עבור לתוכן

מפרט למשחקים לייט HTPC - 5000 ש"ח - (ללא מסך) - עדכון

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כ-3 שבועות, הצגתי פה מפרט שהרכבתי לצורך שימוש במשחקים (לא בתדירות גבוהה מדי) ובתצורת HTPC.

לאחר מספר שינויים (ושוב תודה לעל המסייעים) הגעתי למפרט סופי.

היום ניגשתי לחנות על מנת לקנות את המחשב, והטכנאי/מוכר הציע לי לבצע מספר שינויים, חלקם בגלל חוסר במלאי וחלקם בשל דעה טכנית.

בעקרון, אני מעדיף לרכוש בחנות הנ"ל, ובכל מקרה כנראה שאצליח להשיג את המפרט המקורי שביקשתי בסופו של דבר, אבל הייתי שמח לשמוע את דעתכם אודות השינויים שהוא ביצע.

המפרט המקורי:

מארז: NZXT DUET

ספק: Enermax Liberty 400

מעבד: Intel Core 2 Duo E6750

לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L

דיסק קשיח: Western Digital 320GB 16MB WD32000AAKS

זכרון: Corsair DDR2 800 CL5 Value-Select 2X1GB

צורב: LG H62N

כרטיס מסך: Sapphire Radeon X1950PRO DualDVI 256MB

גוף קירור: Thermaltake Blue Orb

קירור למארז: 2 מאווררי 120mm

השינויים שבוצעו:

לוח אם: Gigabyte GA-P35-S3L - אין לי מושג מדוע הוא בחר בזה (מחיר או סתם חוסר תשומת לב) ולא ב-DS3L, אבל האמת היא שלא ממש גיליתי מי ההבדל ביניהם. יש לכם מושג?

מארז: Thermaltake Mozart VC4000NS - הוא טען שמקרר/מתאים לקירור יותר טוב מהDUET. האם נכון, לדעתכם?

ספק: EZCool PS450W - מוכר?

גוף קירור: Zalman CNPS7700-CU - הוא טען שיעשה יותר טוב את העבודה במארז HTPC. נשמע הגיוני?

בלי קשר לזה, מספר שאלות שרציתי לשאול:

1. האם יש הבדל כלשהו במאווררי 120mm? חברה/דגם מסויים שכדאי לבחור? או שפשוט לבחור משהו ג'נרי?

2. האם יש הבדל בין מארז ה-BOX ל-OEM של Intel E6750, מלבד המאוורר (שאני אחליף בכל מקרה, ככל הנראה)?

3. האם זכרונות Value-Select (במקרה שלי, Corsair), הן זכרונות מסוג שונה מהרגילים?

תודה,

פורסם

1.גלשילטק עושים מאוררים נהדרים ויחסית זולים.

2.לא אין הבדל מלבד המאורר

3.לא..הם רגילים לחלוטין. חברה טובה..סוג טוב (מגיע עםד 900MHZ מניסיון)

הספק של EZCOOL ג'נרי אבל

פורסם

שלום,

לפני כ-3 שבועות, הצגתי פה מפרט שהרכבתי לצורך שימוש במשחקים (לא בתדירות גבוהה מדי) ובתצורת HTPC.

לאחר מספר שינויים (ושוב תודה לעל המסייעים) הגעתי למפרט סופי.

היום ניגשתי לחנות על מנת לקנות את המחשב, והטכנאי/מוכר הציע לי לבצע מספר שינויים, חלקם בגלל חוסר במלאי וחלקם בשל דעה טכנית.

בעקרון, אני מעדיף לרכוש בחנות הנ"ל, ובכל מקרה כנראה שאצליח להשיג את המפרט המקורי שביקשתי בסופו של דבר, אבל הייתי שמח לשמוע את דעתכם אודות השינויים שהוא ביצע.

המפרט המקורי:

מארז: NZXT DUET

ספק: Enermax Liberty 400

מעבד: Intel Core 2 Duo E6750

לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L

דיסק קשיח: Western Digital 320GB 16MB WD32000AAKS

זכרון: Corsair DDR2 800 CL5 Value-Select 2X1GB

צורב: LG H62N

כרטיס מסך: Sapphire Radeon X1950PRO DualDVI 256MB

גוף קירור: Thermaltake Blue Orb

קירור למארז: 2 מאווררי 120mm

השינויים שבוצעו:

לוח אם: Gigabyte GA-P35-S3L - אין לי מושג מדוע הוא בחר בזה (מחיר או סתם חוסר תשומת לב) ולא ב-DS3L, אבל האמת היא שלא ממש גיליתי מי ההבדל ביניהם. יש לכם מושג?

מארז: Thermaltake Mozart VC4000NS - הוא טען שמקרר/מתאים לקירור יותר טוב מהDUET. האם נכון, לדעתכם?

ספק: EZCool PS450W - מוכר?

גוף קירור: Zalman CNPS7700-CU - הוא טען שיעשה יותר טוב את העבודה במארז HTPC. נשמע הגיוני?

בלי קשר לזה, מספר שאלות שרציתי לשאול:

1. האם יש הבדל כלשהו במאווררי 120mm? חברה/דגם מסויים שכדאי לבחור? או שפשוט לבחור משהו ג'נרי?

2. האם יש הבדל בין מארז ה-BOX ל-OEM של Intel E6750, מלבד המאוורר (שאני אחליף בכל מקרה, ככל הנראה)?

3. האם זכרונות Value-Select (במקרה שלי, Corsair), הן זכרונות מסוג שונה מהרגילים?

תודה,

דבר ראשון, במפרט שלך, אתה יכול לקחת את המארז של Antec שמגיע עם ספק כבר, NSK-2400. הכרטיס מסך, למה כרטיס כזה? אם אתה מעוניין בHTPC, תיקח כרטיס עם HDMI Ready.

בגופי קירור אני קצת פחות מבין.

אני חושב שיש הבדל באיכות רכיבי הלוח. אבל לא בטוח בכלל. מבחינת פיצ'רים אין הבדלים.

פורסם

אם יש תקציב היתי מעדיף להמליץ על הדואט שיותר מקורר ומתאים ללוחות ATX סטנדרטיים.

בנוסף,הקירור שלו מעולה ואני מניח שהכ.מסך כי הוא רוצה לשחק משחקים בין היתר

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות,

אבל טרם זכיתי לתגובה לגבי השינויים עצמם. אשמח לתגובות נוספות בנושא.

באשר לשאלות האחרות:

Xtract -

1. גם במבט חטוף על מאווררי Glacialtech גיליתי מספר רב של סוגים (Entering bearing, Hydrodynamic bearing, two-ball bearing). אין לי שמץ מה ההבדל ביניהם... אפשר הכוונה נוספת?

2. יש לך נסיון עם ה-DUET?

tenana -

1. המארז שציינת הוא אכן mATX ולכן לא מתאים עבורי.

2. אמנם לא ציינתי זאת בהודעה המקורית, אבל הכוונה היא לרכוש כרטיס מסך לתקופת ביניים (שאני אחליף ככל הנראה עוד כשנה+), לכן תוספת משמעותית במחיר ללא הבדל משמעותי בביצועים עבור אותה תקופה פחות רלוונטי כרגע.

פורסם
  • מחבר

טרם זכיתי להתייחסויות ואני מתכנן לרכוש את המחשב מחר,

אז אני אנצל את הבמה לבצע הקפצה קלה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים