עבור לתוכן

קבצי בדיקה - MP3 מול FLAC מול AAC - בהמשך לדיון הקודם

Featured Replies

פורסם

צרבתי את הקבצים לדיסק והשמעתי בקומפק כי אני לא סומך על הAUDIGY שלי. בכ"מ כל הקטעים יצאו קצת עמומים, אני

לא יודע אם בגלל הצריבה שלי או משהו בקידוד. בהתחלה חשבתי שכך קבצי המקור אבל כשהגעתי לREALTY DREAM (בחירה

מוצלחת אגב) שאותו אני מכיר מהסוף להתחלה הבנתי שבאמת יש כאן איזושהיא בעיה. בכ"מ הדירוג שלי:

A3

B2

C2-3 לא שמעתי כמעט הבדל בסוג זה של מוזיקה אם חייבים אז 3

D1

E1

• תגובות 53
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

ag43, לא הבנתי איך הגעת ל-D ול-E, אין שם את זה. תבחר רק מספר קטע (במספרים) ואיזו אות לדעתך הכי טובה.

Anatoli.

פורסם

לגבי ה-MP3

MPEG 1.0 layer 3?

Bitrate?

VBR? Restricted VBR?

Sample Rate?

Joint Stereo/Stereo/Forced Joinet Stereo/Dual Channels?

Lame Algorithm Quality?

פורסם
  • מחבר

הכל נמצא בפוסט המקורי

Anatoli.

פורסם

הכל נמצא בפוסט המקורי

Anatoli.

320kbps?

פורסם
  • מחבר

כמו שרשום בפוסט המקורי:

LAME 3.98 BETA 5 PRESET INSANE

כמו שאתה רואה, הכל שם. מדובר בפריסט עם הכל על מקסימום, זה בעצם 100% מהפוטנציאל של הפורמט.

Anatoli.

פורסם

אני הורדתי את קטע מס' 1 בלבד.

ניסיתי לשמוע אותו על HarmanKardon AVR245+Wharfedale Pacific Pi-40 ועל אוזניות חמודות של SONY..

בשניהם לא הרגשתי בהבדל.

עריכה: <רמאות>פתחתי את הקטע מתוך סקרנות ב-Goldwave...ניתן לראות שם בבירור את ההבדלים. </רמאות>

פורסם

ag43, לא הבנתי איך הגעת ל-D ול-E, אין שם את זה. תבחר רק מספר קטע (במספרים) ואיזו אות לדעתך הכי טובה.

אופס, התבלבלתי בין האותיות למספרים :-X

הדירוג הוא

1C

2B

3C

4A

5A

פורסם
  • מחבר

אני רק רוצה לוודא שכולם רושמים מה נשמע להם הכי טוב, כן? שלא יהיו טעויות אחרי זה :)

בינתיים אני רק אגיד שהתוצאות דיי צפויות, מה שכן הפתיע אותי הוא הדירוג של ag43 (ולא, זה לא אומר שהוא צדק. ברגע שאני אחסוף את השמות של כל קובץ, תבינו למה אני מתכוון).

Anatoli.

פורסם

אנטולי, אתה תותח!

כבר הרבה זמן חיכיתי שמישהו ירים את הכפפה ויארגן משהו כזה.

אני בפנים!

יש לי גם בקשה: אל תפסיק את הניסוי עד שיש לך לפחות 25 מאזינים רציניים (במחילה מהמאזינים הלא רציניים.).

אם יש לך מחסור במאזינים, אפשר לפרסם את הקריאה לדו קרב גם בשדות זרים (hometheater ו- dtown)

אני בטוח שתקבל התייחסות ערה.

בנוסף, כדי שהניסוי יהיה single blind אמיתי, התוצאות כולן צריכות להישלח אליך ולא להיות מפורסמות בפומבי. הדבר עלול לגרום להטיית התוצאות, ואנחנו רוצים שכל אחד יחשוב לגמרי לבד בלי להתחשב בדעות אחרים.

יואל.

נ"ב, single blind

http://en.wikipedia.org/wiki/Double_blind

פורסם
  • מחבר

חשבתי שאתה עסוק מדיי בשביל זה :)

בכל מקרה, אני לא יודע אם יהיו לנו 25 אנשים פה, אבל אני כן אפרסם בפורום השני בכדי להגדיל את מספר האנשים. ולמען הסדר הטוב (אכן לא חשבתי על העניין של כמה דעות של אנשים אחרים ישפיעו - אבל תהייה בטוח שבינתיים זה לא עזר :)) אני אשמח אם מעכשיו כל אחד ישלח לי את התוצאות בפרטי.

Anatoli.

פורסם

אני חייב להגיד שממש ממששש ניסיתי לשמוע הבדלים במה שהורדתי (בינתיים 4 ו-5) ולא הבחנתי בטיפת הבדל...

אני עם איזה אוזניות של SONY וגם ניסיתי עם מערכת של 4 רמקולים בחדר, אני אנסה בעתיד גם במערכת בסלון עם ה-SPDIF.

אבל איך זה שאני לא מבחין ואיך זה שלך זה כזה מפריע??

נ.ב: ב-128KB אני ממש שומע את ההבדל, זה מגעיל... אבל מעל זה זה כבר בסדר.

פורסם

אני מאוד עסוק אבל בשביל דבר כזה אני אפנה זמן!

אחלה קטעים ד"א :xyxthumbs:

חובה 25 אנשים לפחות כדי שיהיה ניתן לנתח סטטיסטית את הנושא (אני מתנדב לעזור עם הניתוח)

ואל תדאג, אני בטוח שיהיו עוד כמה יתגייסו לנושא.

בינתיים שמעתי את קטע 1 וזה כ"כ פשוט ומובן מאליו, הרי ברור ש-A ו-B ו-C הם....

סתם. אסור לקלקל (וגם שום דבר לא ברור לי, או שכן... ;))

פורסם
  • מחבר

יואל, בלי זיבולים :) תשמע ותשלח לי את התוצאות בפרטי.

כאמור, אני אשמור את התוצאות אצלי ואפרסם אחרי זה ניתוח סטטיסטי שייעשה על ידי יואל (כשיהיה לי תואר שני במתמטיקה גם אני אעשה את זה :D).

Anatoli.

פורסם

על המחשב אין לי ציוד שמע טוב, אבל אם אני אצרוב את הקטעים יהיה לי גישה למערכת "קצת" יותר טובה.

השאלה שלי היא כך:

אם אני אצרוב את הקטעים, זה יכול לשנות את האיכות?

וגם איך לצרוב קבצי WAV כדי לא לפגום באיכות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים