עבור לתוכן

דעה על מפרט ב7K לOC רצחני ומשחקים

Featured Replies

פורסם

תראה, "לא משתלם" זה מושג יחסי.

אם הכוונה היא ליחס עלות/תועלת, אז מבחינת אוברקלוקינג קירור מים בפירוש אינו משתלם (אם כי יש לו יתרונות נוספים, בעיקר העובדה שהוא נוטה להיות יותר שקט). החשבון פשוט: עם קרור אויר ניתן להעלות את הQUAD CORE מ2.4 ל3.4 - שיפור של כ-40%. עם קרור מים ניתן להביא אותו ל3.6 - שיפור של 50% (כמובן שהערכים כאן הם גבוליים ותלויים גם בדברים אחרים). ועכשיו תגיד לי, ה-10% הבדל שווים בשבילך השקעה של כמעט פי 2 (אם לא יותר מכך) בקירור?

ונתקלתי גם במערכות קירור קיצוניות בהרבה, המערבות שימוש במדחס ובגז, שמסוגלות לקרר את המעבד (ב IDLE) למינוס 45 מעלות צלסיוס. מן הסתם עם התקן כזה ניתן להשיג תוצאות מעולות, אבל האם הוא שווה את ה-600$ שהוא עולה? אני מניח כי גם מבחינתך התשובה תהיה "לא". יש גבול להכל, וגם עם קירור אויר כיום ניתן להשיג תוצאות מרשימות מאד.

פורסם
  • מחבר

שמע אם אני לא קונה את הקירור הזה אני קונה טרמניל לייט+מאוורר שזה קרוב ל450 שקל ההבדל הוא בערך 180 שקל אם אני יצליח להגיע לל3.6 עם טמפ' לא להוטות במיוחד אני הולך לכיון ה4GHZ או ה3.8 אל תשכח החומרה שבאה עם הקירור הזה לא זבל ::)

פורסם

לא ילך.

כל מערכת קרור (לאו דווקא של מחשב) מתבססת על עיקרון אחד: כל גוף חם ינסה לחמם כל גוף אחר שבא איתו במגע, וע"י כך יקרר את עצמו. מעבר החום הזה יתרחש כל עוד הגוף שאותו רוצים לקרר (במקרה שלנו המעבד) נשאר חם יותר מהגוף שבא איתו במגע (במקרה שלנו ה HEATSINK בקרור אויר או מי הקירור בקירור מים). כדי לדאוג לכך, צריך שהגוף השני יהיה בעל קיבולת חום גדולה ושיהיה מצוייד בהתקן שפועל למסור את החום הזה לסביבה (מאוורר או רדיאטור). HEATSINK גדול יותר יוכל לקבל כמות חום גדולה יותר לפני שהטמפרטורה שלו תעלה, ומאוורר יעיל ידאג לפנות את החום הזה לאויר שמסביב.

עד כאן, הכל טוב ויפה. העניין הבעייתי הוא, שמעבדי QUAD CORE הם לא באמת מרובעי ליבה. הם מורכבים משני מעבדים כפולי ליבה היושבים על תושבת אחת. מעבר לחסרונות של הפטנט הזה בתחום כוח העיבוד, צריך גם להבין שהם פולטים כמות חום הגדולה כמעט פי 2 מכפולי ליבה בעלי תדר דומה, ועדיין טמפ' העבודה התקינה שלהם די דומה לזו של כפולי הליבה.

מה שזה אומר, זה שבזמן נתון, הQUAD CORE צריך למסור לHEATSINK כמות חום הגדולה כמעט פי 2 מזו של כל מעבד אחר - ויותר מזה, החום הזה צריך להמסר לאותו החומר (נחושת, ממנו מורכבת כמעט תמיד התחתית של הHEATSINK - או של ההתקן לקירור מים) דרך אותו שטח המגע (השטח הפיזי של פני המעבד) - ואם אתה לא יכול להעביר חום מספיק מהר מהמעבד לגוף הקירור, חלק מהחום יצטבר במעבד ויגרום בסופו של דבר לאי יציבות בעבודה ולכיבוי אוטומטי (ואגב, זו הסיבה שלמעבדים יותר ישנים ניתן לעשות אוברקלוק רציני בהרבה).

בטכנולוגיה הקיימת, המספרים שניתן למצוא בפורום הזה (ושהוזכרו שוב בדיון הנוכחי) מייצגים את המגבלות הפיזיקליות של מערכות הקירור. אלא אם כן אתה מתכוון לתכנן גופי קרור מהפכניים חדשים, אני חושב שתצטרך להסתפק ב3.4-3.6 כאמור.

פורסם

לירן, אם לא אכפת לך להשקיע 1K אז לך על מים ותגיע ל3.8, ראיתה נימורד הגיעה ל3.7 עם ציוד יותר ישן לפני שנתיים

לעומת אויר שאתה יכול מקסימום ל3.4

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים