עבור לתוכן

סקטורים פגומים

Featured Replies

פורסם

יש לי כבר יותר חודש סקטורים פגומים בדיסק הקשיח אבל הוא עובד מצויין. גיביתי את רוב החומר על דיוידי.

הבנתי שכשישנם סקטורים פגומים הדיסק עומד למות. יכול להיות שהדיסק תקין והסקטורים הפגומים הם טעות?

אין לי כוח לחכות שבוע (או יותר) עד שיחליפו לי את הדיסק. הדיסק הוא חדש עם אחריות לשלוש שנים ככה שהאחריות לא תעלם לי.

בדיסק יש רק מחיצה אחת, והיא רק חלק מהדיסק (את שאר השטח לא הקצתי).

אני יכול להתקין חלנות על השטח שלא הוקצה ואז לפרמט פירמוט מלא לשטח שעכשיו אני משתמש בו. האם ככה הסקטורים הפגומים יעלמו (בהנחה שהם זיהוי שגוי)?

פורסם

יש לי כבר יותר חודש סקטורים פגומים בדיסק הקשיח אבל הוא עובד מצויין. גיביתי את רוב החומר על דיוידי.

הבנתי שכשישנם סקטורים פגומים הדיסק עומד למות. יכול להיות שהדיסק תקין והסקטורים הפגומים הם טעות?

ה"נוסחה" היא מאד פשוטה:

סקטורים פגומים על דיסק קשיח חדש + אחריות = לגבות ולממש אחריות מיד

דיסקים קשיחים פגומים מהמפעל בד"כ כושלים בחודשים הראשונים שלהם. אם הדיסק הקשיח הוא אכן חדש' date=' וכבר יש עליו סקטורים פגומים, זאת אומרת שמשהו לא בסדר איתו, וקיים סיכוי שהוא יקרוס בקרוב. גבה את כל המידע שאתה יכול (את זה כבר עשית) ותממש את האחריות בהקדם האפשרי.

אם זוהו סקטורים פגומים, זה לא התפקיד שלך לבדוק האם הם "מזוייפים" או לא. עצם העובדה שנמצאו סקטורים פגומים כבר מעידה על כך שמשהו לא בסדר.

אין לי כוח לחכות שבוע (או יותר) עד שיחליפו לי את הדיסק. הדיסק הוא חדש עם אחריות לשלוש שנים ככה שהאחריות לא תעלם לי.

מה שיעלם לך זה המידע, ולא האחריות. גם אם תצטרך לחכות שבוע, זה יהיה עדיף על איבוד מידע.

בדיסק יש רק מחיצה אחת' date=' והיא רק חלק מהדיסק (את שאר השטח לא הקצתי).

[/quote']

סתם שאלה - למה קנית דיסק בגודל הזה אם אתה משתמש רק בחלק ממנו? מה המטרה בהשארת שטח לא מוקצה?

אני יכול להתקין חלנות על השטח שלא הוקצה ואז לפרמט פירמוט מלא לשטח שעכשיו אני משתמש בו. האם ככה הסקטורים הפגומים יעלמו (בהנחה שהם זיהוי שגוי)?

מחיצת ה BOOT (זו שמכילה את ספריית Windows) יכולה להיות בכל מקום, אבל מחיצת ה System (זו שמכילה את קבצי האתחול כמו NTLDR) חייבת להיות על המחיצה הראשונה של כונן האיתחול.

מה שאתה יכול לעשות זה להתקין את Windows במחיצה חדשה, לפרמט את C, ואז לתקן את ה MBR של מחיצת C ולערוך את קובץ ה boot.ini כך שהמחשב יידע שה Windows יושב על כונן D. זה קצת מסורבל עבור רוב המשתמשים, ולכן יהיה יותר קל לפרמט קודם את C ואז להתקין את מערכת ההפעלה על כונן D.

בכל מקרה, אתה צריך להיות מוכן לאפשרות שגם במחיצה החדשה יהיו סקטורים פגומים.

פורסם

תריץ את SpinRite בתחזוקה ותראה את ההבדל.

www.grc.com

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים