עבור לתוכן

שאלה על יצירת רשת אלחוטית ביתית

Featured Replies

פורסם

אהלן

אז אחרי שקראתי פה הרבה בפורום, עדיין לא ממש הבנתי את עניין הרשת האלחוטית.

יש ברשותי שני מחשבים (נמצאים ב-2 קצוות הבית, כמה וכמה קירות בדרך)

המחשב הראשון, בחדרי הקט, חזק יותר ואליו מחובר כיום המודם (ADSL, מודם שחור..)

המחשב השני, נמצא בסלון, בתול מאינטרנט לבנתיים.

מכיוון שזאת בעיה פיזית ולוגיסטית ליצור רשת חוטית ביניהם,

כיצד יוצרים רשת אלחוטית?

הבנתי שצריך לקנות קודם כל כרטיס רשת אלחוטי לכל אחד מהמחשבים (איזה מומלץ?)

מה הלאה? מה עוד חוץ מזה צריך לקנות? נתב? מה זה בכלל נתב..?

בנוסף,

האם המחשב בסלון ("השני") יוכל להתחבר לאינטרנט גם כשהמחשב בחדר ("הראשון") יהיה סגור?

תודה מראש!

פורסם

מה שאתה צריך זה כך:

1) לקנות נתב אלחוטי ולשים אותו ליד המודם. הנתב יתחבר למודם (בכבל רשת) וימשוך ממנו את חיבור האינטרנט.

2) לחבר את שני המחשבים לנתב. אם המחשב קרוב (ומן הסתם לפחות אחד מהם הוא קרוב - זה שכרגע מחובר ישירות למודם), ניתן לחבר בכבל רשת. מחשב מרוחק יש לחבר בצורה אלחוטית ואז יש צורך בכרטיס רשת אלחוטי.

3) להגדיר בנתב את חיבור האינטרנט (אופן חיבור - ב-ADSL זה בד"כ PPPOE, אולי גם PPTP, שם משתמש וסיסמא).

4) לבטל חייגנים למיניהם בכל המחשבים ולהגדיר להם שהם מקבלים אינטרנט מהרשת (דרך הנתב).

5) לגלוש בכיף (אף מחשב לא תלוי באחר, אבל כולם תלויים בנתב).

פורסם
  • מחבר

מה שאתה צריך זה כך:

1) לקנות נתב אלחוטי ולשים אותו ליד המודם. הנתב יתחבר למודם (בכבל רשת) וימשוך ממנו את חיבור האינטרנט.

איזה נתב כדאי לקנות? מה טווח המחירים?

2) לחבר את שני המחשבים לנתב. אם המחשב קרוב (ומן הסתם לפחות אחד מהם הוא קרוב - זה שכרגע מחובר ישירות למודם), ניתן לחבר בכבל רשת. מחשב מרוחק יש לחבר בצורה אלחוטית ואז יש צורך בכרטיס רשת אלחוטי.

המחשב הקרוב יתחבר עם הכבל לנתב (במקום למודם, בעצם) והשני יתחבר בצורה אלחוטית.. סבבה. איזה כרטיס רשת אלחוטי כדאי לקנות?

3) להגדיר בנתב את חיבור האינטרנט (אופן חיבור - ב-ADSL זה בד"כ PPPOE, אולי גם PPTP, שם משתמש וסיסמא).

זה אין לי מושג איך עושים ונראה לי סיפור בפני עצמו..

4) לבטל חייגנים למיניהם בכל המחשבים ולהגדיר להם שהם מקבלים אינטרנט מהרשת (דרך הנתב).

כנ"ל..

5) לגלוש בכיף (אף מחשב לא תלוי באחר, אבל כולם תלויים בנתב).

תודה רבה רבה!

פורסם

המחירים לנתב אלחוטי מתחילים מ-250 ש"ח בערך ומגיעים גבוה מאוד (תלוי במאפיינים). לנתב ביתי אין בד"כ צורך להשקיע במשהו מעבר ל-500 ש"ח.

אני אוהב את הנתבים של EDIMAX כי היה לי נסיון טוב איתם. סביר להניח שתקבל גם המלצות נוספות (LINKSYS, 3COM, COMPEX זוכים לביקורות טובות). כרטיסי רשת - כנ"ל.

לגבי הגדרות האינטרנט, יש המון דברים מועילים בסטיקי שבראש הפורום.

פורסם
  • מחבר

תוכל לתת לי המלצה לדגם ספציפי לנתב אלחוטי ולכרטיס רשת בבקשה?

פורסם

נתב 6204WG

כרטיס 7108G (וודא שמגיע עם אנטנה נפרדת וכבל בשבילה)

פורסם
  • מחבר

רשמתי לפני..

יטופל בטח אחרי יום כיפור..

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים