עבור לתוכן

הבדלים בין DDR2 667MHZ לDDR2 800MHZ

Featured Replies

פורסם

[נערך]

מצטער על העילגות מקודם..

התכוונתי לשאול אם זכרונות של 667 לא יגבילו אותי יחסית לזכרונות של 800 כאשר אני אעשה OC מ2.4 ל3.0GHZ ..ובלי קשר לOC, יש בכלל הבדל בביצועים? כי ראיתי בזמנו של 533 לא היתה נחיתות מול 667 מעבר ל2%-3% .

תודה.

פורסם

שאלה טובה?

פורסם

אתה חייב לעבוד על צורת הכתיבה שלך... לא מבינים כלום... בכל מקרה, ממה שהבנתי:

אתה רוצה לעשות OC למעבד E6600 מ-2.4 ל-3, ואתה מתלבט בין זכרונות 667 או 800...

עכשיו תראה, ל-OC קטן עד בינוני 667 יספיקו לך (המהירות של ה-BUS של המעבד היא 266, ואם תעלה את זה ל-333 זה יהיה 1:1 עם הזכרונות וייתן לך תדר של בדיוק 3 GHZ. וגם אתה יכול לבוע נגיד עד 3ץ2 ולעשות קצת OC לזכרונות.

אין הרבה סיכוי שתגיע ל-BUS 400 עם המעבד שלך (או שאני טועה?), בכל מקרה גם אם כן תצטרך קירור רציני, כך שבכל מקרה הזכרונות לא יהיו על 1:1.

בקיצוק, למקרה שלך עדיף 667 (ואין הבדלים מורגשים בין 667 ל-800, תאמין לי, אפילו מעבד מ-400 ל-800 אני בקושי מרגיש...).

פורסם
  • מחבר

מצטער על העילגות, היתי באמצע שיחה במסנג'ר ותוך כדי רשמתי.

התכוונתי לשאול אם זכרונות של 667 לא יגבילו אותי יחסית לזכרונות של 800 כאשר אני אעשה OC מ2.4 ל3.0GHZ ..ובלי קשר לOC, יש בכלל הבדל בביצועים? כי ראיתי בזמנו של 533 לא היתה נחיתות מול 667 מעבר ל2%-3% .

תודה.

פורסם

עקרונית, אפשרי לעשות OC עם זכרונות 667 ל3.0Ghz מעבד.

אני עשיתי עם זכרונות 667 ל3.2 אבל זה לא ממש מומלץ.

אתה תצתרך לעלות את מהירות הזכרונות ברגע שתרצה לחצות את קו ה 333FSB. וזה קורה די מהר בOC.

לדעתי, אם מתוכנן OC צריך לקחת זכרונות 800. ואני מצטער כל פעם מחדש על שלא עשיתי זאת.

ההבדל בביצועים בין 667 ל800 הוא זניח כביכול, אבל בשביל לעשות OC גבוה, יציב, בלי לאמץ את הזכרונות 800 יהיו יותר טובים.

פיטר.

פורסם

1. זה לא חקוק בסלע. לא כל זיכרון 667 יגיע ל 333. הרכבתי כמה זיכרונות שהגיעו בעקביות ל 320 וזהו. אם כבר תקנה של CORASAIR את ה VALUE שלהם או תשקיע במשהו טוב באמת.

2. בלי OC לא תרגיש בהבדל, אלא אם כן אתה מאלה שמתלהבים מעוד נקודה באיזו תוכנת ביצועים. :screwy:

3. האפציה הכי זולה זה ללכת על 800 של CORSAIR VALUE או KINGSTON.

פורסם

1. זה לא חקוק בסלע. לא כל זיכרון 667 יגיע ל 333. הרכבתי כמה זיכרונות שהגיעו בעקביות ל 320 וזהו. אם כבר תקנה של CORASAIR את ה VALUE שלהם או תשקיע

כל זיכרון 667 יגיע ביחס 1:1 ללפחות 333.נקודה. אחרת הוא לא 667.

ואם אתה מדבר על המצב הזה כשהוא תו"כ OC אז הבעיה היא בלוח או במעבד ולא בזיכרון.

פורסם

כל זיכרון 667 יגיע ביחס 1:1 ללפחות 333.נקודה. אחרת הוא לא 667.

ואם אתה מדבר על המצב הזה כשהוא תו"כ OC אז הבעיה היא בלוח או במעבד ולא בזיכרון.

בדיוק. זכרון 667 מיוצר בשביל לעבוד בFSB333 ביחס של 1:1.

אם הזכרונות לא הגיעו ל333 זה אומר שהם לא על המתח הנכון. או שהם דפוקים.

אם מתוכנן OC ואתה לא רוצה להשקיע יותר מדי, Corsair Value 800 הם הכי מומלצים.

פורסם

מעניין מה שאתם אומרים, כי :

Q6600

ASUS P5KC

ZALMAN 9700

וKINGSTON 667 שלא עובר את ה 321-325 ככה. אני מניח שאם אתם צודקים הבעייה נעוצה בטמפרטורות שהגיעו ל 85-90 מעלות עם המעבד התנור הזה בOC . . .

צריך לחבר צינור כיבוי למחשב לקרר אותו . . .

פורסם

אם הגעת ל90 סביר להניח שהלך לך המעבד.

ZALMAN 9700 הוא קירור מדהים! וחזק מאוד! (שומר לי את הE6750 על3.2 מתחת ל54) ככה שאם הוא לא קירר טוב זה בגלל שלא הרכבת אותו טוב.

חבל שקנית כזאת מערכת (וידעת שאתה הולך לעשות OC) ולא לקחת זכרונות 800.

פורסם

דבר ראשון זה ההבדל בין טכנאי לחברה שרק קוראים בפורומים על המון מעבדים ולא אונסים אותם מדי יום ;D

תתפלא, גם כשהוא רץ אצלי על כמעט 100 מעלות (לאוו דווקא המעבד שלי, ניסיונות שהקלוח רצה לראות) המעבד החזיק יפה מאוד וזהו. מה שכן, הQ6600 האישי שלי אחרי שהגיע ל 90 מעלות עדיין עבד כמו המעבד של הלקוח ועובד היום, כמה חדושים אחרי הניסיון ההוא כשרק קיבלתי אותו.

שכחתי לציין שאני לא עושה OC, זה היה רק לשם הבדיקה (יצא מעבד חדש לשוק, צריףך היה לבדוק אותו בשביל לענות לשאלות של לקוחות אח"כ מה המגבלות שלו).

בכל מקרה בגלל זה לא קניתי זכרונות ל OC. השקעה גדולה מדיי בשביל השטויות האלה.

גם עבדתי עם קירור סטוק על ה E6600 הקודם שהיה לי ופה השקעתי 300 שקל רק כי החרא הזה ממש חפ אחרת זה נחשב אצלי כ "סעיף הוצאות לאוברקלוק" שאני אף פעם לא קונה. תחשבו . . . הOC שלכם יוצא ממש יקר במקום לקנות מעבד חזק יותר בSTPCK אתם:

קונים HEATSINK של כ 300 ש"ח

קונים לוח אם DELUX בעוד 300 ש"ח מעל הדגם הבסיסי של 700 ש"ח ללוח רגיל עם כמעט אותן תכונות

קונים זכרונו יקרים יותר - עוד 200+ שקל תלוי בחרה, יש פחות ויש יותר

משלמים אח"כ חשבון חשמל של עוד 50 שקל בחודש, כל חודש בגלל שהמעבד עובד על כ 130 W במקום 65 (מדדתי ב E6600 שלי לשעבר עם מודד שהוזמן מחו"ל שהיה ב OX מ2.4 ל 3.8).

מסקנה? חוץ מהתלהבות בפורומים וכו' . . . OC ממש לא שווה את התענוג ללקוחות סולידיים בוגרים שלא מעניין אותם המשחקים האלה ואין להם זמן פנוי לשחק עם חומרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים