עבור לתוכן

ה-Mac הראשון שלי ? אתם תחליטו..

Featured Replies

פורסם

שלום !

אני בהתלבטות מאוד גדולה לקראת קנייה של מחשב חדש, אשמח אם תעזרו לי..

המצב הוא שהמחשב הנוכחי שלי כבר ישן (4 שנים וכמה חודשים..) ולא כל כך סוחב ואני עומד לקנות מחשב חדש, שיהיה טוב יותר..

דוד שלי אמר שהוא חושב לקנות MAC עוד חודש-חודשיים כשתצא הגירסא החדשה של הmac OSX (שכחתי את שמה..) הוא רגיל כבר למחשבים של אפל והוא חושב לקנות לביתו את ה Mac-mini, הוא מנהל של מפעל לייצור חולצות והדפסות על בדים, ככה שהוא גם משתמש הרבה בפוטושופ וכל התוכנות האלו לעיצוב וזה..

אז הוא הציע לי שהוא יקנה לי ככה למתנה גם Mac-mini ! (את הדגם של ה2.0 GHz) ותבינו, חלום חיי הוא שיהיה לי MAC כלשהוא.. אין על דוד שלי חח.. הוא כזה מלך חח..

אבל, עם זאת אני בהתלבטות אדירה, לא בגלל "להתרגל" למערכת של MAC אלא מבחינת המפרט הטכני של הMAC-mini החדש, אשר אפל מסמנת אותו כמהיר מאוד ובעל יכולות לקופסא הכל כך קטנה הזאת, אבל אני די חושש שהמפרט הטכני שלו הוא לא מספיק טוב בשבילי (יש לציין, שאני לא הכי מבין בדברים האלה..) השימושים שלי במחשב הם :

הרבה הרבה גלישה באינטרנט ופורומים, עבודות - הרבה word, פוטושופ, מסנג'ר הרבה.. והאמת שאפעם לא כל כך הייתי משחק במשחקים מפני שלא הייתה לי את היכולת במחשב הנוכחי.. אבל אני אוהב לשחק במחשקים, אז משחקים פה ושם יהיה נחמד (אבל אני בכלל לא מוגדר כגיימר)

אז מה לעשות ? האם המחשב הזה הוא גם מספיק טוב בשבילי ולשימושים של דוד שלי בפרט ?

האם כדאי לקנות במקום (שזה כבר יהיה אבא שלי שיקנה לי) מחשב נייח רגיל אבל אולי עם ביצועים טובים יותר..(לא ירשו לי גם וגם) ולוותר על החלום שיהיה לי Mac? ובכלל אולי להשתפר ל i MAC (לדגם המשופר של גרסאת ה20 אינץ') האם הוא יספק את כל הצרכים של דוד שלי?

תודה מראש לכולם ! אני באמת לא יודע מה לעשות..

הנה הקישור ל : Mac mini http://store.apple.com/1-800-MY-APPL...amily/mac_mini

הנה הקישור ל i Mac : http://store.apple.com/1-800-MY-APPL...ac/family/imac

שם תכנסו ל Compare Specs (ליד אוברוויו, גלרי..) ותוכלו לראות את המפרט..

פורסם

המפרט הטכני של המק מיני הוא זהה לזה של מחשב נייד פחות או יותר .. כרטיס מסך אונבורד GMA 950 של אינטל - לא חזק במיוחד

מעבד CORE 2 כמו בניידים ..

סה"כ מחשב נחמד מאוד שמתאים עד למשחקים קלילים בביצועים בינוניים מינוס ..

האיימק לעומת זאת כבר מחשב יותר רציני עם כרטיס מסך מובנה משופר יותר ... אבל המחיר גם יותר גבוה.

הייתרון של המקים מהדור האחרון שהם יכולים להריץ ווינדוס בקלילות בלי שום בעיות מיוחדות, אז אם הייתי בסיטואציה שלך הייתי בהחלט קונה איימק -

I MAC

פורסם
  • מחבר

היי ! תודה על התשובה המהירה !

העלתי את הi Mac כפתרון באמת אחרון..

האם בMac סוף סוף אני יוכל להנות ממחשב מהיר שלא נתקע כל 5 דקות ?

ובנוסף, האם יש תמיכה כל שהיא בעברית? אם כן אז במה הMac תומך ? (וכמה כסף צריך לשלם על זה?)

נ.ב.

מה?! אפשר להעלות את הווינדוס על הMAC ? איך ?!

פורסם

יש תמיכה לWINDOWS דרך BOOT CAMP בחינם או דרך VMware וparallel שנותנות לך להריץ וינדוס ומאק בו זמנית

בקשר למשחקים, אין ממש למאק אתה יכול לבדוק כאן

http://www.apple.com/games/

אתה יכול להתקין firefox והוא יתן לך תמיכה כמעט לכל אתר, וneooffice יתן לך תמיכה לקבצי word בעברית

זהו

פורסם
  • מחבר

יש תמיכה לWINDOWS דרך BOOT CAMP בחינם או דרך VMware וparallel שנותנות לך להריץ וינדוס ומאק בו זמנית

בקשר למשחקים, אין ממש למאק אתה יכול לבדוק כאן

http://www.apple.com/games/

אתה יכול להתקין firefox והוא יתן לך תמיכה כמעט לכל אתר, וneooffice יתן לך תמיכה לקבצי word בעברית

זהו

פשוט מה שאני אצטרך לעשות זה להוריד את הboot camp ואז להתקין על המחשב את הוינדוס (ויסטה, או מה שזה לא יהיה ) ? ויהיה לי גם PC וגם MAC ?

אבל השאלה שלי הייתה אם הneooffice אני יוכל לכתוב בזה בעברית ? (זו כאילו תוכנה ה"office" של מאק ?)

והאם יש תמיכה מלאה של כל המאק בעברית ? וגם, האם באינטרנט, למשל בפיירפוקס, אני יוכל לכתוב בעברית ? או לכתוב לשמות של תיקיות בעברית ?

אולי יש מדריך למשתמש המתחיל בעברית למאק איפשהוא ?

תודה :)

פורסם

כן עם boot camp אתה יכול להתקין ווידוס, אבל אם אתה הולך רק להשתמש רק בווינדוס אין לך צורך בmac, כי החומרה אתה יכול להשיג בזול יותר

יש תמיכה בעברית, אבל neooffice זה פיתוח של openoffice כלומר דברים שלא נפתחים לך בopenoffice לא יפתחו לך בneooffice

יש אפשרות לכתוב בעברית כמובן, אבל יש בעיה בתוכנות של apple עם כיוניות (ימין לשמאל)

פורסם

הייתי מחכה גם לתחילת עידן הפוסט-ידע, כדי לראות אם המחירים ירדו קצת בארץ.

פורסם
  • מחבר

דוד שלי יקנה את המחשב בארה"ב.. חוץ מזה, אין לי כוונה להשתמש כל הזמן בווינדוס (אני רק רוצה לברוח מזה חח..) רק בעניין הכתיבה של העבודות למשל..

אבל הבנתי שאפשר להתקין את הWord של אופיס על אפל, האם זה נכון ?

פורסם

כל עוד אתה לא משחק ה Mac mini לא יאכזב אותך בשום צורה זה מחשב מעולה בשביל כל דבר שהוא לא תלת מימד רציני.

אמנם יש Microsoft Office גם למקינטוש אבל לצערינו הוא לא תומך עברית.

פורסם
  • מחבר

פשוט הבעיה במאק מיני בעיקר זה הכרטיס מסך.. 64 זה מאוד מאוד עלוב.. =/ ולפי מה שהבנתי אי אפשר להחליף את החלק הזה במאק מיני..

בi Mac אפשר להחליף את כל החלקים ? כמו במחשב רגיל?

פורסם

באיימק אפשר להחליף זיכרון RAM אאל"ט ככה זה בדור הקודם למרות שאני סבור שגם בחדש,

כל דבר אחר שתרצה להחליף יהיה בין לא אפשר (כ.מ מעבד לוח אם ודי הרוב שם) דיסק קשיח להחליף קשה מאוד דורש בדרך כלל עבודת מעבדה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים