עבור לתוכן

האם זה משנה באם אני נותן את אותן ערך (מספר פורט)גם ל TCP וגם ל UDP

Featured Replies

פורסם

תודה רבה

פורסם

מממ....מה? ???

השאלה שלך ממש לא מובנת לי.

מה אתה מנסה לעשות בדיוק?

אם אתה מדבר על פתיחת פורטים בנתב אז אתה יכול לפתוח פורט אחד שיעביר גם פאקטים של TCP וגם של UDP.

אם אתה מדבר על תוכנה מסויימת שאתה משתמש או בונה, אתה יכול להגדיר אותו פורט, אבל זה בהנחה ש התוכנה יודעת לפרש TCP וUDP על אותו פורט.

פורסם
  • מחבר

בתוכנה SABABA נתתי את אותו פורט גם לTCP וגם ל UDP

האם זה משנה למהירות ההלעה או הורדה

תודה

פורסם

אם תוכנה מבקשת ממך שני פורטים נפרדים, בד"כ זה אומר שהיא לא תעבוד טוב, אם בכלל, אם תתן לה אותו מספר פורט.

בכל מקרה לפתוח אותו פורט במקום שניים לא יעזור למהירות.

פורסם

אין שום בעיה לתת את אותו מספר לפורט TCP ופורט UDP

הם עובדים במקביל בלי שום קשר ובלי שום הפרעה אחד לשני

פורסם

אבל התוכנה צריכה לדעת לפרש איזה פאקט מגיעה עליה.

רוב התוכנות שמשתמשות ביותר מפורט אחד עושות את זה כי הכותב רצה להקל על עצמו את הכתיבת של התוכנה.

פורסם

אין שום קשר בין פורטים של UDP ופורטים של TCP.

לכל אחד מהם מוקצה סוקט שונה מהמערכת הפעלה וכל התייחסות של התוכנה היא רק לסוקט שמעניין אותה.

לכותב התוכנה אין שום בעיה להבדיל מה התקבל ב-TCP ומה התקבל ב-UDP, ואפילו מעבר לזה זה בלתי אפשרי מבחינתו לקרוא משניהם דרך אותו סוקט.

בקיצור אין שום בעיה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על העזרה

נעם

פורסם

אז למה בעצם שאני אפתח 2 פורטים בפיירוול שלי כשאני יכול לפתוח רק אחד וזה יעבוד מצויין?

פורסם

כי התוכנה צריכה 2 פורטים

פורסם

ואם אתן לה את אותו הפורט(אימיול למשל)?

פורסם

זה לא באמת אותו פורט. פורט מזוהה ע"י שילוב של מספר ופרוטוקול.

זה לא שקיים פורט אחד ומספרו 998, והוא יכול לפעול או במצב TCP או במצב UDP. יש פורט 998 ל-TCP ופורט 998 ל-UDP ואין שום קשר ביניהם.

בין אם אתה פותח שני פורטים בנתב, אחד ל-TCP ואחד ל-UDP, או אם אתה פותח אותו פורט ל-TCP+UDP - פתחת שני פורטים. הממשק של רוב הנתבים פשוט מאפשר לך לחסוך במקום ולפתוח את אותו המספר לשני הפרוטוקולים בו-זמנית (מה גם שיש אפליקציות שבאמת משתמשות בשני הפרוטוקולים ובאותו מספר עבור שניהם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים