עבור לתוכן

sata raid addition hard disks VS sata hard disks האם יש הצדקה לתוספת מחיר?

Featured Replies

פורסם

תראו יש היום דיסקים קשיחים באותם נפחים שמגיעים בשני וריאציות .

האחת נקראת

sata hard disks

והשנייה נקראת

sata raid addition hard disks

הקבוצה השנייה נהנית ממשך אחריות יותר ארוך משמעותית (5 שנים לעומת 3 שנים ) וגם עולה כ- 50 $ יותר .

לא הצלחתי כל כך להבין מה הסיבה לכך .

האם הקבוצה השנייה בנויה מחומרים יותר איכותיים ועמידים ?

האם יש שיפור משמעותי בביצועים?

האם לא ניתן להשתמש בקבוצה הראשונה לצורך הקמת מערך raid?

האם דיסקים מהקבוצה הראשונה יתפקדו פחות טוב במערך raid לעומת הקבוצה השנייה?

תודה לעונים

פורסם
  • מחבר

wd7500ys (raid addition) VS wd7500aaks

פורסם

סדרת הYS של WD מיועדת לעבודה בRAID (מערך של HD)..

ולכן האחריות יותר ארוכה וגם הMTBF ארוך יותר (זמן יחסי לתקלה)...

מעבר לזה אין ממש הבדל..במיוחד לא אחד ששווה 50$ יותר (למשתמש הביתי בכל אופן)..

פורסם
  • מחבר

סדרת הYS של WD מיועדת לעבודה בRAID (מערך של HD)..

ולכן האחריות יותר ארוכה וגם הMTBF ארוך יותר (זמן יחסי לתקלה)...

מעבר לזה אין ממש הבדל..במיוחד לא אחד ששווה 50$ יותר (למשתמש הביתי בכל אופן)..

אודה לך אם תוכל לענות גם על שאר השאלות ,כדלהלן:

האם סדרת הYS בנויה מחומרים יותר איכותיים ועמידים ?

האם סדרת הYS מפגינה שיפור משמעותי בביצועים ?

האם לא ניתן להשתמש בקבוצה הראשונה ( הסדרה הרגילה -aaks ) לצורך הקמת מערך raid?

אם כן ,האם דיסקים מהקבוצה הראשונה ( aaks) יתפקדו פחות טוב במערך raid לעומת הקבוצה השנייה(ys)?

האם אתה לא סבור שיש הצדקה לשלם 50$ תוספת, בשביל השקט הנפשי שיש לך, מצד אחד אמינות יותר גבוהה ומצד שני אחריות ארוכה כמעט פי שניים (3 שנים לסידרת aaks לעומת 5 שנים לסדרת- ys)?

האם דיסקים מסדרה ys יתפקדו פחות טוב ב- stand alone (כלומר בשימוש רגיל ללא שום מערך raid ) לעומת סדרת aaks?

פורסם

אני אתחיל ואומר שאת כל התשובות שלך תמצא בחיפוש קצר בפורום..

בכל אופן אני יענה נקודתי...

הבדל בביצועים אתה לא תראה...לגבי בנייה של חומרים אני לא יכול להגיד לא חד משמעית ..אבל לא שמעתי על שימוש ב"חומרים עמידים" למיניהם...

לגבי הRAID..כל HD יתפקד טוב במערך RAID..ההבדל העיקרי כמו שציינתי למעלה הוא שה-MTBF של סדרת הYS ארוך במעט מהשאר...

לגבי המחיר..זה כבר בחירה שלך..אם התקציב מאפשר..ואתה רוצה להיות שקט לך על הYS..

ולידע הכללי הסדרה החדשה של הYS מסתיימת בAYYS...

פורסם

אני הייתי הולך (וגם הלכתי) על סדרת הYS רק בגלל האחריות המורחבת שנותנת שקט ל5 שנים .

לא כל הסדרה החדשה מסתיימת בAYYS, אלה רק ה750GB .

הסדרה החדשה של ה500 מסתיימת בABYS ובנפחים קטנים הסיומת היא YS .

בלי קשר - 500GB סדרה YS עוד מיוצר ע"י WD ואף ניתן להשיג אותו בישראל (הוא אפילו יותר יקר בכמה דולרים) .

פורסם

אני אישית סולד מYS אחרי שאחד מת לי אחרי שבוע

אני מתכנן לקנות עכשיו זוג WD5000AAKS שישבו בRAID 1. זה מכסה את הבעיות של האיבוד מידע יותר מעובדה שהקשיח הוא YS

פורסם

צודק..אני דברתי על הדגם של ה750GB במקרה שלנו.. ;D

כמו כן שים לב שבדגמים ה"קטנים" של ה320GB ומטה הMTBF זהה לזה של סדרת הKS...

ולכן במקרה הזה התוספת היא רק על האחריות..

פורסם

לא ידעתי את זה ... טוב לדעת ...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני אישית סולד מYS אחרי שאחד מת לי אחרי שבוע

אני מתכנן לקנות עכשיו זוג WD5000AAKS שישבו בRAID 1. זה מכסה את הבעיות של האיבוד מידע יותר מעובדה שהקשיח הוא YS

אז מה

גם לי התקלקל דיסק raptor תוך מספר חודשים ספורים מיום קנייתו .

אין דיסק קשיח של אף דגם ואף חברה שפטור לגמרי מ-rma

מאז ההחלפה ה-raptor עובד כמו סוס כבר מספר שנים.

לדעתי אתה תעשה טעות אם תקנה זוג WD5000AAKS שישבו בRAID 1

בדגם החדש -WD 750 SATA RAID EDITION הוכנסו לראשונה שיפורים טכנולוגיים שמגדילים משמעותית את האמינות והשרידות של הדיסק והמידע שעליו .

אז אם יש לך את הכסף רצוי לרכוש זוג WD7500AYYS שישבו בRAID 1

ראה לינק:

http://www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?DriveID=335

Key FeaturesSuperior reliability - Designed and manufactured to server-class standards to provide best-in-class enterprise reliability in high duty cycle environments. With 1.2 million hours MTBF, these drives have the highest available reliability rating on a high-capacity drive.

High capacity - Up to 750 GB of storage packed with server-class features and low cost-per-gigabyte value.

Fast - With a next-generation SATA interface, 3 Gb/s data transfer rate, native command queuing (NCQ), and 16 MB cache, these drives deliver optimum performance.

Low power - Active Power Save delivers best-in-class seek mode power consumption through an advanced WD firmware which conserves power in active seek modes without degrading performance.

RAID-specific, time-limited error recovery (TLER) - A feature pioneered by WD, significantly reduces drive fallout caused by the extended hard drive error-recovery processes common to desktop drives.

Rotary Acceleration Feed Forward (RAFF) - Provides best-in-class vibration tolerance by optimizing operation and performance when the drives are used in vibration-prone, multidrive systems such as rack-mounted servers or network storage.

5-year limited warranty

Ideal For

Servers, SAN/NAS, scientific computing, life sciences, video surveillance, enterprise backup, document/image management, audio/video media applications, and other demanding write-intensive applications.

פורסם
  • מחבר

דעות נוספות ?

פורסם

זה לא הדגם הספציפי הזה...כמו שציינתי כבר...כל סדרת הYS‏ מיועדת לשימוש במערכי RAID...אז להעתיק את מה שרשום זה לא חוכמה גדולה... בכל אופן...פותח התרד גם סדרת הKS‏ תעשה את העבודה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים