עבור לתוכן

הבלוף של dx10-לעיתים קרובות דווקא אותו משחק נראה יותר טוב תחת dx9.

Featured Replies

פורסם

עברתי על כמה השוואות בכמה אתרים נחשבים שמציגים צילומי מסך של אותו משחק שמורץ פעם תחת dx10 ופעם תחת dx9 , ונכון שיש לפעמים מעט יותר פירוט ב-dx10 לעומת dx9 ,אבל אפקטי התאורה של dx10 פשוט מעצבנים.

מצטער להיות זה שצועק שהמלך הוא ערום אבל מהשוואה בין dx10 VS X9 אני מוצא את עצמי לעיתים קרובות , מעדיף דווקא את צילומי המסך שבוצעו עם dx9.

בכלל, ההבדלים בדרך כלל נראים זניחים ואני ממש לא מבין על מה לעזאזל כל ההתלהבות וההיפ .

בסה"כ משחק מחשב הוא לא תמונה סטטית במוזיאון שאתה עומד ובוהה בה , כך שלדעתי , אם ההבדל בין צילומי מסך הוא כה זניח , הרי שבמשחק מהיר ההבדל בעין הוא עוד פחות משמעותי.

• תגובות 58
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
oldnews.jpg
פורסם

oldnews.jpg

אל תהיה שמוק תגיד שזה ידוע ותרחיב..

לדעתי:

משחקי DX10 ייקחו השפעה בעתיד הקרוב ולא ממש עכשיו כי עכשיו היוצרים בקטע של מי יוציא את המשחק שכולו DX10 ראשון וזה לא הולך להם כל כך טוב זה לא מרוץ זה אמור להיות התפתחות איטית והשכלתית ומשום כך זה א מניב שום דבר ובגלל זה לא רואים כמעט או בכלל הבדל...

פורסם

מסכים^^

הDX10 רק עכשיו יצא.. יקח לו עוד כשנה עד שהוא יתחיל לתפוש תאוצה ויציג גרפיקה שלא תוכל לעשות עםDX9.

זה תמיד ככה כשיוצא DX חדש.

פורסם

לזה שרשם תהודעה אין לך dx10 נכון

פורסם

אני מסכים עם פותח הת'רד.

DX10 זו בעצם הייתה שליפה מהמותן בלי לחשוב יותר מדי אלא רק כדי ליצור אפקט בשוק,ייקח קצת זמן עד שנראה תוצאות.

המשחקים כרגע שיצאו לDX10 לא מפגינים יותר מדי חידושים וגם ניתן להריץ אותם על DX9 וXP בצורה קצת יותר חלקה.

בכמה מקומות שקראתי אנשים באמת התלוננו שהFPS שלהם בXP היה יותר טוב מהויסטה,יכול להיות שגם זו סיבה לירידה בביצועים - הויסטה.

פורסם

בעניין DX10

אני לא חושב שמשחק שיבנה רק על DX10 יציג גרפיקה בילתי אפשרית בDX9

אני כן חושב שמשחקים כאלו יראו הרבה יותר טוב בגלל חומרה חזקה יותר ויותר נוחות למפתחים להגיע לרמת גרפיקה כזאת

בDX10 פשוט יש יותר אפשרויות למפתחים אבל תאורטית הDX9 יכול להגיע לאותם תוצאות או תוצאות קרובות מאוד

רק שזה יצריך חומרה חזקה יותר לרנדר אפקטים שאין חומרתית בDX9

בעניין אם זה ישתלם

כן לטווח ארוך זה יקל על מפתחים לדחוף תחומרה יותר ולהציג גרפיקה טובה יותר

גם הDX9 לא חדר ביום אחד

דברים כאלו לוקחים זמן

היום גם ככה המחשב מקבל הרבה פורטים מה360 שלא תומך בDX10

בעתיד אני מאמין שיצאו משחקי DX10 אמיתים -משהו כמו שנה שנתיים לערכתי

פורסם

שטויות במיץ עגבניות.

צפה בזה: (שים לב שלוקח דיי הרבה זמן לטעון את הסרטון)

http://stage6.divx.com/Game-Comparisons/video/1273568/Crysis:-DirectX-9-vs--DirectX-10-Jungle-Fight-HD

באתר הנ"ל יש עוד לא מעט סירטונים שמשווים בין DX10 לDX9, מה גם שהרבה מהסירטונים הם באיכות HD וברזולוציה גבוהה, כך שתוכל לזהות את ההבדלים בבירור. ההבדלים רק ילכו ויגדלו ככל שהזמן יעבור ויצאו משחקים חדשים יותר + DX10.1.

פורסם

המנוע הגראפי של ביושוק הוא מנוע של DX9.

לכן אין הרבה הבדל.

חכה לקרייסיס.....

פורסם

כן אבל אפשר להפעיל את בישוק גם על DX10 בוויסטה.

ולמה אתם משווים משחק נגיד קרייסיס שהוא במקור בנוי מ-DX9 ורק שינו אותו ל-DX10, ביג דיל.

תחכו ל-FryCry2 הוא יבנה מ-0 עבור DX10, אז תיראו מה שווה ה-DX10

פורסם

שטויות במיץ עגבניות.

http://stage6.divx.com/Game-Comparisons/video/1273568/Crysis:-DirectX-9-vs--DirectX-10-Jungle-Fight-HD

באתר הנ"ל יש עוד לא מעט סירטונים שמשווים בין DX10 לDX9, מה גם שהרבה מהסירטונים הם באיכות HD וברזולוציה גבוהה, כך שתוכל לזהות את ההבדלים בבירור. ההבדלים רק ילכו ויגדלו ככל שהזמן יעבור ויצאו משחקים חדשים יותר + DX10.1.

לא יודע מה איתך אבל לא הבחנתי בשום הבדל :nixweiss:

אם לא היו אומרים לי מה זה 9 ומה זה 10 לא הייתי יודע :-\

פורסם

כן אבל אפשר להפעיל את בישוק גם על DX10 בוויסטה.

ולמה אתם משווים משחק נגיד קרייסיס שהוא במקור בנוי מ-DX9 ורק שינו אותו ל-DX10, ביג דיל.

תחכו ל-FryCry2 הוא יבנה מ-0 עבור DX10, אז תיראו מה שווה ה-DX10

אתה מודע לכך שבנתיים רק שוקלים להכניס אפשרויות של DX10 למשחק כן?

לזה שמעלי-נתעלם מהעובדה שיש הבדל רציני בהגדרות בין 2 המצבים (מלבד DX10) אם אתה לא רואה הבדל אתה

א.עיוור

או

ב.צריך משקפיים/כאפה

פורסם
  • מחבר

שטויות במיץ עגבניות.

זאת השוואה שקרית בעליל, מגמתית ומטעה.

לא מדובר בדיוק באותו קטע בדיוק שמורץ פעם ב-dx9 ופעם ב-dx10

אלא בשני קטעים שונים .

אם תשים לב אתה תראה שבקטע השני היציאה היא מתוך סבך השיחים וזה נותן אשליה כביכול שהגרפיקה יותר טובה לעומת הקטע הראשון שמתחיל כאשר השחקן מההתחלה נימצא מחוץ לסבך.

אינדיקציה נוספת לכך שלא מדובר בקטעים זהים, היא שבשלב השני מתבצעת זריקת רימון ואין לכך שום זכר בקטע הראשון.

הקיצר בולשיט.

ובכלל אני לא רואה שום הבדל משמעותי בין 2 הקטעים מבחינת רמת הפירוט הגראפי והאפקטים.

אתה מודע לכך שבנתיים רק שוקלים להכניס אפשרויות של DX10 למשחק כן?

לזה שמעלי-נתעלם מהעובדה שיש הבדל רציני בהגדרות בין 2 המצבים (מלבד DX10) אם אתה לא רואה הבדל אתה

א.עיוור

או

ב.צריך משקפיים/כאפה

ולמי שהתבטא לפני בעוקצנות ארסית אני יכול להגיד שבבדיקת העיניים האחרונה , הראייה שלי הייתה 6:6

כנראה שלקחת טריפ כלשהוא שגרם לך לראות דברים שלא היו ולא נבראו.

אם אתה רואה הבדלים כנראה שאתה:

א.מסומם

ב.צריך לעבור גמילה דחופה / בעיטה מסובבת ישר לראש המעפן שלך

אנשי השיווק והפרסום של חברות התוכנה והחומרה עושים מתוך אינטרס כלכלי ברור ,את כל מה שביכולתם כדי להצדיק רכישה מיותרת בעליל של חומרה ותוכנה , גם אם מדובר בשקרים, חצאי אמיתות ופרסומים מגמתיים ומניפולטיביים , אבל מה לעשות העיניים לא משקרות ונכון לעכשיו זאת שגיאה מכל הבחינות האפשריות לקנות במיוחד תוכנה או חומרה אך ורק בשביל היתרונות (שאין למעשה נכון לעכשיו וגם לא יהיו בעתיד הקרוב) שיש כביכול ב-dx10.

אפילו הניסיון המגעיל והנלוז של מיקרוסופט להגביל את היכולת להריץ את המשחק HALO-2 אך ורק על VISTA ניכשל היות והאקרים כבר מזמן פרצו את ההגבלה במשחק והוא רץ נהדר על xp

ואין שום הבדל בין halo2 שרץ תחת xp לבין זה שרץ על vista.

בשורה התחתונה עד שלא יהיה משחק שנבנה כולו מהתחלה לרוץ תחת dx10 ולנצל את כל יתרונותיו אין שום טעם לשדרג ללא סיבה.

לדעתי רק בעוד שנתיים יתממשו כל ההבטחות והיתרונות שגלומות ב-dx10 ,רק שאז כרטיס יקר כמו 8800gts יעלה כ-200 שח. :yelclap:

פורסם

כל פיפס קטן שמרונדר תחת D3D10 ניתן לרנדר תחת D3D9. אין הבדלים ביכולות. D3D10 לא ישלוף פתאום דברים חדשים שלא היה אפשרי לעשות לפני כן. הוא פשוט יאפשר רנדור סצינות בצורה יעילה וחסכונית יותר תחת החומרה המתאימה, וזה מה שיאפשר רנדור סצינות מורכבות יותר ויזואלית.

japaN, אתה חי באשליה וכדאי שתצא ממנה מהר. קרירין צודק במאה אחוז. החידוש של DX10 (וגם 10.1 לצורך העניין) הוא לא יותר מפלטפורמת פיתוח משופרת (משופרת בצורה דראסטית, אבל ההבדל הוא בעיקר עבור המפתחים, ורק בעקיפין עבור הגיימרים).

פורסם

אנשי השיווק והפרסום של חברות התוכנה והחומרה עושים מתוך אינטרס כלכלי ברור ,את כל מה שביכולתם כדי להצדיק רכישה מיותרת בעליל של חומרה ותוכנה , גם אם מדובר בשקרים, חצאי אמיתות ופרסומים מגמתיים ומניפולטיביים , אבל מה לעשות העיניים לא משקרות ונכון לעכשיו זאת שגיאה מכל הבחינות האפשריות לקנות במיוחד תוכנה או חומרה אך ורק בשביל היתרונות (שאין למעשה נכון לעכשיו וגם לא יהיו בעתיד

1-כמו שאמרתי וחיזקו אותי היתרון העיקרי בDX10 זה שקל יותר להשיג בו אפקטים מבחינת פיתוח

מה שאמור לגרום למפתחים לפתח יותר מהר ובפחות כסף ואז יהיה להם יותר כסף וזמן לשפר תמשחק עוד יותר

כמובן שכל מיקרה לגופו ולא כל המפתחים יעשו עבודה טובה

2-בעניין מה שאמרתה

מה זה משנה שדחפו DX10 אם הכרטיסים גם אחורנית הרבה יותר חזקים מכרטיסי DX9 (אני מדבר על דרג גבוה)

אתה יכול ליתלונן על MS שמאפשרים DX10 רק על ויסטה

היו יכולים לעשות DX10 לXP באיזה שדרוג תוכנה רציני וכמובן DX10 כולל תמיכה אחורנית

ואז כולם היו מרויחים-חוץ מMS

אבל לתקוף תיצרניות חומרה בחלק הזה זה אידיוטי

הם לא מיצרים DXים -הם מיצרים חומרה לפי הצרכים בשוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים