עבור לתוכן

רוצה להבין קצת יותר על המעבד של ה4 ליבות . [Q]

Featured Replies

פורסם

זו שאלה שהרבה זמן רציתי לשאול ולא ידעתי איך לשאול אותה ..

בקיצור ניגש לעניין .

שאלות :

א. אם הכוח של כל ליבה הוא 2.4 ויש 4 ליבות יש שיטה לדעת מהו הכוח הכללי של כל הליבות ?

ב. אם אני מפעיל לדוגמא משחק כמו בישוק או קריסיס באיזה מהמעבדים הוא יעבוד טוב יותר E6850 או Q6600 ?

ג. האם זה משתלם לקנות כבר מהיום מעבד כזה בכלל כי אחרי הכל עדיין אין משחקים שצורכים 4 ליבות ?

ד. למה המעבד של ה4 ליבות חם יום ממעבד שדומה לו[E6600] שהוא עם 2 ליבות ?

פורסם

זו שאלה שהרבה זמן רציתי לשאול ולא ידעתי איך לשאול אותה ..

בקיצור ניגש לעניין .

שאלות :

א. אם הכוח של כל ליבה הוא 2.4 ויש 4 ליבות יש שיטה לדעת מהו הכוח הכללי של כל הליבות ?

ב. אם אני מפעיל לדוגמא משחק כמו בישוק או קריסיס באיזה מהמעבדים הוא יעבוד טוב יותר E6850 או Q6600 ?

ג. האם זה משתלם לקנות כבר מהיום מעבד כזה בכלל כי אחרי הכל עדיין אין משחקים שצורכים 4 ליבות ?

ד. למה המעבד של ה4 ליבות חם יום ממעבד שדומה לו[E6600] שהוא עם 2 ליבות ?

א. אין "כוח משולב"... כל ליבה עובדת בנפרד על "משימה" אחרת באותו זמן, ככה שאם אתה מפעיל כמה יישומים באותו זמן הם "ייתקעו" פחות. נסה לדמות את זה לשני אנשים שרצים אחד ליד השני במסלול - אתה לא יכול לטעון שהם יגיעו לסוף מהר יותר כי הם "ביחד", אלא ששניהם יגיעו לסוף, כל אחד בנפרד - שניהם מבצעים משימות שונות בזמן נתון, לא את אותה המשימה ב"מהירות משולבת".

ב. OC קל של ה-Q6600 יביא אותו לאותם ביצועים במשחקים שאינם תומכים בריבוי ליבות, שיש ל-E6850. בנוסף, Crysis ו-Bioshock תומכים בריבוי ליבות כך שהיתרון של ה-Q6600 יהיה גדול יותר באותה מהירות שעון (xGHZ?).

ג. יש - כמו Crysis שהזכרתי קודם.

ד. פשוט - ה-Q6600 הוא לא מעבד מרובע ליבות "טבעי" (בפני עצמו), אלא יש בו שני שבבי E6600 זה לצד זה. לכן צריכת החשמל (ופליטת החום) הן גבוהות הרבה יותר ממעבד E6600 אחד...

מקווה שעזרתי לפשט את העניין ;)

פורסם
  • מחבר

חחח אתה לא יודע כמה עזרת ממש תודה .

פיי איזה יופי זה שאני מבין עכשיו את הרעיון של ה4 ליבות זה באמת הרבה יותר משתלם .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים