עבור לתוכן

בעייה במחשב בקשר לצורב DVD

Featured Replies

פורסם

ביום שני הזה קניתי מחשב לאחר שבפורום מפרטים נתתם לי המלצה למחשב משחקים. את המחשב רכשתי בחברת אייבורי. כשהצעתי למנהל הסניף את המפרט הוא הציע לי מפרט חלופי עם ספק כוח מאותה חברה אך גדול יותר (500W במקום 400W) וכן זכרונות מחברה אחרת אך באותו גודל (2 GB). כמו כן הוא הציע מארז שונה וכרטיס מסך מאותו דגם ויצרן אך מחברה שונה. הסכמתי ,שילמתי, המחשב הורכב לאחר כמה ימים והבאתי אותו הביתה. חיברתי את כל החיבורים הנחוצים (כח, מסך, מקלדת, עכבר..) והמחשב לא נדלק. במהלך הימים הבאים עד להיום המחשב הצליח להידלק מספר מועט של פעמים שבהן הספקתי להתקין ווינודוס, את הדרייברים הנחוצים ועוד מספר דברים. ביום רביעי,במהלך פעילות המחשב, הוא קרס ולא נדלק יותר.

לקחתי אותו היום לתיקון במעבדה שלהם באשדוד, שם אמרו לי כי הזיכרונות שהם עצמם הציעו והתקינו לי פגומים ויש להחליפם, דבר תמוה ביותר מכיוון שהייתי מצפה מהם לבדוק את המחשב לאחר הרכבתו ולגלות את הבעייה מיד. הם החליפו לי לזכרונות בעלי מהירות קטנה יותר ,באופן זמני עד שיסופקו הזכרונות החדשים ואז עליי להגיע שוב.

החזרתי את המחשב הביתה, חיברתי אותו, וגיליתי להפתעתי שהמחשב לא מעלה את הווינדוס. הם לא ציינו במעבדה כי הם פירמטו את המחשב ו/או כי נגרם נזק לתוכנה אלא רק שהחליפו את הזכרונות. המחשב רושם disk boot failure ומבקש ממני להכניס דיסק. הבעיה היא, כשאני לוחץ על הכפתור שבכונן ה-DVD, הוא פשוט מאוד לא נפתח. עשיתי ריסטרט למחשב מספר פעמים ולחצתי פעמים רבות על הכפתור בכונן והוא פשוט לא נפתח. ההשערה שלי היא שככל הנראה בזמן שפירקו והרכיבו את המחשב ניתקו בטעות את הכונן.יש לציין שלאחר שהם סיימו לתקן אותו במעבדה היום, שאלתי אם המחשב עובד והכול בסדר וענו לי בתגובה ש "אם הוא לא היה בסדר לא היינו מחזירים לך אותו".

את המסקנות שניתן להסיק לגבי חברת אייבורי אניי חושב שכולנו מבינים, אבל יש לי שאלה נוספת- האם יש משהו לעשות בנידון ברגע זה, או שמא עליי להגיע שוב למעבדה של אייבורי, שוב לחכות כ-שעתיים וחצי בתור רק כדי לתקן תקלה שהם לא יידעו אותי עלייה?

תודה מראש לעונים.

פורסם

אם בא לך, פתח את המחשב, ותבדוק שהצורב מחובר לספק כוח.

אם כן, והוא לא נפתח לך כשהמחשב דולק, אז הוא כנראה גם דפוק.

פורסם

לנוכח העובדה שכל ההתנהלות פה הייתה פגומה , הייתי ממליץ לך קודם כול לדבר עם מנהל החנות ולהראות לו את נוכח השתלשלות האירועים

למרות שצריך לבדוק באחריות האם מותר להם לפרמט את המחשב מבלי לשאול את הלקוח קודם האם המידע שיש על המחשב הוא חשוב.

דבר שני לפתוח את המחשב מסיר את האחריות וחבל, אני ממליץ ללכת לחנות וכמובן לבצע הפעלה של המחשב במקום עם כל הבדיקות שלך אישית לפני שהמחשב נלקח הביתה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים