עבור לתוכן

המלצה למפרט מחשב. תקציב: עד 4000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

קודם כל רציתי לומר שיש פה אחלה פורום ואחלה אנשים.

אני מעוניינת לרכוש מחשב חדש ואשמח לקבל המלצה למפרט.

אני מתחילה ללמוד תקשורת דיגיטלית שכוללת בין היתר תוכנות כמו פוטושופ, דרימוובר וכיו"ב ולכן אני צריכה מחשב חזק בשל התוכנות הכבדות וכמובן מחשב טוב מבחינה גרפית. חוץ מתוכנות אלה המחשב משמש אותי בעיקר לאינטרנט, שמיעת מוזיקה, הורדות וצפייה בסרטים. משחקים פחות חשוב.

התקציב הוא בסביבות 3000-4000 ש"ח אך ניתן לחרוג מעט במידה וחריגה כזאת יכולה לשפר את ביצועי המחשב משמעותית.

בנוסף אני מתכננת לרכוש גם מסך מחשב LCD בגודל 19" או 22", אז אתם מוזמנים לרשום לי המלצות גם לגבי מסך טוב שאתם מכירים שיכול לענות לי על הדרישות שרשמתי.

אני מעדיפה לקנות את המחשב באיזור ירושלים. חשבתי אולי על ksp. אשמח לשמוע מה דעתכם עליהם והאם יש חנות טובה אחרת באיזור ירושלים.

ועוד משהו קטן.... אני קוראת פה הרבהבפורום על OC אבל לא ממש יודעת על מה מדובר... אשמח לדעת מה זה אומר בדיוק וכיצד זה משפר את ביצועי המחשב.

המון המון תודה מראש!

ערב טוב :-)

קרן.

פורסם

אני ישלח לך קישור בפרטי.

והנה מפרט המבוסס OC :

מעבדים Intel Pentium E (C2D Technology) E2160 1.8Ghz 1MB FSB800 OEM ¤ 419 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 594 1

מארזים Compucase HEC 6A21 400TRT Black/Blue ¤ 425 1

קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ¤ 283 1

זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 451 1

קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKS ¤ 398 1

כרטיסי מסך XFX Nvidia Geforce 8500GT 256MB ¤ 458 1

צורבים Samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA ¤ 180 1

הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1

מחיר לתשלום בכרטיס אשראי עד 2 תשלומים ללא ריבית, תשלום מזומן שטרות או העברה בנקאית 2% הנחה : ¤ 3213

פורסם

מפרט מעולה. המטרה פה היא כמובן OC רציני יחסית.

בכל מקרה,החנות שממנה הוא בנה עונה לשם TMS. הם אומנם בצפון אבל יש להם משלוחים זולים יחסית ומעבדת תיקונים ושירות בת"א ככה שהכי רחוק שתזדקקי ליסוע הוא ת"א. אני חושב שדווקא כדאי לך לשקול את עניין האוברקלוק שהם מציעים בחינם ובמסגרת האחריות..

פורסם

מעבדים Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe OEM E6750T ¤ 1070 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 594 1

מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤ 414 1

קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤ 125 1

זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 451 1

קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKS ¤ 398 1

כרטיסי מסך Gigabyte ATI RADEON 2400Pro 256MB HDMI Bulk ¤ 302 1

צורבים Samsung DVD-RW S183A Sata Black Dual Layer X18 S183A ¤ 166 1

הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1

משלוחים לכל הארץ שליחת מחשב עד 5000שח שליח עד הבית כולל ביטוח ¤ 47 1

התקציב מרשה, אז הנה מפרט שיהיה עדיף בהרבה.

יוצא 3572 בTMS. כולל הרכבה, בדיקות, OC, ומשלוח.

אם את צריכה גם ציוד היקפי (רמקולים, מקלדת, ועכבר) רק תגידי ולא תהיה בעיה להוסיף אותם למפרט.

בקשר למסך,

הייתי ממליץ לך ללכת או על ViewSonic 19" LCD VP930 בעלות של 1600 שקלים, או על Dell 20" 2007WFP בעלות של 2200 שקלים.

שתיהם איכותיים מאוד, הDELL טיפה יותר.

אך הDELL הוא גם WIDE דבר שאני לא בטוח שיהיה מומלץ בשביל הצרכים שלך.

בקשר לOC, מדובר בעצם בהמהרה (בעברית) של המחשב. הוא מתבצע בחינם ע"י TMS. ולא מפיג אחריות או משו כזה.

ככה שאת יכולה לקחת רכיבים זולים וחלשים כביכול וע"י OC לעשות אותם לשווים בערכם לרכיבים יקרים וחזקים יותר.

תתחדשי, פיטר ;)

פורסם
  • מחבר

תודה על המפרטים.

אשמח לשמוע גם המלצות על ציוד היקפי. מקלדת ועכבר נראה לי שאני מעדיפה של לוג'יטק או מייקרוסופט. לגבי רמקולים - אני שומעת המון מוזיקה אז אשמח לקבל המלצה לרמקולים טובים.

לגבי המפרטים...

המעבד - איזה עדיף מבין השניים? ה Pentium E או ה Core 2 Duo (לפי המחיר אני מניחה שהשני עדיף...). הכוונה מה עונה יותר לצרכים שרשמתי? ומה בכלל ההבדל ביניהם...?

לגבי קירור - אם עושים OC אז לא צריך עוד מערכת קירור? כי הבנתי שכשעושים את ההמהרה המחשב פולט יותר חום...

בקשר לחנות, אני מבינה ש TMS זו אחלה חנות וגם עושים OC בחינם ובמסגרת האחריות, אבל אני קצת חוששת בגלל המרחק (למרות שיש להם מעבדה גם בת"א). לכן הייתי שמחה לשמוע אם מישהו מכיר חנות טובה באיזור ירושלים.

באשר למסך - מה בעצם ההבדלים בין הפאנלים? למה פאנל TN כל כך מושמץ? ואיזה פאנל כדאי לי לרכוש?

ועוד שאלה קטנה... מסך ViewSonic נחשב למסך טוב או שעדיף לי LG, סמסונג או חברה מוכרת אחרת...?

תודה ענקית לכולם!

קרן

[br]פורסם בתאריך: 1.10.2007 בשעה 16:40:25

ועוד משהו ששכחתי...

אני רוצה גם כרטיס טלויזיה.

תודה :)

פורסם

Core 2 עדיף אבל אם את עושה OC לפנטיום E אז הוא עובר אותו !

כן, כאשר עושים המהרה אז אותו חלק מתחמם יותר.. אבל זה תלוי כמה עושים לו.

חנות בירושלים אני לא מכיר :s05:

ובקשר למסכים אין לי מושג.. לי יש מסך LCD של LG ואני מרוצה.. אבל לא ניסיתי אחרים אז ככה שאני לא מבין בזה.

מקווה ועזרתי

פורסם

אני ממליץ לך לקחת את הX-210 או X-230 ( ההבדל רק במחיר. ), בקשר לעכבר ולמקלדת הייתי ממליץ לך לקחת את הסט הבא : EX 110

שני המוצרים הם מתוצרת Logitech.

בקשר למעבד - תיקחי את המפרט שלי עם המעבד Puntium E, תעשי לו OC והוא יכול בקלות להגיע לרמה של Core 2 Dou E6750.

עם הקירור הזה V1 .

בקשר לחנות - אל תידאגי TMS, תעשה לך משלוח לירושלים, ואז עם תהיה לך בעיה כל שהיא יש לך מעבדה בתל אביב, הם לא יעשו לך בעיות, עם האחריות.

הייתי ממליץ לך לקחת את ViewSonic, מסך מעולה ( מנסיון ).

בקשר לכרטיס טלויזיה - הייתי ממליץ לך לקחת את הכרטיס הבא : Hauppauge WinTV PRV 150 MCE.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :)

תגובות נוספות יתקבלו בברכה...

פורסם

קצת ציוד היקפי:

1. אולי הרמקולים הכי טובים שאפשר להשיג במחיר כזה (יש לי כאלה כבר שנתיים, באמת משהו-משהו):

Altec Lansing ATP-3:

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=24875

2. עכבר - חשוב מאד - את הולכת לעבוד הרבה עם היד על העכבר, לכן כדאי לך ללכת על עכבר Gaming טוב, עם דרגות רגישות משתנות. אני עובד המון בפוטושופ ומשתמש בעכבר MX-518 של Logitech

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=150484

את יכולה לנסות גם את ה- G5 או ה-G7 (אלחוטי). חשוב שהיד תוכל לנוח במלואה על העכבר כדי שהיא באמת תנוח, ולא תהיה 'באוויר' (תופעה שקורית כשמשתמשים בעכבר קטן מדי) - ואז לא תוכלי לישון בלילה מרוב כאבים במפרק היד (מנסיון). כדאי לך מאד ללכת לחנות מחשבים גדולה (או אפילו אופיס דיפו) ולשים את היד על כמה עכברים כאלה, תבחרי את זה שהכי נוח לך.

ובכלל, במקרה שלך, לדעתי כדאי לך לשים דגש מקסימלי על הציוד ההיקפי, אפילו במחיר של וויתור תקציבי על הרכיבים הכי מהירים בשוק, כי אם את הולכת לשבת שעות רבות מול המחשב, אל תשכחי שבסוף את גם קמה ממנו.

צריך לזכור שהדבר הכי חשוב בחיים זה שתוכלי להמשיך לראות טוב (מסך) ולהתנועע בחופשיות ובלי כאבים (עכבר) - ובקיצור - העיקר הבריאות.

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות וההמלצות.

יש לי שאלה נוספת...

איזה מפרט הייתם מציעים לי במידה ואני לא עושה OC?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים