עבור לתוכן

the epic MBR battle HELP

Featured Replies

פורסם

היי, אני מנסה כבר דיי הרבה זמן והייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי בבעייה לא כל כך פשוטה.

זה מתחיל פשוט - אני רוצה להתקין Windows כ Dual boot. לא, זה לא בעיית קונפיגורציה של Grub (לצערי).

אני עובד על Gentoo - הWindows שרשום ליד זה בגלל ה VirtualMachine :P.

אני יודע ש"צריך" בעיקרון להתקין ווינדוס לפני לינוקס אבל הפעם ויתרתי על התענוג והתקנתי קודם Gentoo.

לפני מספר ימים החלטתי שהגיע הזמן להתקין Windows - הייתי צנוע: Windows XP sp1.

השלב הראשון שעשיתי הוא כמובן לגבות את הMBR שלי. (אני לא אפרט איך - אתם יכולים להזיק לעצמכם. מנסיון)

אחרי זה אמרתי מה כבר יש לי להפסיד והמשכתי בדרך הרגילה.

Reboot למכונה והכנסה של Windows XP sp1 (מקורי כמובן... :lol:) והנה ממשיכים........

אז זהו שלא. מיד אחרי Windows is inspecting your hardware configuration המסך מחשיך (ללא המסך הכחול המכוער אפילו)

אמרתי טוב - בטח התנגשות חומרה או משהו - נבדוק איפה אם לא - ב Google.com כמובן!

שם כל מה שמצאתי זה שעלולות להיות התנגשויות עם מחיצות ReiserFS ושזה יכול לגרום לתופעה - פתרון: למחוק הכוווול.

אני משתמש בExt3 ו 2 לא בReiser (זה לא שלא ניסיתי אני פשוט עובד פחות עם קבצים קטנים בתקופה האחרונה - Vmware וכל זה)

אז משם הסקתי שהבעייה היא כנראה בMBR בכל זאת.

אחרי שגיביתי אותו כמובן - מחקתי אותו! (כן כן צריך ביצים כדי למחוק כזה דבר אחרי כל העבודה שאתה משקיע בלהתקין Gentooאבל נו חיים רק פעם אחת ;))

תוך כדי ה adrenaline rush ( :screwy:) מהר עשיתי reboot ודחפתי את הדיסק של Windows. כמובן שזה עבד.

אז לפתע נזכרתי שאני עובד בRaid0 וגיליתי שאני צריך דיסקט!?!?! WTF ממתי משתמשים בדברים האלה?

הייתי זורק את הריבועים העתיקים האלה על השכנים לפני שנים! אה כן אין לי Floppy ואולי זאת שאלה לפורום אחר.

אבל השאלה האמיתי שלי לכאן היא האם יש דרך להתקין XP בלי למחוק את הMBR ולפרמט את ההארדיסק המסכן שלי? (שניהם) מישהו יודע איך להוציא את הPartition Table מהMBR בלי שאר המידע? רק ה Partition table - זה יכול להועיל. ו... מישהו כבר נתקל במשהו דומה?

(אל דאגה שיחזרתי את הMBR והכל עובד יופי טופי - בלי WIndows.)

עריכה: למה MS כל כך מפגרים!? למה!? - וסליחה על הכותרת אני אשנה אם זה משנה, אני פשוט חושב זה מיצג את הצד שבו MS דיי דופקים

את רוב משתמשי ה Linux מהבחינה הזאת. זה באמת ראש בראש.

פורסם

תתקין את ה XP בתוך מחשב וירטואלי וסגור עניין.

אם אתה חייב אותו עצמאי אז תגבה את כל הלינוקס (את התיקיות שאין בהן כל מיניי קבצים מאוד מיוחדים כמו /dev וכאלה ניתן פשוט לשים ב tar.bz2 אחד ענק, את ה dev תעביר ל USB disk או כונן קשיח אחר מפורמט ב ext2 / 3) ותתקין.

אין צורך לגבות MBR פשוט תריץ שוב lilo או מה שיש לך.

שאלה :

ננית התקת כבר את ה XP ושיחזרת את הלינוקס. כעת XP נדפק ואתה אמור לפרמט אותו. שוב אתה תעבור דרך כל זה ?

פורסם
  • מחבר

תשובה לשאלה - תלוי מאוד מה נדפק בXP. רוב הסיכויים שלא כי עוד לא הצלחתי לדפוק לעצמי את ה Partition table לא בטעות. בעיקרון מקסימום זה פשוט פירמוט והתקנה מחדש.

תשובה לתגובה: אני כבר רץ בתוך Virtual Machine (הכל כתוב 8)) אבל אני רוצה DirectX מה שVmware קצת חלש בו.

הרעיון עם ה Tar קצת לא מציאותי כי יש לי דיי הרבה דברים על המחשב ואין לי כונן נייד :( אבל אחלה כיוון. אני יבדוק מה אני כן יכול לעשות.

עוד רעיונות?

פורסם

את ה tar אתה יכול לשים בכונן FAT32 שנמצא על הכונן הקשיח שלך ול XP לא יהיה אכפת מזה.

ל dev מספיק כונן דיי קטן כמו disk on key

עריכה

חשוב - אתה אמור להכין את ה ter ולגבות את dev תוך כדיי שאתה עובד מ live disk ולא מתוך המערכת המותקנת !

פורסם
  • מחבר

כמובן וכמובן (כבר יש לי נסיון בדברים קצת יותר Extreme ;)) אבל רעיון לא רע בכלל... זה כנראה מה שאני יעשה.

עכשיו רק שלב התכנון והביצוע. תודה.

ד"א אם למישהו עדיין יש מידע על הMBR אני שמח לדעת. דיי מסקרן הדבר הקטן הזה :smile1:

פורסם

וסליחה על הכותרת אני אשנה אם זה משנה

תשנה בבקשה

פורסם

עברתי ברפרוף על תיאור הבעיה, לא הצלחתי להבין מקריאה ראשונה את הכל (אני לא מרוכז כרגע).

אולי כדאי שתבדוק את Super Grub CD http://supergrub.forjamari.linex.org/?section=download, לי זה עזר פעם. אם זה בכלל לא בכיווןן אז אני מצטער שעניתי לפני שהתעמקתי יותר בשאלה.

בקשר ל דרייורים בשביל ה RAAID, אם אין לך כונן Floppy, הכי פשוט ליצור גרסת Windows "משלך" בעזרת תוכנה כדוגמת nLite. בין היתר (כמו הסרת רכיבים מיותרים עוד לפני ההקתנה, ועוד) תוכל להטמיע למערכת שתותקן דריוורים להם אתה זקוק. השתמשתי בזה בשביל להטמיע את הדריוורים ל SATA HD שלא זוהה (גם לי אין Floppy).

פורסם

איזה חיים קשים אתם עושים לעצמכם...

תלכו לביוס ותבטלו את ה RAID

פורסם

Had the same problem, worked it out using "lilo -M". Not sure what would be the grub equivalent thought.

http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-580352.html

This is the topic I opened on gentoo forums, maybe it would help you out.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים