עבור לתוכן

שאלה ובקשה בקשר ללמידת השפה הנכונה.. דיי דחוף.

Featured Replies

פורסם

אני עכשיו בי'א לומד מחשבים (java, access) עם מורה שלא בדיוק יודעת מהחיים שלה (היא ביקשה מטכנאי לצרוב לה דיסק כי היא לא יודעת |:)

בקיצר לא נראה שזה ממש יעזור לי בתכנות כל הלימודים האלה, מה שגם מתקדמים בקצב איטי וטיפשי... אז החלטתי שאני אלמד לבד בבית כי אני באמת אוהב את זה ורוצה לעסוק בזה כמקצוע. (אני עדיין אשאר במגמה כמובן אבל זה כדי לשחק בפלאש כל השיעורים)

קראתי והתעניינתי בנושא ונראה לי שjava היא השפה המתאימה בשבילי ללמוד- מהירה, תומכת בכל המערכות, אפשר להריץ אותה על הרשת ומתקדמת כל הזמן.

אז אני רוצה לקנות ספר java רציני כדי ללמוד ממנו, עדיף בעברית אבל לא חובה (יותר קל לקרוא בעברית אבל כל המושגים פשוט נשמעים מטומטמים בשפה שלנו)

כרגע יש לי את הספר מבצפר:

יסודות מדעי המחשב בשפת Java חלק א'- ספר דיי מגוחח ברמה נמוכה..

מחר אני קונה את חלק ב' כי גם צריכים בשביל המגמה... אבל גם הוא נראה לי לא בדיוק מקצועי..

אני נוסע בעוד יומיים לחו"ל לשבועיים עם המשפחה ויהיה לי הרבה זמן לשבת בסטלבט, ושאני לא אשחק בפלאפון או אשמע מוזיקה חשבתי שזה רעיון טוב להפוך את כל הנסיעה למועילה.

אז יש איזה ספר שאתם ממליצים לי לקנות כדי ללמוד Java ברמה קצת יותר גבוהה? יש לי ידע מוקדם בHTML PHP קצת phyton אבל בעיקרון אני לא לומד שום שפה אלא פשוט קורא את הקוד ומנסה להבין אותו בלי לדעת פקודות ככה שהפעם אני רוצה ללמוד כמו שצריך.

אז אם אפשר שם של ספר טוב (עדיפות גבוהה לעברית) בJava או שאתם ממליצים לבחור שפה אחרת בכלל?

אני רוצה ללכת ליחידת טכנות או משהו שקשור בזה בצבא ואני רוצה משהו שיקדם אותי לשם.

תודה רבה לעוזרים, אקווה לתשובה ב24 שעות הקרובות שאני עוד פה :)

פורסם

א) כדי להתקבל לקורס תכנות (שים לב, כותבים ת' ולא ט') יספיקו 5 יח"ל ואפילו פחות, בדוק.

ב) יש הרבה מתכנתים שלא מבינים הרבה במה שלא קשור לתכנות אז אל תרד על המורים.

ג) יש ספר בשם Thinking Java שמשומה נמצא מומלץ על ידי רבים. מהיכרותי איתו הוא די בסדר חוץ מזה שלא היה מזיק לו איזה אינדקס של פקודות. וכן הוא באנגלית למרות שנראה לי שיש תרגום איפשהו. בעברית אפשר למצוא את הפרקים הראשונים פה: http://www.mh2000.co.il/java/ ואם אתה רוצה קצת רקע כללי במחשבים אז תקרא גם את מה שמוצע שם עבור שפת C.

נ.ב: בתור עורך ל-java קח את netbeans.

דרך צלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים