עבור לתוכן

איך יודעים בעצם איזה פורטים צריך לפתוח?

Featured Replies

פורסם

הם כרגע חסומים לשני המחשבים או שבעצם רק למחשב שקולט באלחוטי זה חסום והמחשב שמחובר בכבל רשת ישירות לנתב בסדר?

תודה..

גם רציתי לדעת האם עשיתי נכון שחיברתי את הראוטר מדגם 3COM 3CRWER100-75 דרך המודם של בזק או שיכלתי פשוט לוותר על המודם ולחבר ישירות לקיר.?

פשוט לפי ההסברים היה מצוין שם שצריך לחבר את הנתב למודם..

פורסם

איזה פורטים צריך לפתוח - פורטים שבשימוש התוכנות והמשחקים שמותקנים לך במחשב שדורשים את זה... אין פה משהו קבוע.

וזה "חסום" לשני המחשבים, לא משנה אם זה חוטי או אלחוטי.

תחשוב על זה בצורה הבאה :

כשמידע מגיע מהעולם החיצוני, הנתב צריך לדעת אם הוא מיועד למחשב א' או למחשב ב' (וכו', אם יש יותר מחשבים כמובן גם הם ברשימה...)

הנתב לא יודע את זה מן הסתם, אלא אם כן "תפתח לו פורט" שזה אומר להנחות אותו, שכשמגיע מידע בפורט X מסויים,

הוא אוטומטית יפנה את המידע הזה למחשב א', וכשמגיע מידע בפורט Y הוא יפנה למחשב ב'.

למה בכל זאת יש תוכנות שלא צריך לפתוח להם פורטים ?

הנתב שלך הוא שער הכניסה מהאינטרנט לעולם, יש בו טבלה מיוחדת שעוזרת לו לחלק את המידע בין המחשבים (NAT)

והיא עובדת בצורה הבאה :

כשמחשב א' מוציא בקשת מידע - למשל אתה מבקש לגלוש באתר מסויים, אז אתה מוציא בקשה לשרת שעליו השרת יושב

טבלת ה NAT בנתב שלך, זוכרת שמחשב א' הוא זה שהוציא את הבקשה, ומה היה היעד שלה, ובאיזה פורט היא יצאה.

וכשמהידע חוזר מהשרת, עם כתובת השרת בחבילת המידע, הנתב יודע להחזיר את המידע הזה למחשב א' שממנו יצאה הבקשה במקור.

אז בגלישה ובהרבה מקומות אחרים , תקשורת תעבוד בלי לפתוח פורטים.

למה למשל באימיול זה לא יעבוד אם לא תפתח פורטים ?

באימיול תצליח להתחבר לשרת גם אם לא פתחת פורטים - מכיוון שהמחשב שלך באמת שלח בקשה להתחבר לשרת

והשרת ענה לו, לכן טבלת ה NAT יודעת להחזיר אליו את החיבור.

אבל - השרת תפקידו לעזור לך למצוא מקורות מידע - כלומר מחשבים של אנשים אחרים שישלחו לך קבצים.

המחשבים האלה הם מקורות חיצוניים, אתה לא ביקשת מאף אחד מהם מידע, לכן הכתובות שלהן לא רשומות בטבלת ה NAT

ולכן כשיגיע מהם מידע, הנתב שלך לא יידע לאיזה מחשב הוא מיועד, ולא יעביר את המידע הזה לאף מחשב.

הפתרון הוא להפנות ("לפתוח") פורט בנתב

הרי אימיול היא תוכנה שמאזינה למידע בפורט מסויים,

ואם תאמר לנתב שכל מידע, לא משנה מאיזה כתובת, העיקר שהמידע מגיע מיועד לפורט הזה,

מופנה למחשב מסויים, אזי המידע יגיע לאותו מחשב, גם אם הוא מגיע ממגוון כתובות חיצוניות שלא רשומות מראש ב NAT.

בכל אופן, אני מקווה שההסבר הזה הצליח להסביר לך איזה פורטים צריך לפתוח :)

ואם לא, תמיד תוכל להיעזר באתר portforward.com

ו-כן, עשית נכון, הנתב שלך לא כולל מודם, ומן הסתם אין לו בכלל חיבור לקו הטלפון, הוא חייב להיות מחובר למודם כדי לחבר אותך לאינטרנט

אין דרך אחרת.

פורסם

ובקשר לאיזה פורטים??

תכנס לכל תכנה שאתה רוצה להגדיר לרוב באפשרויות כתוב על איזה פורט היא עובדת <ברובם אתה גם יכול לשנות אותו לפי הנוחיות שלך>

תעתיב אותו לראוטר ותקבע אותו...

פיקס?

:xyxthumbs:

פורסם

?

בכל אופן, אני מקווה שההסבר הזה הצליח להסביר לך איזה פורטים צריך לפתוח :)

ואם לא, תמיד תוכל להיעזר באתר portforward.com[/url

פורסם

אל תיקח את זה ככה אחי...

אני לא אומר שאתה טועה, אתה צודק במאה אחוז אבל הבנאדם שאל איזה פורטים לפתוח לאיזה תכנה...

זה הכל...

:)

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה..

פתחתי פורטים לUTORRENT וEMULE מעבר לזה לא נראה לי שיש לי למה עוד..

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים