עבור לתוכן

שאלה בקשר לביצועים של HD במארז חיצוני

Featured Replies

פורסם

יש לי DOK של Sandisk Cruzer Contour 8gb עם U3 ו-HD IDE של WD 160gb 7200 RPM 8mb cache בתוך מארז USB 2.0 חיצוני של Conceptronic CHD3U. ניסיתי להעתיק סרטים מהמחשב גם ל-DOK וגם ל-HD והסרטים הועתקו ל-DOK מהר יותר באופן משמעותי.

השאלה מהו צוואר הבקבוק, ה-HD או המארז החיצוני? האם HD SATA יהיה מהיר יותר או שמארז אחר עם אותו HD IDE שיש לי יהיה מהיר יותר?

תודה מראש על כל תגובה.

פורסם

מארז חיצוני USB - מוגבל ע"י הUSB למקסימום תיאורטי של 48MB/S

דיסק IDE כמו שלך יכול לעמוד בכ50MB/S, דיסק SATA כנ"ל (ועד לכ75MB/S)

גם הDOK הוא USB

לא היית צריך לראות הבדל משמעותי במהירות, אלא אם המארז עובד כUSB 1.1 במקום בUSB 2.0

פורסם
  • מחבר

המארז מחובר כ-USB 2.0 בוודאות.

יש לי רק יציאות USB 2.0 במחשב.

מה בכל זאת יכולה להיות הסיבה?

פורסם

לדעתי זה הHD - יש לך HD SATA במחשב?כי הגיוני שבגלל זה יותר מהיר לך להעתיק דברים מהמחשב מאשר המארז.

פורסם

מן הסתם המארז. הרדדיסק מהיר משמעותית מDOK (בערך פי 6-10 בכתיבה רצופה)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

tamir245, יש לי HD SATA במחשב אבל ה-HD שבמארז הוא IDE

,ag43 אתה יכול להמליץ על מארז מהיר יותר? האם Firewire יהיה מהיר יותר מ-USB 2.0 או שאין קשר?

תודה מראש.

פורסם

כל עוד הHD שלך הוא IDE(במארז) אז לא יהיה כ"כ הבדל אם זה FW או USB כדי לחוות הבדל משמעותי צריך להשתמש במארז שמתחבר למחשב בחיבור ESATA ובHD SATA ששוכב במארז,כמובן.

פורסם

אני לא מכיר מארזים טובים. מבחינה טכנולוגית הארדדיסק הרבה יותר מהיר מDOK במיוחד שהDOK לא מתקרב לגרד את הגבולות

של USB2 בעוד הארדיסק נורמלי עובר אותם.

פורסם
  • מחבר

מה זה חיבור ESATA? הסתכלתי ב-FAQ ולא מצאתי את זה. יש לי יציאות USB 2.0 ו-FW במחשב.

האם ה-HD IDE שיש לי עכשיו אמור להיות עדיין יותר מהיר מה-DOK שלי? (ציינתי את המפרט שלו בהודעה הראשונה).

אם כן אחפש מארז יותר מהיר. אשמח להמלצות ממי שמכיר כי אין לי דרך לדעת איזה מארז יהיה יותר מהיר.

אם אפשר לשפר את המצב בעזרת מארז בלבד בלי לקנות HD SATA זה עדיף כי אני מעדיפה להוציא כמה שפחות כסף.

בינתיים שוב תודה על התגובות.

פורסם

ההרד דיסק שלך אמור להיות הרבה יותר מהיר מהDOK שלך. אין כמעט הבדל במהירות בין הרדיסק SATA לIDE.

תנסה לבדוק על מחשב אחר לראות אולי הבעיה במערכת שלך ולא בבקר. כ"כ תאחה את ההרדיסק החיצוני.

פורסם
  • מחבר

שאלה קטנה, האם זה משפיע איך ה-HD מפורמט? כרגע אני עובדת עם FAT32 (כדי שאוכל לחבר את ה-HD לנתב של קומפקס). ה-HD במחשב על NTFS.

אם זה משפיע על המהירות באופן משמעותי אולי אנסה להמיר את ה-HD במארז ל-NTFS ואראה אם זה משפיע.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

fat32 מהיר יותר. בהרדיסק חיצוני מומלץ מאוד NTFS לצמצום אובדן נתונים במקרה של ניתוק לא תקין.

פורסם
  • מחבר

החזרתי אותו ל-NTFS ועכשיו הוא הרבה יותר מהיר. אולי בגלל שגם ה-HD SATA שלי במחשב מפורמט ל-NTFS?

בכל אופן יותר חשוב לי שיהיו לו ביצועים טובים ושהנתונים שלי יהיו בטוחים מאשר שאוכל לחבר אותו לנתב.

תודה רבה לכולם על העזרה.

פורסם

סה"כ יש הבדל משמעותי בקצבי העברה בין הIDE לSATA\SATA2.

לדעתי השיפור שהרגשת זה בגלל הפרמוט,זה ידוע שמומלץ לפרמט מחשב(בגלל הHD) כל זמן מסויים על מנת לשפר ביצועים.

במקרה שלך כנראה שזה עזר :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים