עבור לתוכן

מערכת חמה מדי - אני צודק בניחוש שלי?

Featured Replies

פורסם

אהלן, כרגיל, שיחקתי היום על המחשב שלי במשחק (לא ממש משנה איזה), כשבאמצע המשחק המחשב נתקע לרגע, ואז המשיך (=הבעיה היא לא המשחק), אחרי זה הוא נתקע שוב ואז הראה מסך כחול, בתוך המסך הכחול, המערכת נתקעה בשלב של ה-BEGINING DUMP OF PHISICAL MEMORY, ראיתי שהמערכת תקועה, ואז כיביתי את המחשב. בהדלקה של המחשב, המערכת כל פעם נתקעת בשלב אחר של העלאת ה-OS: פעם לפני הביוס, פעם אחריו, בקיצור, תמיד אחרי ה-POST, המחשב פשוט נתקע ולא מעלה WINXP (=החומרה בסדר), כשהתקרבתי למארז (בתקווה שאני לא באמת רואה עשן...), הרגשתי שהוא ממש חם, האם עד כאן הכל בסדר? הניחושים שלי מדויקים?

אני מחכה למברג (אל תשאלו) בשביל לפתוח את המארז, מה שייתן לי רמז האם זה המעבד שרותח, או כרטיס המסך...

פורסם

ידידי לצערי לא תוכל לדעת מהי מהות הבעייה, אם לא תוכל לפתוח את המחשב או לנטר את הטמפרטורה של הכרטיס מסך, מה שאתה כן יכול לעשות זה לנסות ולהיכנס לביוס וללכת ל Hardware Monitor ולראות מהם הטמפרטורות השונות חוץ מהכרטיס מסך ולדווח לנו.

פורסם
  • מחבר

ובכן, פתחתי הרגע את המחשב, כל המאווררים פועלים כראוי, המעבד בביוס על 34 מעלות, המאוורר שלו על 1400 RPM מקסימום, ויציב על זה.

עשיתי כמה ניסויים בינתיים, בהתחלה ניתקתי רק את ה-80GB של מערכת ההפעלה, והשארתי רק את ה-320GB, הכל עלה יופי (מסתבר שיש על ה-320 שרידים להתקנה ישנה של WINXP :smile1:), כשניתקתי את ה-320GB וחיברתי רק את ה-80GB, המחשב ראה אותו בביוס, אבל לא הצליח לעשות ממנו BOOT וביקש BOOT CD, מה יכולה להיות הבעיה? פעם הוא רואה את הדיסק ופעם לא?

פורסם

יכול להיות שהווינדוס נפגם.

פורסם
  • מחבר

חיברתי את שני הכוננים מחדש ל-SATA, גם מצד הכונן, וגם מצד לוח האם, ה-BIOS ניסה לעשות BOOT מה-80GB, והוא אומר שחסר לו קובץ מסוים של WINXP, אז MM{}RTAL][TY][, צדקת :xyxthumbs: אני אנסה לתקן אותו מדיסק עם WINXP שיש לי פה... עדכונים בהמשך :D

פורסם

בהדלקה של המחשב' date=' המערכת כל פעם נתקעת בשלב אחר של העלאת ה-OS: פעם לפני הביוס, פעם אחריו, בקיצור, תמיד אחרי ה-POST, המחשב פשוט נתקע ולא מעלה WINXP (=החומרה בסדר), כשהתקרבתי למארז (בתקווה שאני לא באמת רואה עשן...), הרגשתי שהוא ממש חם[/quote']

רק שיהיה ברור - במצבים מסויימים המחשב נתקע לפני מסך ה POST (ספירת הזיכרון, האפשרות להיכנס לביוס)?

אם כן - סביר להניח שמדובר בבעיה חומרתית כלשהי, במיוחד עקב העובדה שמסך כחול מקדים את הבעיה. בהחלט יתכן שיש לך בעיה של התחממות, ואני ממליץ לך להשתמש בתוכנות לניטור כל הטמפרטורות במחשב שלך. אני אישית משתמש ב SpeedFan כדי "לשאוב" את הטמפרטורות, וב WebTemp כדי "לארגן" את הכל בצורה מסודרת וגרפית (ראה תמונה מצורפת). ייתכן גם שיש לך בעיה עם הלוח עצמו או אפילו עם המעבד.

אם לא - אני גם כן תומך בהשערה שהבעיה היא במערכת ההפעלה או בדיסק הקשיח עצמו. אני ממליץ לך לנטר את נתוני ה SMART של הדיסק הקשיח שלך ולראות האם הדיסק הקשיח שלך גוסס (אני אישית משתמש ב HDD Health בשביל זה).

בכל מקרה - תריץ בדיקה מקיפה של הדיסק הקשיח שלך - גם עם התוכנה היעודית מאתר היצרן, וגם עם תוכנות צד שלישי (כמו MHDD).

עריכה:

הגיבו פה בזמן שאני כתבתי את התגובה שלי. אני חוזר ומציע - תבדוק טוב טוב את הדיסק הקשיח שלך.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

שלב ה-BIOS-TO-OS איטי מכרגיל, אבל מסתבר שהוא דווקא כן עובר אותו בסוף... מה שכן, אני אבדוק את ה-80GB עם איזה תוכנה שלא צריכה OS, יתכן והוא באמת גוסס...

פורסם

תבדוק את המאוורר של הספק כוח..עובד טוב?

תבדוק פיזית את הלוח בעין..יש קבלים נפוחים? או עם נזילות?

פורסם

נראה כי באמת הדיסק הקשיח 80GB גוסס, תבדוק אותו בעזרת תוכנה ייעודית של היצרן

פורסם
  • מחבר

אם הוא גסס, לדעתי עכשיו הוא מת, שללתי את ספק הכוח, את לוח האם, את הכונן השני (ה-320GB הותיק שנקנה עם המחשב ב-IQPC), אפילו את הכבלים, לדעתי אני מבקש שיבדקו אותו בחנות...

פורסם
  • מחבר

טוב, הוכחתי מעבר לכל ספק סביר שזה ה-80GB: ניתקתי כל דבר מסתובב אחר, והקשבתי לו קצת, זה נשמע כאילו הפלטות מתחילות להסתובב, ואז נתקעות, מתחילות שוב, ושוב נתקעות... וזה מסביר את ה-BOOT האיטי רצח... טוב, נראה לי שאני הולך לבקש עליו אחריות. שאלה אחרת, איפה אפשר להשיג ברגים שיתאימו לגומיות של המארז שלי, כאלה עם ראש רחב ועם החלק המשונן שמתאים להכנס לחורים בכונן שמיועדים לכך?

פורסם
  • מחבר

הייתי הרגע ב-LogicPc, שם נקנה הכונן הסורר. באתי, דיברתי, נתתי את הכונן ההוא, קיבלתי דנדש בשקית אנטי-סטטית, ועכשיו אני מתקין עליו OS.

אחלה אנשים שם בלי קשר ;)

פורסם

העיקר שהכול נתפתר בצורה טובה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים