עבור לתוכן

עד כמה הכ. מסך משפיע על איכות התצוגה?

Featured Replies

פורסם

אני לא מתכוון למשחקים או סרטים ששם מובן מעליו שלכ. מסך יש תפקיד חשוב, אני מתכוון לצפייה בתמונות, גלישה ברשת, עבודה בוינדווס, טקסטים וכו'.

פורסם

לא צריכה להיות השפעה על איכות תמונות Stills וכדו'.

ההבדלים באים לידי ביטוי ברינדור \ רזולוציות \ קצבי רענון.

ב-VISTA כנראה ישנה השפעה של ביצועים\מהירות מאחר ותצוגת שולחן העבודה מתבססת כולה (או ברובה) על כ.מסך.

אבל איכות התמונה עצמה עדיין לא מושפעת מהכרטיס. אם הוא היה טועה במיקום פיקסלים - הינו בצרות :)

פורסם

אוקי, בוא אני אצטרף לשאלה ואשאל עד כמה באמת ההבדל בין DVI וVGA מהותי ומשפיע על התצוגה?

פורסם

עבדתי בחיבור VGA ועכשיו אני עובד בחיבור DVI על אותו המסך, ואין שום הבדל אקוטי שאפשר להצביע עליו.

אני לא מתכוון למשחקים או סרטים ששם מובן מעליו שלכ. מסך יש תפקיד חשוב, אני מתכוון לצפייה בתמונות, גלישה ברשת, עבודה בוינדווס, טקסטים וכו'.

לא אמור להיות שום הבדל.

גם לגבי סרטים לדעתי אין הבדל.

פורסם

עם VGA, האות שמגיע מה-CPU עובר המרה (דיגיטלי לאנלוגי) ל-VGA ע"י כרטיס המסך ומשם נשלח למסך עצמו.

עם DVI, האות לא עובר המרה (נשאר דיגיטלי) ונשלח ישירות למסך.

תיאורטית, ההמרה לאנלוגי מורידה באיכות. האות הדיגיטלי אמור להיות חד יותר וללא הפרעות.

אבל היום כרטיסי המסך משתמשים בממירי digital-to-analog מודרנים אשר יהיה קשה מאוד להבחין בהבדלים.

אם יש לך יציאת DVI בכרטיס המסך, בכל מקרה יהיה עדיף להשתמש בה, בתנאי שיש לך כניסת DVI במסך עצמו כמובן.

בוא נאמר שבשביל יציאת DVI לא הייתי מחליף כרטיס מסך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים