עבור לתוכן

שאלה על כרטיס קול

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה להרכיב HTPC והומלץ לי באתר על המפרט הבא:

קטגוריות מוצרים מחיר כמות

מעבדים Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz Conroe OEM E6550T ¤ 945 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3P Conroe Support GP35DS3P ¤ 830 1

מארזים NZXT Duet No PSU ¤ 393 1

קירור למעבד Thermaltake MAX ORB CL-P0369 ¤ 238 1

ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 406 1

זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 458 1

קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 670 2

כרטיסי מסך Sparkle 8500GT 256MB Passive Cooling Retail - אחריות 3 שנים ¤ 442 1

צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 199 1

מקלדות LOGITECH Cordless Desktop EX 110 ¤ 224 1

LeadTek WinFast PVR2000 TV Capture Card ¤437 - במקרה הזה לא אלך על ההמלצה אלה על ה-

Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE-Kit for use with Windows XP Media Center Edition: שקראתי שמומלץ

באשר לכרטיס קול אמרו לי "את יכולה לחבר את המחשב ביציאה אופטית לרסיבר אם קיים אחד כזה הרסיבר יעשה את פעולות הפיענוח ולכן אין צורך בכרטיס קול איכותי.הכרטיסים המובנים נחשבים לאיכותיים לעומת הכרטיסים שהיו מסופקים פעם אם אין לך דרישה מיוחדת הכרטיס המובנה יספיק".

אבל מקריאה בכתבות שבפורום שלכם נוצר בי הרושם שיש צורך בכרטיס קול נפרד.

מישהו יכול לתת לי תשובה על זה ולהמליץ לי על כרטיס טוב (אם אכן צריך)?

תודה :gorgeous:

פורסם

שלום לך,

בעיקרון מה שאמרו לך נכון ברוב המיקרים. במידה וקיים רסיבר קולנוע ביתי שהמחשב יחובר אליו אז הפעלה של הכרטיס עם חיבור דיגיטלי תהייה בסדר גמור וברוב המערכות לא יהיה צורך בכרטיס קול מתקדם יותר.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אנטולי

בשלב הראשון המחשב יתחבר למערכת מיני ישנה שנמצאת בבית. בהמשך הכוונה היא לקנות מערכת טובה (רסיבר ורמקולים) כאשר המחשב ישמש כמקור של המערכת. אתה חושב שאין צורך בכרטיס קול מתקדם יותר וזה שעל לוח האם יספיק (גם בהמשך)?

פורסם

במידה והשימוש יהיה אך ורק מוזיקה וסרטים בעיקרון אין צורך בכרטיס קול מתקדם. כאמור, זה תלוי מאוד באיכות הרכיבים האחרים. כרטיס קול סביר יישמע טוב כמו רסיבר של 2000-3000 שקל מבחינת רכיבי המרה. כך שכרטיס קול ב-500 שקלים יכול להישמע טוב יותר אפילו. עם זאת, במידה ואין רמקולים ברמה גבוהה אין טעם להשקיע את הכסף הזה.

כרטיס קול הוא גם רכיב שניתן יהיה לשדרג בעתיד, לכן תוכלי תמיד להוסיף אותו בעתיד.

סך הכל תוודאי בעת הרכישה של המחשב שעל הלוח יש יציאה דיגיטלית של אודיו (ברוב המוחלט יש).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אנטולי

ראשית תודה על 2 התשובות הזריזות :)

כעת, אתה בעצם אומר שיותר מאוחר אוכל להתקין כרטיס קול טוב (ראיתי למשל, שפירסמת כמה ביקורות על כרטיסים כאלה) והוא ישמש במקום רסיבר אייכותי כך שאוכל לחבר אתה המחשב ישירות לרמקולים?

פורסם

לא לגמרי הבנת אותי.

רסיבר במקור הוא בכלל מגבר עם רדיו. בימינו רסיבר קיבל משמעות שונה לגמרי והוא כולל בפנים גם מפענחים של DD DTS ושאר חבריהם וממירים של D-to-A שדואגים להפוך את המידע הדיגיטלי לאות שאפשר יהיה להכניס להגברה. ברוב הרסיברים הסבירים יש הגברה ברמה נסבלת. הבעיה שלהם בדר"כ היא הממירים שלהם. זו החולשה הכי בולטת שלהם ברוב המיקרים (אלא אם מדובר על שילוב של רמקולים מאוד קשים ואז המגבר יגביל מאוד גם כן). כרטיס קול עם ממירים ברמה של רסיבר של 3000 שקל יעלה 500 שקלים בערך. לכן אני אומר שבעתיד אם תחברי את המערכת החדשה למחשב ותחליטי שזה שווה להשקיע כמה מאות בשביל לקבל ממירים קצת יותר איכותיים (מה שאומר גם מפענחים בכרטיס הקול) זה יעלה כמה מאות שקלים וסביר להניח שייתן הבדל שמיע בהחלט (בתנאי שהרמקולים יהיו טובים כמובן).

כרגע אל תדאגי יותר מדיי בנוגע לשדרוג עתידי של כרטיס קול. ברגע שיהיה לך תקציב ודרישות ספציפיים מהמערכת, תוכלי להתאים את השילוב שיהיה הטוב ביותר מבחינתך.

ד"א, אם זה מעניין אותך את יכולהל קרוא את המאמר שכתבתי פה באתר "מבוא למערכות סטריאו וקולנוע ביתי", הוא ייתן לך בסיס לפני שתחפשי מערכת (לא מחשב, אלא רמקולים והגברה).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה אנטולי.

כמו שהצאת כעת אסתפק בכרטיס הקול המובנה וכאשר קניית מערכת חדשה יהיה רלוונטי אתעמק בנושא ומקסימום אבקש פה עזרה.

חג שמח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים