עבור לתוכן

שאלה לגבי אבטחה של כרטיס רשת אלחוטי בנייד

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב לכולם.

יש לאחי מחשב נייד, עם כרטיס WIRELESS.

האם צריך לאבטח את החיבור ב WEP או שצריך את זה רק לראוטרים??

האם מישהו יכול להתחבר סתם כה למחשב שלו כשהרשת האלחוטית פועלת?

סליחה על השאלה המטומטמת, אני מבין טוב במחשבים, אבל ברשתות אני מעפן כי אף פעם לא התעסקתי עם זה.

פורסם

יש לי גם LAPTOP ואני סבור שאפשר לפרוץ להכל תלוי מי אתה ומה אתה ! (HACKER )

בכל מקרה אפשר למנוע ע"י FIREWALL גם אם אתם גולשים על הרשת של השכנים (lol)

אם יש לכם ראוטר והרשת האלחוטית שלכם בבית !! מאובטחת אין סיבה שמישהו יפרוץ אליכם כי הראוטר חוסם אותו פיסית !(בעצם חומרה שחוסמת בפני עצמה )

המחשב שלו מסתנכרן רק עם הראוטר אלא אם כן חיברת כבל רשת ! שלא מחובר לראוטר ( אשר מביא עימו עוד מקור אינטרנט )וגם כאשר שאתם גולשים

במקומות ציבוריים

לא תמיד הרשת מאובטחת כדי שאנשים יוכלו להיכנס ולגלוש אז התקן FIREWALL

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה.

פיירוול יש כמובן, אבל מה לגבי WEP, יש צורך? אפשרי בכלל?

פורסם

האם צריך לאבטח את החיבור ב WEP או שצריך את זה רק לראוטרים??

צריך כשאתה רוצה להתחבר לנקודת גישה אלחוטית, לראוטר, או למחשב אחר שמוגדרת בהם הצפנת WEP.

ההצפנה מוגדרת פר-חיבור. לכרטיס הרשת האלחוטי יש רשימה של רשתות "מוכרות" (שמתעדכנת בכל פעם כשאתה מזהה רשת ומתחבר אליה או מגדיר רשת ידנית). עבור כל רשת בנפרד אפשר להגדיר הצפנה (WEP או WPA). מן הסתם, עליך לדאוג שההגדרות תואמות במחשב ובנתב/נקודת גישה.

האם מישהו יכול להתחבר סתם כה למחשב שלו כשהרשת האלחוטית פועלת?

מה זה "פועלת". כוונתך שהוא מחובר לאיזה מחשב/נתב? או שסתם WIFI דלוק, אך לא מחובר לכלום?

במקרה הראשון - כן, אם אין אבטחה/הגנה. במקרה השני - לא.

פורסם

חשוב לדעת

אם אתה עובד עם התוכנת ניהול של וינדוס XP חשוב לוודא שההגדרות הבאות לא מופעלות:

ב"לוח הבקרה" ניגשים ל"חיבורי רשת", כפתור ימני על Wireless Network Connection ולבחור מאפיינים. שם לגשת ללשונית "רשתות אלחוטיות" וללחוץ על "מתקדם" למטה. שם לסמן לו את האפשרות השניה (נקודת גישה בלבד) ולהוריד את ה-וי מ"התחבר לרשתות לא מעודפות אוטומטית".

זה כדאי לעשות בעיקר במחשבים ניידים כיוון שזה מונע מהמחשב להתחבר בטעות לרשתות בסביבה שעלולות להיות לא בטוחות.

בנוסף רצוי במחשבים ניידים לכבות את השידור האלחוטי ברגע שלא משתמשים בו (יש כמעט תמיד כפתור על גוף המחשב). ככה גם חוסכים בחיי בטריה וגם לא נותנים לאף אחד להתחבר עליך או לך להתחבר לאף אחר שבמתכוון או לא במתכוון.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אחלה תודה רבה, עזרתם לי!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים