עבור לתוכן

תאימות מכפלות ומהירות באס של זכרון-מעבד-לוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום,

ניסיתי לקרוא קצת מהמאמרים בדביקים ודי הלכתי לאיבוד.

אולי מישהו יכול להפנות אותי למאמר פשוט בעברית שמסביר את הנושא...אם בחרתי מעבד רצוי, איך אני בוחר לוח אם וזכרונות שייתנו ביצועים אופטימליים.

ראיתי למשל באחד מהבנצ'ים שזכרון מהיר יותר קיבל תוצאות נמוכות יותר כי המכפלה שלו לא התאימה לזו של המעבד?!?!

תודה.

פורסם

דיי פשוט, מעבד מתחבר ללוח אם, למעבד יש FSB מסויים שצריך להתאים למהירות שהלוח מסוגל לתת.. לדוגמה, מעבדי E6X50 בעלי FSB של 1333 צריכים מהירות FSB של הלוח 1333, בקשר לזיכרונות, המהירות של הFSB לחלק 2 זה המינימום שצריך כדי שהכל יעבוד אופטימלי זאת אומרת - 1333\2 = 667..

המינימום שמעבדים עם FSB של 1333 זה 667 כדי לעבוד כמו שצריך, מעבדי 1066 צריכים לפחות 533...

ברגע שאתה עולה במהירות של הזיכרנות אתה מקבל עוד קצת ביצועים....

פורסם
  • מחבר

קודם תודה על ההסבר. הסיבה שבכלל שאלתי את זה היא הבנצ'מרק הבא שמופיע איפשהו בדביקים והמסקנות שלו:

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=4&artpage=1965&articID=472

as in our testing we found performance actually decreases a bit going from PC4200 (533) to PC5300 (667

...

By running the memory synchronous to the FSB you have the least amount of latency and thus performance is at its best. Why is PC6400, which is also running asynchronous, faster then? Because the memory speed is now that much higher that it compensates for the loss of running asynchronous and overall performance does increase

לפי מה שכותבים שם, למעבדים שעובדים ב FSB של 1066עדיף להשתמש בזכרונות של 533 לעומת 667, לפי אותו הגיון אני מבין שעם המעבדים החדשים של אינטל שעובדים ב FSB של 1333 עדיף להשתמש בזכרונות של 667 לעומת 800.

א. האם הבנתי נכון?

ב. האם זכרונות של 950 או 1066 עדיפים? (במבחן ההוא ה 800 למרות שהוא לא מסונכן כבר נתן ביצועים טובים יותר)

פורסם

חלק מהתוכנות נהנות ממהירות זיכרונות יותר מאחרות,

חלק מהתוכנות יהנו יותר מיחס של 1:1 בין הזכרונות למעבד.

תלוי בתוכנה.

לרוב ממולץ לתת לזיכרונות לעבוד במהירות שלהם.

עריכה:

זכרונות 1066 או 950 יהיו עדיפים בשמדובר באוברקלוק

כשמדובר במהירות גבוהה יותר התועלת מהמהירות למרות חוסר הסינכרון גודל. אבל שוב כל זה תלוי בתוכנה שמשתמשת בזיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים