עבור לתוכן

האם משחקים שנותנים לבחור בין טוב לרע באמת נותנים 2 עלילות שונות?

Featured Replies

פורסם

Vampire Bloodline משחק טוב איך שחכתי אותו

טוב תאמת רק ניסיתי לסיים את המסימות לא לעשות טוב\ רע שם חחח למרות שלא נירא לי שיצאתי כזה טוב חחחח.

פורסם
  • מחבר

גזעים שונים ויכולות שונות זה לא עלילה שונה -זה בעיקר גרפיקה שונה לדמויות\קסמים

בנתיים במשחק שאני משחק השגתי את אותם דברים שהייתי משיג אם היתי טוב

וההשפעה על המשחק קטנה מאוד

אז יופי אני יקבל בסוף יכולות של סית אבל יבקר באותם מקומות יפגוש אותם דמויות

ויעשה פחות או יותר את רוב המשימות כי אין ברירה אחרת

פורסם

יש את FLABER אם אני זוכר נכון של מיקרוסופט. ששם הדמות משתנה לפי בחירה בין טוב לרע סיימתי אותו ברע ובטוב.

וגם ב OVERLORD יש בחירה בין טוב לרע שיחקתי בנתיים רק על טוב אבל הייתה בחירה בין אישה טובה או רעה בשלב מסויים במישחק.

אולי התכוונת ל FABLE ? וזה ממש לא חופשי..

ד"א מה עם אובליביון ? עז ?

פורסם
  • מחבר

FABLE שיחקתי החופש בו זה השליה

מה שבעיקר משתנה זה הדמות הראשית

בFABLE 2 גם הכלב אמור לישתנות

כן כאילו זה פתוח :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

פורסם

ב - THE WITCHER יש הבטחה שהבחירות של השחקן ישפיעו על העלילה.

מלבד זה יש לו עוד כמה נקודות חזקות לדעתי, שווה לחכות.

פורסם

FABLE שיחקתי החופש בו זה השליה

מה שבעיקר משתנה זה הדמות הראשית

אהה.. לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד פה.. בבקשה תעזר במילון, אני בן 14 ויש לי שפה יותר גבוה.

ד"א, מאיפה אתה יודע פרטים על FABLE 2 ?

פורסם
  • מחבר

פורסם שיהיה כלב במשחק ושהכלב יוכל ליתפתח לפי הבעלים

פורסם

אני חושב שזה קורה בעיקר במשחקי אסטרטגיה אבל לא דינאמית . אני עכשיו משחק ב desciples 2 (אסטרטגיה בתורות) וכבר סיימתי את השלב של הempire (בני אדם שנחשבים ל"טובים" ) עכשיו אני משחק ב legions of the damned (שילוב של שדים מהגהינום ומכשפות) . אומנם הסיפור הוא דומה מאוד עם אותה דמות ראשית אבל השלבים שונים מאוד. לכל "עם" יש את המטרות שלו עם נקודת ראות משלו. אצל הempire בעיקר בעיות מנהיגות . אצל הlegion יש בעיה שהם "חלשים" ומנסים לגדול אחרי שהם שיחררו את האל שלהם שקם לתחיה בדמות קצת מוזרה.

בגלל שכל "עם" שם מתאפין ביחידות משלו הטקטיקה שמשתמשים בכל אחד יכולה להיות שונה. למשל בempire יש מרפאים והם גם מקבלים בונוס בריפוי יותר גבוהה ( 35 במקום15% ) לתור אם בוחרים גיבור לוחם . היחידות של empire לרוב קטנות (תופסות מקום של חייל אחד במקום 2 בחבורה של 6 ) . לשדים (legion ) ולגמדים לאומת זאת יש כמה יחידות גדולות של ענקים (אצל הגמדים ) ושדים מסוגים שונים (legion ) . לundead יש יחידה גדולה אחת שזה דרקון נושף חומצה או משהו כזה.

כעיקרון בempire השתמשתי לרוב ב 2 מרפאים מאחור (ריפוי חלש של כולם) , קוסם (נזק לכולם) ומקדימה גיבור לוחם ושני לוחמים . בהמשך החלפתי לשני קוסמים ומרפא חזק (השורה הקידמית גם התחזקה וגם שריון גבוה) . בקשתים לא כלכך השתמשתי אולי קצת עם גיבורים משניים . הגיבור לוחם שלי היה סופר חזק - נותן מכות של 300 עם איזה 60% שיריון ו300 נקודות פגיעה. בגלל המרפאים היה לי שרידות מאוד גבוהה בקרבות ארוכים .

בlegion הסיפור קצת שונה. אין להם מרפאים ויש להם יחידות גדולות (תופסות שני מקומות אחד מאחור ואחד מקדימה) כמו שדים ויש להם גם מלא סוגים של קוסמים . אני כרגע עם גיבור קוסם ועוד שני קוסמים מאחור (סך הכל התקפה של 200 לכולם) ומקדימה חילים רגילים. הקשתים שלהם יחידה גדולה עם שריון וזה לא מסתדר לי עם הטקטיקה של קרבות קצרים . ביחידות של השדים אני לא כלכך משתמש בעיקר בגלל שזה גוזל לי מקום של קוסם שבקרבות נגד יחידות מרובות עדיף על כל שד. כנראה שאני לא ממש משתגע על יחידות גדולות בגלל שקשה לפזר את הנזק עליהם ( מתחילים על 3 מקומות בחבורה פרט לגיבור וזה די מגביל) וגם initiative קצת נמוך. אם נופלים לי היחידות מקדימה הקוסמים מתחילים לקבל על הראש והם לא שורדים את זה. יש גם מכשפות שזה מסלול אחר של קוסם שהופכות את האויבים למפלצת חלשה אבל הן לא ממש אפקטיביות כי עם initiative נמוך רוב החילים שלי סופגים נזק בגדול עד שהיא מתעוררת וגם אז היו לי מקרים שהקסם הפסיק לעבוד באמצא והלוחם שלי קיבל חזק על הראש (קיבלתי אחת בהתחלה אז ניסיתי אותה אבל לא בחרתי את המסלול הזה ובשכל).

פורסם
  • מחבר

תיראה אמרתי מקודם שעדיף כבר 2 עלילות שונות כמו בCNC לדוגמה

במקום עלילה אחת שכאילו נותנת לך חופש בחירה

כי בנתיים לפי מה שאמרו בדיון ואני אמרתי

לבחור בין טוב ורע בתוך המשחק זה חרטא

פורסם

ב - THE WITCHER יש הבטחה שהבחירות של השחקן ישפיעו על העלילה.

מלבד זה יש לו עוד כמה נקודות חזקות לדעתי, שווה לחכות (אגב, הוא מפותח בשיתוף עם BIOWARE).

http://www.gamespot.com/pc/rpg/thewitcher/index.html?tag=result;title;0

פורסם

לא ניתקלתי במשחקים רציניים שמאפשרים כמה עלילות שונות נפרדות. בשביל המפתחים זה בזבוז זמן - מה הטעם ליצור עלילה שאחוז גבוה מהמשתתפים לא ישחק?

פורסם

יש סוג נוסף של משחקים, שה non-linearity שבהם באה לידי ביטוי בכך שהשחקן בוחר לשחק תחת פלגים שונים ששולטים בעולם המשחק, כשכל פעם השחקן בוחר תחת איזה פלג הוא מבצע את המשימה הבאה, באופן שהסיפור מתפתח בהתאם לפלג/ים שהשחקן בוחר לתמוך בהם כל פעם.

הדוגמאות הכי טובות לכך שעולות בזכרוני הם המשחק הקלאסי The Creed ו Sacrifice המדהים והמשובח. כל אחד מהם נתן תחושה אמיתית שהמשחק ירגיש שונה כל פעם מחדש, גם במשימות השונות שהשחקן יקבל וגם בהתפתחות של הדמות עצמה.

פורסם
  • מחבר

לא ניתקלתי במשחקים רציניים שמאפשרים כמה עלילות שונות נפרדות. בשביל המפתחים זה בזבוז זמן - מה הטעם ליצור עלילה שאחוז גבוה מהמשתתפים לא ישחק?

העניין זה לגרום לשחקן לשחק כמה פעמים

סתם לדוגמה בRE2 היתה עלילה מרכזית אחת

אבל כל דמות קיבלה עלילה נפרדת שהיתה מקושרת לעלילה הראשית

ככה שאם עברתה אם 2 דמויות קיבלתה את כל העלילה (טוב היתה עוד עלילה קטנה בונוס)

וכמובן בגלל שלכל דמות היו חוויות אחרות אני שיחקתי ב2 הדמויות

אבל פה לא היה לבחור בין טוב ורע במהלך המשחק

פשוט היה רק לבחור דמות בהתחלה וזהו

אני מדבר על משחקים שכאילו נותנים לבחור אבל לא משתנים דברים משמעותים וזה בולשיט

כאילו למה נותנים בחירה אם אף אחד לא קידד שינוים במשחק?

למה האבדלים זה רק ביתפתחות הדמות שזה שטויות בלי עלילה אחרת ?

אם אני מקבל כוחות של סית אני רוצה עלילה של סית

ולהפך

מה זה עוזר לי להיות סית אם עלילה של גדאי?

פורסם

בblack & white - הראשון - הקטע של טוב ורע לא השפיע בצורה כל כך רצינית. בדרך כלל היו דילמות, ואתה יכול לבחור איך לפתור אותה בצורה טובה או רעה. לפעמים הצורה היתה משנה את התוצאה ולפעמים לא (כמו למשל - איך להשיג את האבן השנייה, להציל את האח או להרוס את הבית? זה לא נתן שום הבדל).

הצורה שבה מתייחסים לאנשים זה סתמי, אתה יכול להיות רע ואז טוב והם יתרשמו כפליים. אם תראה להם את רחמיך, כביכול, יאהבו אותך מאוד. זה עובד טוב גם עם הייצור - אתה מטיל גיהנום והוא מתקן הכל (בד"כ אני מתיימר להיות טוב אבל זה רק דוגמה). ככה בקלות כובשים ערים..

פורסם
  • מחבר

היום Star Wars Knights of the Old Republic מאוד איכזב אותי

אני מנסה ליכנס למקומות מסוימים אם חליפת סיט

תנחשו מה המשחק לא מאפשר את זה בכלל

גם לתקוף תשומרים המשחק לא נותן

בקיצור כדי להמשיך במשחק היתי צריך להוריד תחליפה

ויותר מאוחר לתת אותה -ממש חופש בחירה

בנתים לא ראיתי שינוים גדולים בעלילה מהדברים שבחרתי לעשות

מה שיש זה שינוים במיני עלילות שלא באמת חשובות

אבל המשחק מכריח את השחקן לנועה בכיוון לינרי לא מסנה אם הוא בוחר בטוב או ברע

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים