עבור לתוכן

upnp, port forward ואבטחה

Featured Replies

פורסם

ברשותי נתב COMPEX NP18A

מס' שאלות:

1. בשימוש בUTORRENT בUPNP, הכל עובד כמו שצריך(כולל UPLOAD), אך מופיע אייקון שיש בעייה עם חיבורים נכנסים ובדיקת הפורט נכשלת. האם מדובר במצב תקין?

2. ברשותי KASPERSKY INTERNET SECURITY 7. כאשר אני מחובר לראוטר, אני מגדיר LOCAL NETWORK ולא INTERNET IN STEALTH MODE, על מנת שיתאפשר שיתוף קבצים ומדפסת ברשת. במידה ואני אעשה PORT FORWARD לפורט של הביטורנט, לא תיווצר בעיית אבטחה בשל פורט הפתוח תמיד?

3. כשפותחים פורט בראוטר יש אפשרות לקבוע LOCAL PORT, למה זה מיועד?

אשמח לתשובות מפורטות.

תודה.

פורסם

1) זה לא אמור להיות כך. תבדוק שה-FIREWALL לא חוסם לך UPNP.

2) הוא פתוח רק כשיש מישהו שמאזין לו (במקרה שלך BITTORRENT).

3) אפשר לקדם פורט חיצוני X לפורט פנימי אחר Y. נניח, מחשב שמחובר לכמה אינטרפייסים החוצה ובכל רגע אולי רק אחד מהם פעיל (למשל חיבור קווי ואלחוטי). מבחינת הנתב מדובר בשני קליינטים שונים ואי-אפשר לקדם לשניהם את אותו הפורט החיצוני. אבל אפשר לקדם להם שני פורטים חיצוניים שונים לאותו פורט פנימי.

כמו כן, אם יש תוכנה שאתה לא יכול לשנות לה את מספר הפורט, אתה בכל זאת יכול לשנות אותו בנתב, ומבחינת העולם החיצון, הפורט החיצוני קובע, ורק בתוך הרשת הפנימית זה הפורט הפנימי.

מקווה שהייתי ברור מספיק.

פורסם

הערה קטנה,

אם אתה פוחד מחורי אבטחה אל תשתמש בUPNP. מבחינת אבטחה זה שווה ערך כמעט לעבוד ללא ההגנה שהנתב מספק.

אני ממליץ לשנות את פורט בברת המחדל של הBITTORRENT ולפתוח אותו ידנית בנתב ובחומת אש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים