עבור לתוכן

SqueezeBox3 - דיון מרוכז על כל מה שקשור למכשיר הזה

Featured Replies

פורסם

מחיר מדהים על ה SB3, מה קורה פה?

בישראל יש מבצעים משתלמים??

מוזר מאד...

חבל שאין לי מה לעשות עם מכשיר שני...

:)

ה-SB משמש ככרטיס קול לכל דבר?

כלומר אם הפעיל סרט עם סאונד כמובן ה-SB יעביר את הסאונד לרסיבר או שהוא משמש אך ורק לשמיעת מוזיקה מהסיפריה

הוא לא כרטיס קול, הוא עובד רק עם התוכנה שלו מול ספריית מוזיקה.

• תגובות 39
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ה-SB משמש ככרטיס קול לכל דבר?

כלומר אם הפעיל סרט עם סאונד כמובן ה-SB יעביר את הסאונד לרסיבר או שהוא משמש אך ורק לשמיעת מוזיקה מהסיפריה

לא. ה-SB לא משמש כרטיס קול (הוא לא התקן קול המזוהה ע"י מערכת ההפעלה).

הנגן מסתנכרן עם תוכנה שמותקנת על המחשב, ומזרימה אליו את המוזיקה באמצעות הרשת.

פורסם

הייתרון של המכשיר הוא שהוא מאוד נוח, הוא מאוד איכותי, והכי חשוב, הוא כולל הכל בפנים. למה לי להתעסק עם להדליק טלוויזיה (ולהיות לידה כל הזמן), להשתמש בשלט מדיה-סנטר שהוא פחות נוח מהשלט פה, ולהשקיע המון כסף בכרטיס קול איכותי כשאני מקבל את הכל פה במחיר זול יותר?! כן, כשקונים אותו במחיר מלא, כמו שכבר אמרתי, צריך לשקול האם יש צורך בסטרימר הזה. אבל במחיר הנוכחי, אין מה לשקול, זה מחיר שאפשר בקלות להחזיר אותו אפילו על ידי מכירה מחוץ לישראל ברשת.

אוקי, הצלחת לשכנע אותי. קניתי אתמול את ה-SB3 בבזק ואני חייב להודות שלהוציא מסע קינפוג ארוך ומייגע (שעוד לא לגמרי נגמר), אני בסה"כ נהנה מאוד מהמכשיר :xyxthumbs:

לגרום ל-SB3 לעבוד עם הראוטר שלי (Dynalink/Rotal RTA1025W) התברר כשלב די מפרך, והתמיכה של בזק הוכיחה את עצמה כחסרת תועלת. הבעיה היא שאם הולכים לפי הוראות ההתקנה שלהם (ומגדירים תאימות לשוק האמריקאי) לא מקבלים מצב של הגדרת רשת אלחוטית עם הצפנה WPA, אלא רק WEP64 או WEP128. כבר כמעט חשבתי לעבור להשתמש בפרוטוקולים הפחות בטוחים האלה, אבל מה שהקטין את הפיתוי לעשות את הצעד השטותי הזה היה שגם בפרוטוקולים האלה נתקלתי בשלל בעיות - ה-SB3 לא קיבל כתובת IP משרת ה-DHCP של הראוטר, והגדרה של IP סטאטי גם כן לא איפשרה לו לראות את הסרבר. לקח לי כמה שעות עד שגיליתי שאם משנים את ההגדרות של ה-SB3 לתאימות לשוק הסיני מקבלים פתאום אפשרות להגדיר WPA, ומהרגע הזה דברים כבר התחילו לתקתק. למי שסקרן, את ה-SB3 הגדרתי כ-WPA Personal ואת הראוטר הגדרתי כ-WPA-PSK (TKIP)‎. לאחר שהנושא הזה מאחורי, אני יכול עכשיו להנות ממוזיקה מסונכרנת בחדר העבודה ובסלון, ועם ממשק גישה נוח מאוד בשני החדרים :)

אגב, נראה שכל נושא הרשת במכשיר הזה רחוק מלהיות נטול בעיות, כי גם לאחר שסידרתי את הקישור בינו לבין הרשת האלחוטית, עדיין יש לי בעיה עם רדיו האינטרנט. חיבור ל-SqueezeNetwork נכשל ברוב המקרים, וכשהוא כבר כן מצליח הוא לא מחזיק יותר מכמה עשרות שניות. כנראה שמחכה לי עוד דרך ארוכה עד שהכל יעבוד כמו שצריך. הרדיו הוא פיצ'ר די משני עבורי, אבל אם למישהו יש רעיונות איך לגרום לחיבור להיות יותר אמין, אשמח לשמוע.

פורסם
  • מחבר

תתחדש ותהנה! אומנם מוזר לי שהיו לך כאלה בעיות שכן אצלי הכל תיקתק כמו שעון מהתחלה עם ה-624+ של Dlink שאצלי, אבל ייתכן שיהיו בעיות מדיי פעם.

כמו כן, בנוגע לרדיו אינטרנטי, בדקתי רק כמה דקות לראות שהכל עובד, ולא היו לי בעיות. זה עבד דיי טוב (חוץ מהאיכות הגרועה בגלל השידורים של הרדיו).

אגב, יצא לך להשוות את איכות הקול שלו למכשיר אחר שיש לך בבית? זה אחד הצדדים החזקים שלו, בייחוד במחיר של 720 שקלים.

Anatoli.

פורסם

תתחדש ותהנה! אומנם מוזר לי שהיו לך כאלה בעיות שכן אצלי הכל תיקתק כמו שעון מהתחלה עם ה-624+ של Dlink שאצלי, אבל ייתכן שיהיו בעיות מדיי פעם.

יש ל-SB3 שלל בעיות תאימות עם ראוטרים שונים, כולל עם חלק מהרוויזיות של ה-624. זה פחות משנה לי כרגע, כי לפחות הפונקציונליות העקרית עובדת, ועובדת טוב.

כמו כן, בנוגע לרדיו אינטרנטי, בדקתי רק כמה דקות לראות שהכל עובד, ולא היו לי בעיות. זה עבד דיי טוב (חוץ מהאיכות הגרועה בגלל השידורים של הרדיו).

אני מקווה שעוד אצליח לפתור את זה. בעיקר מעניינים אותי שידורי מלל, ושם איכות הסאונד לא קריטית.

אגב, יצא לך להשוות את איכות הקול שלו למכשיר אחר שיש לך בבית? זה אחד הצדדים החזקים שלו, בייחוד במחיר של 720 שקלים.

לא יצא לי לבדוק באופן שיטתי, אבל ממה שאני שומע בינתיים אני מאוד מרוצה. אני מניח שה-SB3 הוא לא צוואר הבקבוק אלא הרסיבר והרמקולים - ימהה RX-V992 ו-B&W DM303. לא בדיוק צירוף אודיופילי.

פורסם
  • מחבר

במקרה שלי מדובר ב-Rev C של הראוטר. הבעיה היחידה שראיתי שרשומה זה שלעיתים צריך לבטל את ה-Super G. אצלי הוא פועל ואין שום בעיות עם זה. עובר חלק, FLAC (שיש לו רוחב פס הכי גדול) פועל חלק גם כן, והתגובה היא מיידית, וזה מה שחשוב.

בנוגע לאינטרנט, זה משהו שיש איתו הרבה בעיות בארץ ממה שהבנתי. אני מניח שאצלי זה היה מזל שזה פעל כראוי ושזה לא יהיה עיקבי. לצערי אני לא יודע מזה, ולא בדקתי לעומק כי הרדיו לא יותר מדיי מעניין אותי כרגע. אני מניח שאפשר לחפש פיתרון באתר של SlimDevices.

Anatoli.

פורסם

אני דווקא נתקל לפעמים בבעיות כשאני מנסה לנגן קבצי FLAC בקצב דגימה של 96KHZ.

אני עדיין לא יודע אם הבעיה היא במחשב היחסית חלש שמתפקד כסרבר או בחיבור הרשת (החוטית).

פורסם
  • מחבר

קשה לי להאמין שחיבור רשת לא עומד בקצב של FLAC. אם אצלי הרשת האלחוטית מעבירה בכיף 20mbps (ככה לפחות זה יוצא אם להעביר דיסק DVD DL לקח לי 64 דקות :)) אז רשת חוטית צריכה בקלות להחזיק פי 3 מזה.

Anatoli.

פורסם

קשה לי להאמין שחיבור רשת לא עומד בקצב של FLAC. אם אצלי הרשת האלחוטית מעבירה בכיף 20mbps (ככה לפחות זה יוצא אם להעביר דיסק DVD DL לקח לי 64 דקות :)) אז רשת חוטית צריכה בקלות להחזיק פי 3 מזה.

מהירות *מאוד* מרשימה. הרצת במקרה את בדיקת מהירות-הרשת של ה-SB3? אני מקבל 100% על 3000kbps ובערך 95% על 4000kbps. לפי המספרים בערך הזה (וויקיפדיה), דרוש קצב של 500kbps יד 1000kbps כדי להעביר FLAC ללא קפיצות, ואכן לא נתקלתי בבעיות כלשהן.

פורסם
  • מחבר

לא הרצתי בדיקה של המכשיר, הרתי בדיקה של העברת קבצים בין שני מחשבים ברשת האלחוטית (זה מה שעניין אותי. בדרישות סטרימינג של FLAC אני בטוח שזה יעמוד, אבל צריך לראות עד כמה זה מהיר בשביל להעביר סרטים בין המחשבים בחדרים השונים :)).

Anatoli.

פורסם

ה-FLAC שאני דיברתי עליו מוקלט בקצב 24bit/96KHz, ולכן הקצב הכללי הוא בערך 3000kbps (תופס 1GB בערך לאלבום).

בכל מקרה הרשת הייתה אמורה לעמוד בקצב הזה, אז אני מניח שהבעיה היא בטיפול של ה-SB בקבצים כאלה, או בגרסא הלא יציבה שבה אני משתמש...

באיזה גרסא של התוכנה אתם משתמשים (6.5.4 או הקימפולים היומיים של גרסא 7 שמופיעים באתר)?

פורסם
  • מחבר

6.5.4. למרות שהבנתי ש-7 אמורה להיות נוחה יותר משמעותית אני מחכה שהיא תהייה קצת יותר יציבה (או ליתר דיוק שתשתפשף קצת ואני אוכל לשמוע מוזיקה 24/7 כמו עכשיו בלי שיהיו בעיות של סינכרון כל כמה שעות).

Anatoli.

פורסם

שאלה לי, לבעלי המכשיר:

רציתי לדעת איך יציאת האוזניות של המכשיר, כלומר האם אוכל להניע אוזניות כמו Alessandro או שבדומה לכרטיס קול של מחשב, מומלץ עדיין להשתמש במגבר אוזניות.

שאלה נוספת: האם אוזניות כמו audio technica a900 יהוו שילוב טוב עם המכשיר (מבחינת עכבה נמוכה יחסית) ואם כן, האם העובדה שהביקורות על שני המכשירים (האוזניות וה-SB) לגבי צלילי MID חלשים גורם לשילוב הזה להיות פחות מוצלח?

פורסם
  • מחבר

לא יצא לי לבדוק את איכות היציאה של המכשיר לאוזניות, אני אנסה לבדוק את זה בימים הקרובים עם ה-MS1 שלי. עם זאת, עם אוזניות כאלה קשה לי להאמין שהוא יתקשה יותר מדיי. עם אוזניות כמו A900 לדעתי אין צורך אמיתי במגבר, רק במקור איכותי.

Anatoli.

פורסם

עדכון נוסף: וויתרתי על נושא הרדיו לעת עתה. מתברר משיטוט בפורומים של slimdevices שהנושא מאוד בעייתי ושהאמינות של השירות עצמו רחוקה מלהיות גבוהה. אני מקווה שבעתיד המצב ישתפר.

כרגע הנושא העקרי שמעניין אותי זה למצוא דרך לסנכרן את המוזיקה בשני החדרים בצורה טובה יותר. מדי פעם נוצרת השהייה של כחצי שנייה בין המערכות, דבר שהופך את ההאזנה בשני החדרים לבלתי נסבלת (בכל חדר אפשר לשמוע מאין הד מהחדר השני). הפתרון היחידי שמצאתי בינתיים הוא לבצע סנכרון מחדש (Settings -> Synchronize), אבל גם הפתרון הזה לא תמיד עובד בצורה מושלמת. אם מישהו מכיר פתרון יותר טוב אשמח לשמוע. אגב, קצת מפתיע שאין תוכנה שמאפשרת ליצור באופן אוטומטי השהייה מכוונת ביציאה של כרטיס הקול בהתאם לצליל סנכרון כלשהו שמגיע ממיקרופון בחדר אחר. זה היה יכול לפתור לחלוטין את כל בעיות הסנכרון. בחיפושים באינטרנט לא הצלחתי למצוא משהו כזה מלבד אזכור של תכונה דומה ברסיברים - Automatic Room Calibration. מישהו יודע על תוכנה כזו לחלונות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים