עבור לתוכן

עזרה קטנה ב-HTML/CSS (עריכה: גם בASP.NET שנכתבת עם-C#)

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

קיבלתי משימה בבית הספר לבנות מעין תוכנית שפותרת סודוקו ב-ASP.NET (עם C#). עם התכנות עוד לא נתקעתי (כבר בניתי משהו דומה בפסקל), אבל הבעיה שלי היא אחרת - כשאני רוצה להציג את הלוח, אני רוצה להציג את התיבות של המשחק, כלומר קווי הפרדה בין שורות 3-4 ו-6-7, ובין טורים 3-4 ו-6-7.

הבעיה - אין לי מושג איך.

תודה מראש ;)

עריכה:

היה די צפוי שגם כזו בעיה תהיה לי.

בתוך הטבלה יש לי תיבות טקסט בשביל להכניס נתונים. לכל תיבת טקסט נתתי שם כזה: aXY, כאשר X מייצג את השורה ו-Y את הטור.את זה עשיתי בשביל שיהיה יותר נוח להכניס את הערכים לתוך המערך. אבל על דבר אחד לא חשבתי - אני לא יכול לפנות לתיבת טקסט (לערך שלה) בתור aXY.. חוץ מלכתוב את זה ידנית אחד אחד, יש פתרון אחר?

פורסם

1) תגדיר לו באירוע PAINT שיצייר את הקווים(אתה מקבל אובייקט Graphics בARGS).

2) אתה יכול להגדיר את זה בתור מערך דו מימדי.

פורסם
  • מחבר

1. אני אחפש על זה מידע, אני די חדש בשפה הזו - לומד בבית הספר, עם לא מעט למידה עצמית. בכל מקרה, קצת הסברים לא יזיקו (לא דחוף ולא קריטי בכל מקרה).

2. זה מה שעשיתי, כנראה שלא הבנת את הבעיה. בכל מקרה, הסתדרתי. השתמשתי ב-Request.Form (שלכשעצמו לקח לי זמן להבין כיוון שזה לא כמו C-ASP קלאסי.. :P).

פורסם

אין מה להשתמש ב PAINT ב asp.net

טבלה פשוטה ב HTML או בserver side ::)

פורסם

לא ראיתי שזה ASP.NET. אני עיוור.

פורסם
  • מחבר

OK, את רוב הבעיות פתרתי, נשאר לי רק הבעיה עם העיצוב. אז אתם אומרים להשתמש בספריית paint (או מחלקה או איך שבא לכם לקרוא לזה?) שמיועדת ל-C#?

פורסם

לא לא. אל תשתמש באירוע PAINT(התבלבלתי מקודם, חשבתי שאתה משתמש בWINDOWS FORMS).

תיצור טבלה ותכניס אליה את הכפתורים שלך(כפי שBILBO ציין). תגדיר לטבלה שלך BORDER כדי שיראו את הגבול.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שהבנת את הבעיה שלי.

טבלה יש לי ואני יודע להגדיר בורדר, אבל זו לא הבעיה.

סודוקו אני מניח שפעם פתרת. הלוח שלו בנוי ככה שבין שורות וטורים 3-4 ו-6-7 יש קווים מפרידים בשביל ליצור את התיבות.. בורדר יתן לי לכל הטבלה. אני רוצה רק בין השורות והעמודות שאמרתי פה.

הנה, תסתכל על הקווים האדומים שסימנתי בתמונה שצירפתי פה ואולי תבין על איזה קווים אני מדבר. אני מניח שזה אפשרי עם CSS או משהו, השאלה איך (המסגרת המקווקוות זה סתם, אפשר לוותר עליה אם היא תפריע לזה)..

וכן, אני יודע שיש לי שגיאת כתיב במילה result. בהזדמנות כלשהי אני אתקן את זה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

http://www.w3schools.com/css/css_border.asp

אתה יכול לקבוע את גודל הגבול לכל תא, לכל צד בתא. אתה אפילו יכול לעשות את זה מקווקו, כפול, ואפילו לבחור צבעים עבורו.

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה רבה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים