עבור לתוכן

קירור מעבד,נדלק רק שצריך???

Featured Replies

פורסם

שלום פורום HWzone

לאחרונה אבי קנה מחשב ואני הרכבתי אותו ביחד עם חבר,

לאחר שסיימנו לחבר את הכול התקנתי גם את הקירור הבא של זלמן : "zalman CNPS7500-AICU LED" כשהדלקתי את המחשב כדי לבדוק שהכול פועל כשורה שמתי לב השמאורר נדלק לשניה (יענו מנסה להתחיל להסתובב,האור נדלק גם לשניה ואז מפסיק) חיברתי את הקירור במקום הסוקט של הCPU FAN לסוקט בלוח של מאורר גנרי והוא עבד בלי בעיה,החזרתי אותו לפנדס,הם טוענים שאין דבר פגום לא בלוח M ולא במאורר אלא פשוט שהוא נדלק רק שהמעבד מתחמם...

אני לא יודע מה לחשוב,כי בחיים שלי לא שמעתי על כזה דבר,

בנוסף גם הקירור STOCK שהגיע עם המעבד (E4400) לא נדלק בCPU FAN אבל עבד בסדר גמור בסוקט של גנרי.

תודה רבה לכול העוזרים.

פורסם

יש לי תחושה שהם מנסים לעבר אותך , מעבד צריך קירור כל הזמן , כמו כשהוא לא במאמץ

ככה שנראה לי שהסלוט דפוק

תקנו אותי כאן אם אני טועה , אבל מאוורר של מעבד צריך לעבוד כל הזמן .

פורסם

אתה צודק.. המאוורר של הגוף קירור צריך תמיד לפועל.. רק שמה יכול להיות זה שהוא יכול להוריד את הקצב של הסיבובים ולעלות את הקצב של הסיבובים לפי החום של המעבד.. אבל זאת אופציה שקיימת בביוס, לא בכל לוחות האם..

פורסם

אתה צודק.. המאוורר של הגוף קירור צריך תמיד לפועל.. רק שמה יכול להיות זה שהוא יכול להוריד את הקצב של הסיבובים ולעלות את הקצב של הסיבובים לפי החום של המעבד.. אבל זאת אופציה שקיימת בביוס, לא בכל לוחות האם..

כן בקשר למהירות זה נכון , אבל הוא אומר שזה לא עובד בכלל

אגב זה לא חייב להיות בביוס , לי יש את זה גם על המארז עצמו , ולמאוורר של המעבד יש לי גם בנפרד ...

אבל כעיקרון אתה צודק יש גם בביוס .

פורסם

שלום פורום HWzone

לאחרונה אבי קנה מחשב ואני הרכבתי אותו ביחד עם חבר,

לאחר שסיימנו לחבר את הכול התקנתי גם את הקירור הבא של זלמן : "zalman CNPS7500-AICU LED" כשהדלקתי את המחשב כדי לבדוק שהכול פועל כשורה שמתי לב השמאורר נדלק לשניה (יענו מנסה להתחיל להסתובב,האור נדלק גם לשניה ואז מפסיק) חיברתי את הקירור במקום הסוקט של הCPU FAN לסוקט בלוח של מאורר גנרי והוא עבד בלי בעיה,החזרתי אותו לפנדס,הם טוענים שאין דבר פגום לא בלוח M ולא במאורר אלא פשוט שהוא נדלק רק שהמעבד מתחמם...

אני לא יודע מה לחשוב,כי בחיים שלי לא שמעתי על כזה דבר,

בנוסף גם הקירור STOCK שהגיע עם המעבד (E4400) לא נדלק בCPU FAN אבל עבד בסדר גמור בסוקט של גנרי.

תודה רבה לכול העוזרים.

אני משער שהבעיה נפתרה .. או שהחיבור מעפן או שיש בעיה בלוח אם (משו שקשור לחיבור) ... או שתבדוק בביוס ..

איזה לוח אם יש לך ?

בביוס איפה שמראים טמפ' וסלדים של מאווררים תחפש משו שנקרא Smart Fan או Q-Fan ותעביר אותם ל Disable ותבדוק אם יש שינוי כלשהוא ( כמובן בחיבור ל CPU FAN ואחרי ריסט)

ועוד שאלה כמה פינים יש לך בחיבור CPU FAN וכמה בחיבור של הZalman ?

וגם תבדוק שאין לך שום קבלים מנופחים או נוזלים בסביבת המעבד :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים