עבור לתוכן

עזרה! טמפרטורת ה- Chipset גבוהה לעומת שאר הרכיבים &#

Featured Replies

פורסם

שלום,

לא מזמן קניתי מחשב חדש..

וושבוע שעבר בדקתי את טמפרטורות במחשב והטמפ' של הchipset הייתה 51 במנוחה ו55 במאמץ!

לעומת זאת המעבד במנוחה 30 ובמאמץ 45.

המארז מאורר היטב והזרימה מעולה בו..

נ.ב

הטמפ' היא ללא OC

p9250687ud8.jpg

מה דעתכם?

פורסם

קודם כל תשנה את הכותרת לכותרת אינפורמטיבית כגון: טמפרטורת ה Chipset גבוהה לעומת שאר הרכיבים

פורסם

הטמפרטורה לא כזאת חריגה, ואתה לא יכול להשוות רכיבים שונים אחד לשני כל אחד בא עם ליבה אחרת ועם טמפרטורת עבודה שונה.

בכל מקרה בשביל לשפר את הטמפ' יש לך 2 אפשרויות נורמליות,

להחליף לגמרי את הקירור של הצ'יפסט בחדש (וחשוב לחפש אחד שיתאים ללוח שלך ושישב טוב מתחת למעבד).

או למקם בקומבינה מאורר מארז צמוד או לפחות קרוב לגוף הקירור הקיים של הצ'יפסט (קח בחשבון שזה לא הכי פשוט לגרום לו לשבת שם יציב ומכוון).

בכל מקרה אני לא רואה סיבה מוצדקת לעשות לא את זה ולא את זה כל עוד אתה לא ב-OC.

פורסם

כל עוד המחשב יציב, אם אתה רוצה ראש שקט או שתחליף את הקירור או שתמרח משחה תרמית מחדש.

אבל לפי דעתי אין מה לדאוג.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני אלך לחנות לראות מה יש להם בשביל הלוח אם הזה...

ואני אולי אקנה איזה גוף קירור עם מקום למאוור...

רק שאלה קטנה...

איך אני מוציא את הגוף קירור הזה? הוא מחובר כזה בשני פינים לבנים שאי אפשר להגיע אליהם (לא עם האצבעות לפחות) ושמשכחתי את הגוף אז הוא רק יוצא טיפה ובכל זאת אי אפשר להוציא אותו...

p9250697ow5.jpg

פורסם

כדי להוציא את הגוף הקירור שתפוס ע"י 2 קליפסים לבנים , צריך להוציא את כול הלוח ללחוץ על הקליפסים מצד הקידמי של הלוח ומהצד האחורי לקחת שפיץ פלייר

ולכווץ את התופסנים שנמצאים על הקליפסים

chipset_clean-3.jpg

chipset_clean-4.jpg

התמונות נקלחו מהאתר http://www.angrygames.com

פורסם
  • מחבר

:nixweiss: אוי זה הדבר שהכי פחות רציתי לשמוע חח..

האמת היא שחשבתי שככה יהיה עלי לעשות..

תודה על העזרה..

התפתחויות מהשטח:

מצאתי מאוורר סטוק של מעבד ישן שנמצא במחשב שכבר לא בשימוש, מאורר של intel P4 2.6ghz אני אנסה להצמיד אותו לגוף הקירור בעזרת אזיקונים..

ואני אבדוק את התוצאות :)

פורסם

תוודא שהוא יושב טוב...

פורסם

ואל תשכח תבדוק שגם אח"כ ההיטסינק עדיין ישב טוב על הצ'יפסט.

פורסם
  • מחבר

הגוף קירור באמת יושב רופף יחסית.. (אם משווים לגוף של המעבד שלא זז אפילו קצת)

אם אני מפעיל עליו לחץ בצד אז הוא מתרומם בצד השני.. (הוא יושב עליו ללא מרווח אבל הוא לא מהודק לchipset חזק)

מה דעתכם?

פורסם

זה בסדר גמור, זה כולה קליפסים מפלסטיק עם קפיצים, אל תצפה שיתפסו כמו תושבת+קליפסים ברזל עם נעילה.

הכוונה שלי היתה שתשים לב שהחיזוק של המאורר עם אזיקונים לא ירים את ההיטסינק קצת "באוויר".

פורסם
  • מחבר

הינה המאוורר המאולתר:

pa0607931dn2.jpg

עכשיו הירידה היא בשתי מעלות במאמץ.

אולם, כשאני פותח את המארז ומציב מולו את המאוורר שלי (החיים שלי בקיץ) בעוצמה שלישית הטמפ' מגיעה ל42 מעלות!

אני חייב לציין שזרימת האוויר במחשב (כשהוא סגור) בכל זאת מעולה.. (שני כניסות אוויר מקדימה (מאווררים חזקים) ויציאה אחת מאחורה (מאוורר גדול)

?

פורסם

אם הטמפ' היתה צונחת משמעותית כשאתה פותח את המארז אז עוד הייתי מבין, אבל מה הקטע עם המאורר הסלוני, זה ברור שהוא יוריד לך את הטמפ, אין לך ממש דרך להתחרות בזה עם מאוררי מארז רגילים.

אין פתרון קסם להציע לך, אם זה עד כדי כך מפריע לך אז תחליף לגוף קירור ממש ממש טוב או שתשים קירור מים.

עם מאורר 6ס"מ אתה לא תגיע לטמפ' של מאורר סלוני זה ברור.

חוצמזה שהטמפ' שלך במאמץ לא בעייתית בכלל, כל עוד אתה לא מרגיש כשלים במחשב או מתכנן אוברקלוקינג, אין שום סיבה שתגע בזה.

הליבות האלה יודעות לעבוד בטמפ' גבוהות, לא היו משחררים אותם מהמפעל אם הם היו יכולות לפגוע בעצמם בכזאת קלות.

זרימת האוויר וסידור החוטים שלך נראים בסדר גמור, כל עוד אתה מרגיש את המאוררים כשאתה שם את היד והם לא חנוקים מידי (מגריל גרוע וכו) אז זה בסדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים