עבור לתוכן

טיפים + שאלה על צילום מתקדם - D80

Featured Replies

פורסם

קורסים לצילום לוקחים אחרי שממצים את האינטרנט, אלא אם אתם עצלנים ובא לכם לזרוק כסף...

לכל עדשה יש צמצם מינימלי, ככל שהעדשה נמצאת במצב רחב יותר ככה גם אפשר להשתמש בצמצם פתוח יותר=פחות עומק שדה=מספר-F נמוך יותר

פורסם

לכל עדשה יש צמצם מינימלי, ככל שהעדשה נמצאת במצב רחב יותר ככה גם אפשר להשתמש בצמצם פתוח יותר=פחות עומק שדה=מספר-F נמוך יותר

מה שכתבת נכון חלקית. אכן ככל שהצמצם פתוח ככה עומק השדה יהיה רדוד יותר אבל עומק שדה רדוד מתקבל דווקא ככל שהעדשה במצב טלה ולא wide.

פורסם

מה שכתבת נכון חלקית. אכן ככל שהצמצם פתוח ככה עומק השדה יהיה רדוד יותר אבל עומק שדה רדוד מתקבל דווקא ככל שהעדשה במצב טלה ולא wide.

קבל תיקון:

לכל עדשה יש צמצם מינימלי, ככל שהעדשה נמצאת במצב רחב יותר ככה גם אפשר להשתמש בצמצם פתוח יותר.

צמצם פתוח יותר=פחות עומק שדה=מספר-F נמוך יותר.

בנוסף ככל שהעדשה במצב טלה יותר ככה גם אפשר לקבל עומק שדה רדוד יותר ביחס לערך הצמצם.

באמת למה זה קורה?? אורן?

פורסם

זה כבר פיזיקה ;D

כאשר אתה מגדיל את אורך המוקד [ "עושה יותר זום.. לטלה.."] אזי זוית הראיה נהיית צרה יותר.

כמו כן, ככל שאתה מגדיל את אורך המוקד, מפתח הצמצם קטן, לצערי אינני זוכר את הנוסחה לחישוב הנ"ל.

ולכן מעגל הטשטוש [circle of confision] גדל ולכן עומק השדה קטן.

תמונות להמחשה:

image295.jpg

מפתח צמצם גדול.

image297.jpg

מפתח צמצם קטן.

image299.jpg

התמונות כמובן נלקחו מהאתר של רועי גליץ.

פורסם

מגניב

אבל זה באותו אורך פוקל של העדשה

אני שואל למה באותו ערך צמצם תמונות במצב טלה יהיו עם עומק שדה נמוך יותר מאשר במצב רחב

פורסם

אין שם את התשובה, אבל זה קשור במידה מסויימת, ואולי גם יעניין אותך:

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=295629

---

ובקשר לשאלה שלך, זה עומד לי על קצה הלשון אבל זה פשוט לא עולה לי, אני יודע שאני יודע את זה אבל פשוט לא עולה לי :-X

וכמו שאמרתי, זה קשור לפיזיקה [אופטיקה כמובן]

פורסם

רוטם זה מאותה סיבה כמו שLOW SPIRIT תיאר.

כשאתה במצב TELE זה כאילו הגדלתה את העדשה (עדשה גדולה יותר ז"א הגדלה גדולה יותר).

גודל הצמצם נישמר (גודל הצמצם ניקבע ביחס לגודל העדשה לא זוכר את הנוסכה לצערי)

אבל גודל החישן שלך עדיין נישאר אותו הגודל (ציור מספר 2).

נגיד שציור מספר 2 הוא מצב WIDE במצב TELE האוביקטים והחיישן ישארו באותו גודל ,אבל העדשה עצמה תגדל לגודל גדול יותר כאשר היחס בין גודל העדשה לצמצם ישאר אותו יחס (הצמצם גם יגדל). ולכן עומק הסדה יהיה רדוד יותר.

פורסם

כן כבר חשבתי על זה בעצמי שהסתכלתי על זה שוב, כל הכבוד לי

אבל תודה!

וכל הכבוד לKOKO מפרש אם הייתי רואה את המדריך הזה לפני שנה הוא היה עוזר לי המון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים