עבור לתוכן

אני יכול לעשות raid?

Featured Replies

פורסם

אני יודע בערך מה זה raid אבל אני לא יודע איך זה בידיוק מתבצע ומה דרוש..

קודם כל אני רוצה לדעת האם בכלל יש לי את האפשרות לבצע raid ואם כן נתקדם משם.

אז יש לי שתי כוננים קשיחים של wd זהים של 120 ג'יגה במהירות 7200rpm בחיבור serial ata.

• תגובות 30
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

איזה לוח יש לך? (דגם ספציפי)

פורסם

לא ממש משנה איזה לוח יש לו, מכיוון שבקרי ה-RAID שבאים מובנים על לוחות אם היום לא איכותיים במיוחד, ולכן הוא יצטרך בקר RAID נפרד ל-PCI או ל-PCI-E.

פורסם
  • מחבר

http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=424625[br]פורסם בתאריך: 23.09.2007 בשעה 15:48:38

כדאי לעשות?...

צריך לקנות בקר? מה המחירים בערך?

פורסם

מכיוון שבקרי ה-RAID שבאים מובנים על לוחות אם היום לא איכותיים במיוחד, ולכן הוא יצטרך בקר RAID נפרד ל-PCI או ל-PCI-E.

בקרי הRAID שבאים עם הלוחות היום הם אומנם לא ברמה של בקר RAID חיצוני, אבל עדיין לשימושים רגילים אין צורך לקנות בקר כזה, ואפשר בהחלט להסתפק בבקר המובנה.

פורסם
  • מחבר

מצויין :-*

איך אני מתקדם מכאן?.. מה אני צריך לעשות ?

פורסם

איזה RAID אתה מעוניין להגדיר?

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג.. אני לא מבין בזה וגם לא ממש הבנתי ממה שכתוב בנעוץ, לכן אשמח לעצה ממכם איך להמשיך מכאן

פורסם

מה אתה רוצה שהRAID יעשה? (שיכפול מידע, הגדרה של שני הHD כאחד על מנת לשפר את הביצועים?, שני האפשרויות ביחד וכו')

פורסם
  • מחבר

מה אתה ממליץ לי?.. כי אני לא יודע מה טוב בשבילי, עד עכשיו זה פשוט היו כוננים קשיחים רגילים. אני משער שאני רוצה שיפור בביצועים .

פורסם

השאלה היא אם אתה זקוק לשיפור.

מה שאר המפרט שלך?

פורסם
  • מחבר

מעבד: amd x2 +4800

זיכרון : 1g x2 של corsair

ספק :ENERMAX LIBERTY 400

אבל אם אפשר לשפר ואפשר שהכוננים קשיחים יעבדו יותר מהר אז למה לא?

פורסם

אבל אם אפשר לשפר ואפשר שהכוננים קשיחים יעבדו יותר מהר אז למה לא?

מצד אחד, RAID 0 ייתן לך מהירות כתיבה וקריאה טובות יותר, מצד שני, אם כונן אחד נפגם, תאורטית גם השני מת.

RAID 0 מחלק את המידע שהוא כותב בין שני הכוננים, וקורא וכותב עליהם סימולטנית, מצד אחד זה שיפור משמעותי בביצועים, מצד שני, אם כונן אחד הלך, אי אפשר לעשות כלום עם חצי מידע, ולכן תיאורטית גם השני הלך.

פורסם
  • מחבר

מה הסיכויים שדבר כזה יקרה(יפגם)?

ומה אתה היית עושה במקומי?.. כי תחלס את רוב הדברים הממש חשובים שלי הם מגובים ככה שאם ילך כל המידע זה לא סוף העולם למרות שזה לא נעים.

פורסם

אם אתה מגבה בצורה קבועה ותכופה, הכל בסדר :xyxthumbs: במקרה כזה עושים RAID 0 ונהנים ממנו ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים