עבור לתוכן

עזרה בזיהוי גרסת ווינדוס

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב.

יש ברשותי מחשב נייח עם מעבד P4 HT 2.8GHZ שמריץ ווינדוס HOME EDITION

ומחשב נייד HP6515EJ שמריץ ויסטה הום פרימיום 32 ביט OEM שהגיע עם המחשב.

השאלה שלי ככה,אם אני נכנס מחשב->מאפייני מערכת->הגדרות מתקדמות->משתני סביבה המעבד שם מוגדר בX86 בשני המחשבים.

השאלה שלי כזו,האם אחד מהם לפחות לא אמור להראות לי שהוא X64? ככל שאני יודע שניהם משתמשים בליבה כפולה למרות שהלפטופ מצוייד במעבד חדיש יותר C2D T7300.

תודה.

פורסם

קודם כל אין קשר בין 64 ביט לבין ליבה כפולה, טכנית יכול להיות מעבד עם 1024 ליבות ושכולן יהיו 32 ביט. המערכת אמורה להראות לך X64 רק אם מותקנת מערכת הפעלה 64.

שנית כל הפנטיום 4HT הוא לא ליבה כפולה אלא עם Hyper Threading, זה מאפשר למעבד לדמות כאילו הוא ליבה כפולה ולפעמים באמת לתת תוספת לביצועים תלוי במלא גורמים אבל זה שיפור של עד 30% בביצועים לעומת בלי HT.

פורסם
  • מחבר

אז אם אני מבין נכון.

על הלפטופ עם הC2D T7300 אני יכול להתקין ויסטה\XP בגרסאות ה64 ביט ובכך יהיה ניתן לנצל את הליבה הכפולה שלו?תלוי כמובן בתוכנה שתותאם ל64.

האם אני מנצל כרגע את מלוא העוצמה של הנייח,השיפור של ה30%, עם הXP HOME SP2?אם אני אתקין PRO אני אקבל שדרוג בביצועי הHT?

פורסם

קודם כל אין קשר בין 64 ביט לבין ליבה כפולה.

פורסם
  • מחבר

64 ביט לא אמור לנצל את כל העניין של מעבד בעל יותר מליבה אחת?

ולא כ"כ הבנתי מה זה קשור להודעה השנייה שלי.

פורסם

לא, 64 ביט מנצל את העובדה שגודל הרגיסטרים במעבד הוא 64 ביט (כלומר ניתן לבצע פעולות מסויימות במהירות כפולה).

פורסם

ויסטה x86 ינצל ליבה כפולה?

פורסם

כמובן.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

במידה שאני יעבור לויסטה\אקספי X64 - אז בוא ניקח דוגמא,אם אני אסתכל במנהלי התקנים בלפטופ יופיע לי מעבד-> ACPI X64 BASED PC במקום הX86 שמופיע כרגע?

פורסם

זה מה שמשנה לך, מה שכתוב?

פורסם

לא, זה פשוט מוזר לו שיש לו מעבד x64 וכתוב לו x86...

פורסם

מה מוזר? זה מעבד X86 עם תמיכה ב 64 ביט עקב העובדה שלא מותקנת מערכת הפעלה שתומכת ב 64 ביט זה מזוהה רק בתור מעבד X86.

פורסם
  • מחבר

לסיכום,רק במידה שאני אעבור למע' הפעלה 64 ביט המעבד יזוהה בתור X64?

וממש משנה לי מה שכתוב,אם המעבד שלי תומך ב64 ביט אז למה לא כתוב,זה מה שממש מפריע לי.

פורסם

כי המערכת הפעלה לא תומכת.

אתה רוצה לראות שהמעבד באמת 64 ביט אז תתקין CPUZ או WCPUID, לא הייתי ממליץ להתקין WINDOWS 64 אם אתה לא מבין בזה לפחות קצת.

פורסם
  • מחבר

להבין אני מבין אומנם לא ברמה של "דינוזאורים" פה,אני יודע ללמוד.

אני יודע שאני חוזר על זה,אבל עדיין זה לא כ"כ ברור לי גם אחרי שקראתי קצת חומר בעניין,מע' הפעלה 64 ביט לא אמורה בעצם היותה מתקדמת יותר לנצל בצורה יותר טובה את העניין של כפול\מרובע\וכדו' ליבה?להשתמש בעוצמה החזקה יותר של המעבדים המתקדמים על מנת לעשות את הפקודות שהם מקבלים בצורה מהירה ויעילה יותר?

ממה ששמעתי יש בעייה קלה של דרייברים במע' הפעלה 64.

סה"כ 64 ביט זה העתיד עוד כמה שנים כולם יעברו לשם ואחרי זה ל128 ביט....

השאלה האם שווה לשדרג ל64?יהיה שיפור בביצועים ?זמן תגובה טוב יותר בפעולות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים