עבור לתוכן

דיסק קשיח מובנה או חיצוני?

Featured Replies

פורסם

כותרת...

פורסם

תסביר את עצמך יותר בפירוט שנוכל להתייחס ברצינות לשאלה שלך.

פורסם
  • מחבר

דיסק קשיח רגיל שנמצא בתוך המארז

או

דיסק קשיח חיצוני

מה יותר טוב בביצועים?

פורסם

כל מקרה לגופו, תרשום את הדגמים שאתה מדבר עליהם (כולל המגירה וכולי).

פורסם

אני חייב לציין סטטיסטיקה אישית שלי ושל עוד כמה אנשים שפגשתי . . . דיסקים חיצוניים שהיו לי (שני דגמים שונים של WD MY BOOK PRO) יפים כאלה - קרסו שניהם בתקופות זמן שונות שקניתי אותם . אחד לאחר חצי שנה אחד לאחר כמעט שנה. מה שגרם לי לפתוח את הפוסט הזה ובדרך נס להציל את הנתונים

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=284646.0

מאז אני קונה רק מגירה חיצונית ואת ההארד דיסק שהחברה שלו מבטיחה את זמן ה MTBF הגדול ביותר זה MEAN TIME BETWEEN FAILURE

למשל בדיסק RAPTOR זה 1.2 מיליון (סתם דוגמה לדיסק יקר, אך אמין במיוחד שאני משתמש בו עם מגירה חיצונית של ESATA ה COOLERMASTER X CRAFT 360).

פורסם

כל סדרת הדיסקים הקשיחים YS של WD היא בעלת 1.0/1.2 מליון MTBF ויקרה ב100-200 ש"ח מכל הסדרות הרגילות KS/AAKS וכו'.

ובנוסף מקבלים 5 שנים אחריות .

ואלכס, גם אני חולה על המארזים של COOLERMASTER, יש לי את ה350 ואת ה250 ולדעתי הם הTOP של המארזים .

פורסם

זאת הגירסה של ה RAID אם איני טועה נכון? אם כן היא ממש מומלצת כמה לקוחות שלי הזמינו אותה והם נראים רגיל לחלוטין, כנראה שהם עשויים איכשהו שזה אמין יותר. לך תדע . . .

פורסם

כן, זו סדרת הRAID שלהם שנראית בדיוק כמו דיסק רגיל (רק לרוב הם בצבע שחור כמו הרפטורים).

הכוונה שלי לTOP היא גם ביופיו של המוצר, הCOOLERMASTER 250/350 הם מארזים מהממים וטובים, אולי הבחור שצינת הוא מוצר טוב יותר, אך ממש מכוער .

פורסם

גם ה XCRAFT מתאים ל סביבותץ עבודה מסויימות עם צבעים תואמים. הכסוף הזה נראה משעמם בחלקו לחלק מהאנשים שראו אותו אצלי.

על טעם ועל ריח אין מה להתווכח :hi:

פורסם

למיקום של הדיסק (פנימי או חיצוני) אין השפעה על אמינות, בהסתייגות אחת:

חיצוני, במארז קטן, על השולחן או הרצפה, יש יותר סיכוי לחטוף מכות -

בגלל שהוא נייד, אתה מזיז אותו, לפעמים גם כשהוא עובד, הוא יכול ליפול,

אם מישהו מנקה לך את השולחן...

[br]פורסם בתאריך: 30.09.2007 בשעה 09:24:30

כל סדרת הדיסקים הקשיחים YS של WD היא בעלת 1.0/1.2 מליון MTBF ויקרה ב100-200 ש"ח מכל הסדרות הרגילות KS/AAKS וכו'.

ובנוסף מקבלים 5 שנים אחריות .

ואלכס, גם אני חולה על המארזים של COOLERMASTER, יש לי את ה350 ואת ה250 ולדעתי הם הTOP של המארזים .

במאמר הזוכה בתור הטוב ביותר בFAST 2007 http://db.usenix.org/events/fast07/tech/schroeder/schroeder_html/index.html

הראה מחקר שלנתוני הMTBF של היצרנים אין משמעות.

עוד פרטים, ולינק למאמר נוסף בנושא של גוגל, אפשר למצוא ב http://www.channelinsider.com/article/Hard+Disk+MTBF+Flap+or+Farce/202145_1.aspx

מחיר יותר גבוה שמתווסף ליותר שנות אחריות מעיד על בדיקות אמינות מורחבות שהיצרן מבצע לדיסקים שלו,

מצד שני, מי מחזיק היום מחשב יותר מ3 שנים?

הדבר החשוב ביותר הוא זמינות הנתונים, לא הדיסק, לכן שני דיסקים שמגבים זה את זה עדיפים בעיני על דיסק יחיד

אמין ככל שיהיה

פורסם

לא בהכרח תשובה מוחלטת.

אמינות קשורה גם בטמםפרטורות ולכן מעגל שעובד בטמפרטורות גבוהות מהרגיל אורך חייו הינו ביחס ישיר לכמות המעלות מעבר לסטנדרט בו הוא אמור לעבוד.

לדוגמה, אני בטוח שהכוננים שלי נפלו בגלל שכשמדדתי את החום ע"י הכנסת THERMAL PROBE דקה לתוך ה חריצים של ה MY BOOK PRO, החום בפנים ביום חם (זכורים לכם ימים הקיץ החמים של יוני,יולי ואוגוסט) הגיע אצלי ברמת גן - ל50-55+ מעלות. להזכירכם הכונן היה בכתיבה וקריאה 24/7 בגלל שקובץ ה TEMP של ה EMULE ישב עליו ותפס כ 100GB .

בגלל זה אני ממליץ בחום לקנות רק את הכונן החדש הזה עם המאורר "למקרה ש . . ." על מנת לכסות את כל האפשרויות לתקלה. יש מארזים חיצוניים (כמו סדרת ה WD MY BOOK ) שפשוט אין להם אורור וזה הורס אותם. זה מהניסיון המר שלי עם 2 כאלה בשני דגמים שונים ב2006 וב2007 כל אחד בנפרד.

פורסם

מוזר כאשר על המוצרים האלה כם אחריות של 5 שנים ..

פורסם

אני שמח לעדכן שהMAX4 עם המאוורר הגיע לארץ,ובטעות הגיע אליי.

חיכיתי לMAX4 הפשוט איזה 3 שבועות לאחר שהזמנתי אותו מ"נועה מחשבים" - העיכוב נבע ממחסור במלאי אצל היבואן.

וכשהגיע אליי הבייבי סוףסוף בתחילת השבוע הייתי עוד יותר שמח לראות שמדובר בMAX4 בעל המאוורר - פשוט מדהים!

על טעות כזו לא מצטערים,ורק נשאר להנות ממנו....

חוץ מזה שכבר מדובר על מארז בגודל של כונן 5.25 בערך,הוא לא יתנייד אצלי יותר מדי..........

פורסם

תגיד עם מה הא מגיע ה MAX4 בתוך האריזה?

והאוויר פשוט נתקע על הדיסק הקשיח ויוצא דרך חורים או משהו ב מארז ?

פורסם

הMAX4 מגיע עם כבל USB,ESATA,ספק כוח(לשלי היה צריך להוסיף מתאם שיתאים לשקע הישראלי),כרטיס PCI ESATA,דיסק התקנה,חוברת הוראות.

סה"כ הוא יחסית די רחב יותר ממארזי 3.5 אחרים(אולי בגלל המאוורר - אבל שווה....).

התקנה מאוד פשוטה,צריך לשלוף 4 ברגים כדי לפתוח את החלק של המארז,לשלוף 2 פלסטיקים שתוקעים אותם בצידי הHD ע"מ לשמור עליו יציב.

יש לציין שאין שום כבל בפנים שמחבר בין הHD למארז,אתה פשוט תוקע אותו במקום המתאים במארז.

חוץ מזה שיש את המאוורר יש גם חורי אוורור רבים במארז שבכך מוציאים החוצה את האוויר החם.

מארז מאוד מומלץ,המחיר קצת תמוה..בלוג'יק מוכרים אותו ב350,בנועה מתמחרים את הMAX4 בלי המאוורר ב290 ואין שום פרסום באתר לגבי המארז בעל המאוורר(אולי הוא הגיע רק עכשיו במשלוח....)בTMS מתמחרים את הMAX4 ללא המאוורר ב210.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים