה לעבוד בתדר או בתיזמונים שהוא לא מסוגל להגיע אליהם, ואז המחשב לא יעלה או ייצר שגיאות.

לאחר מכן, פשוט כבה את המחשב (רצוי לנתקו מהחשמל), תתקין את הזיכרון (תסתכל בחוברת של הלוח לגבי המיקום הנכון עבור הזיכרון), ותפעיל את המחשב.

רצוי להריץ memtest לכמה שעות כדי לוודא שהזיכרון החדש לא נותן שגיאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים