עבור לתוכן

עזרה עשיתי OC למעבד AMD

Featured Replies

פורסם

הגעתי איתו ל 2305 אבל ראיתי בביוס שכתוב שיש לי רק 256 מגה זיכרון כשאמור להיות לי 512

ושאלה נוספת מה עדיף להעלות את הFSB או את המכפלה

פורסם

כמה זכרון מוצג לך בוינדוס?

עדיף לעלות את הבאס.

פורסם
  • מחבר

כתוב לי 192 MB של ראם ואמור להיות לי 448MB

ואתה בטוח שעדיף את הבאס? זה FBS לא?

כי כשאני מעלה אתה המכפלה ומוריד קצת את ה FSB אני מגיעה לתוצאות טובות יותר

הגעתי ל 2305 כשהעלתי מכפלה מ 11 ל 12.5 וFSB 185

וקודם היה לי 195MHZ עם 11 וזה לא עבד לי והיה לי בערך 2000

פורסם

אז סטיק אחד לא עובד.

אגב אם יש לך 256 ומוצג בוינדוס רק 192 כנראה שיש לך איזה כרטיס מסך אונבורד שמתנחל על הראם.

כשאני אומר שעדיף באס גבוה אני מתכוון באותו תדר מעבד, אל תשווה תדרים שונים.

הקטע זה שאם המכפלה נמוכה אבל הבאס גבוה, אז המעבד עדיין עובד באותו תדר, אבל לצ'יפסט נפתח "צינור" עבה יותר להעברת נתונים.

כמובן שאל תשכח שהבאס משפיע על כל הלוח אז אם הזכרונות פתאום מקבלים תדר חדש אז כמובן שהם גם ישפיעו על הביצועים.

תכתוב את כל הפרטים שקשורים לנושא, מפרט מלא, תוכנות שאתה בודק איתם וכולי.

בכל מקרה השאלה שלך עם הזכרונות ממש לא קשורה לאוברקלוקינג אז תערוך את הכותרת שתיהיה יותר עניינית.

פורסם
  • מחבר

כן יש לי כרטיס מסך מובנה עם 64 מגה ...

תוכנות זה אוורסט ו CPU-Z

יש לך אולי מושג מה הסיבה לכך שרק סטיק אחד עובד?

פורסם

תוציא אחד אחר כל פעם, ותראה איך הם מזוהים, אם המערכת יציבה, או שבכלל לא נדלקת עם סטיק מסויים.

יש מצב שהוא תקול, יש מצב שהוא סתם לא יושב טוב ויש מצב גם שהם פשוט לא מונחים בסלוטים הנכונים (תבדוק בחוברת של הלוח אם, אולי הוא רגיש לסידורים מסויימים).

פורסם
  • מחבר

לא יודע מה נסגר עם זה אבל החלפתי ביניהם מקומות ועכשיו נראה לי עובד בסדר וגם כן בהתחלה הוא לא עבד עכשיו כן

ואחרי שהפעלתי היה לי כל פעם ריסט ועוד ועוד איזה 10 פעם אני חושב שזה בגלל ה OC הורדתי אותו עכשיו ל 175MHZ על 11 שזה 1950 בערך =[

פורסם

אל תקח סיכון בנוגע לזכרונות, זה עניין רגיש מאוד.

לצורך הבדיקה, תוריד לגמרי את האוברקלוקינג (תחזיר את הכל לסטוק\דיפולט), ותריץ MEMTEST (בבוט, לפני שהמחשב עולה), תראה שהם עובדים בצורה תקינה וטובה.

אחר כך כבר תחזור לאוברקלוק שאתה רוצה.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע איפה זה בדיוק אבל ירדתי קצת באוברקלוק ועכשיו הכל בסדר...

אם תוכל לפרט קצת יותר איפה אני אשמח לזה

פורסם
  • מחבר

הורדתי את זה ועכשיו מה?

איפה לעשות את הבדיקה דרך הביוס ושם בלשונית BOOT?

אם כן אני הייתי שם ולא מצאתי איך לעשות את ה memtest

פורסם

אתה צריך להוריד את התוכנה ולצרוב אותה , היא לא נמצאת בביוס עצמו.

לאחר שצרבת את התוכנה כ-IMAGE ,תכניס את הדיסק לכונן DVD , תאתחל את המחשב ותריץ את הבדיקה

פורסם
  • מחבר

אהההה אוקי תודה אחי אבל איזה באסה זה זה כולה שוקל כמה קילובייט זה כאילו סתם ביזבוז של דיסק

ועוד משו כשאתה אומר לאתחל את המחשב אתה מתכוון לעשות ריסטרט ואז להפעיל אותו או להפעיל דרך ביוס אם זה אפשרי

תראה זה כל מה שיש בתוכנה הפעלתי וכלום

11265574db7.th.jpg

ודרך אגב הורדתי את הOC לגמרי העלתי טיפה את המכפלה מ 11 ל 11.5 והמעבד שלי חם ביותר 50 מעלות בלי מאמץ ועוד אתמול כשהיה לי OC נחמד הוא לא הגיע ל50 מה זה יכול להיות?

פורסם
  • מחבר

מישו למה אף אחד לא עוזר לי =[

פורסם

אתה אמור לעשות איתחול מהדיסק, לא מחלונות. אתה מכניס את הדיסק לכונן, מאתחל את המחשב, מוודא בביוס שהמחשב יעלה קודם כל מהכונן האופטי שלך , שומר ויוצא מהביוס ואז המחשב יעלה את הMEMTEST.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים