עבור לתוכן

דעה אודות מפרט למשחקים לייט HTPC - 5000 ש"ח (ללא מסך)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הייתי שמח לקבל את דעתכם אודות מפרט שהרכבתי לעצמי, הארות/טעויות/שיפורים וכו'.

בגדול מדובר במפרט שהרכבתי כיצור כלאיים של מספר מפרטים הקיימים באתר בתקציב של עד 5000 ש"ח. הכוונה היא למחשב שיימצא בסלון (HTPC) וישמש גם לשם משחקים (הכוונה היא לתצוגה ברמה גבוהה, אך ייתכן שכרטיס המסך ישודרג בעתיד-אפילו כשנה במידה וידרש). אני לא מתכנן לבצע Overclocking, לפחות לא כרגע...

מארז: NZXT Duet (האם המארז שקט/מקרר מספיק? או שבאמת כדאי לחשוב על תוספת של 400 ש"ח למארז Silverstone)?

ספק: Enermax 420W Dual Rail

מעבד: Intel Core 2 Duo E6750

לוח אם: Gigabyte GA-P35C-DS4 (ייתכן שאני אחליף ל-GA-P35-DS3L הזול יותר, במידה ואין יתרון לנוכחי בתצורה הקיימת)

זכרון: 2GB (2X1GB) Kingston DDR2 667Mhz

צורב: LG H62N

כרטיס מסך: Gigabyte Radeon X1950PRO 256MB (אני לא חושב שיש טעם להשקיע כרגע עוד כ-700 ש"ח עבור Geforce 8800GTS, מכיוון שההבדל כרגע אינו כה מהותי, ונראה כי בכל מקרה אדרש להחליף גם את ה8800GTS לכשDX10 יכנס חזק בשוק. נראה לי שעדיף לחסוף את הכסף ולהשקיע אותו בשדרוג עתידי. האם אני טועה?)

גוף קירור: האם אתם רואים צורך בגוף קירור נוסף כלשהו (כאמור, ללא ביצוע Overclocking), כמו למשל Thermaltake Golden Orb II?

נ.ב.

ייתכן שבסופו של דבר אני אמתין עם רכישת המחשב עד נובמבר, מכיוון שכנראה לא יהיה לי יותר מדי זמן להנות ממנו בחודשיים הקרובים ובנובמבר יוצאת הסדרה החדשה של Geforce, שכנראה תשפיע על התמחור של כרטיסי המסך.

בתודה מראש,

שי

פורסם

בהחלט טוב אבל תשקיע כבר עוד כמה גרושים לליברטי 400 ותרד ל-DS3L כמו שציינת שם בסוגריים.

קירור למעבד זה לא חובה אבל נחמד מאוד וגם תורם רבות לשקט הכללי של המערכת

פורסם

דווקא לHTPC אני מציע להשקיע יותר בלוח, לפחות לDS3. הסיבה היא התמיכה בRAID, שיכולה להיות מאוד שימושית לHTPC, בעיקר בהקלטות.

שים לב שכבר הרבה מאוד חנויות מחזיקות DDR2 800 באותו מחיר.

וכן, ליברטי יהיה עדיף כספק.

סך הכל, מפרט נהדר. ואני חושב שקניה של 1950 פרו לבינתיים זה רעיון לא רע.

פורסם

יש כבר זכרונות 800 של Corsair בכ-460 ש"ח..אני התפלאתי,חשבתי שזו טעות.

פורסם
  • מחבר

היי,

ראשית, תודה על התגובות.

בעקבות תשבותכם ועוד מספר בדיקות שערכתי, ביצעתי מספר שינויים במערכת המתוכננת:

מארז: Silverstone LC17 (לפי מה שקראתי, ישנן בעיות התחממות בDuet, וגם ייתכן שכרטיסי מסך חדשים לא יתאימו לו. במידה והSilverstone יותר מוצלח בתחומים האלה, אז כנראה שאני אשקיע מעט יותר במארז).

ספק: Enermax Liberty 400 (זאת הייתה הכוונה המקורית שלי, משום מה התבלבלתי בשם שציינתי במקור).

מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 - לא השתנה.

לוח אם: GA-P35-DS3L (אין לי צורך בRAID כרגע. על אף שמדובר במחשב HTPC, אני לא מתכנן לחברו לשידורי טלוויזיה, ולכן אין צורך בהקלטות).

זכרון: עקרונית, אני מעדיף Kingston. עדיף לדעתכם לנסות להשיג את ה-800 של Corsair? (האם הזכרון שצוין הוא מאותו סוג לדעתכם? אני ראיתי את ה-Kingston/Corsair בסביבות 560 ש"ח)

צורב: LG H62N - לא השתנה (וגם פחות רלוונטי).

כרטיס מסך: Sapphire Radeon X1950PRO Ultimate 256MB (עד כמה שהבנתי מדובר בכרטיס שבוצע עליו OC ע"י היצרן, וכן כולל קירור איכותי יותר, כך ששווה להשקיע עוד 50 ש"ח, אם לא רק בשביל המאוורר).

גוף קירור: יש לכם המלצה ספציפית כלשהי לגוף קירור למעבד (עד 200 ש"ח)?

חוות דעת נוספת? :)

פורסם

אני לא מכיר בעיות עם הדואט וקראתי בג'וני גורו שהוא מעולה...יש לו אפשרות להוסיף לו מאוררים של 120 אם אני לא טועה..פשוט תעשה זאת.חבל להשקיע עוד הרבה כסף ב-LC

הספק מעולה

המעבד גם

הלוח גם כן אם אין צורך ב-RAID כאמור

אי שום סיבה להעדיף קינגסטון כי הם חברה בינונית ותו לא. Corsair נחשבת לחברה יוקרתית הרבה יותר ובכל מקרה אם יש להם מחיר טוב אין שום סיבה לא לקנות אותם

הכרטיס מעולה אבל אנ ממליץ לקחת כ.מסך עם קירור של זלמן ולוותר על האוברקלוק של היצרן (חום,רעש וכו')

אתה יכול לקחת blue Orb

http://tms.co.il/product_info.php?products_id=3713

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים