עבור לתוכן

מה היה כרטיס הקול הראשון שלכם(לא מובנה בלוח) והאוזניות הראשונות שלכם?

Featured Replies

פורסם

שלי היה SOUND BLASTER 2.0,כרטיס שיצא ב-1991..מונו,איכות סאונד של רדיו טרנזיסטור,מקליט במקסימום 12KHZ ומשמיע

44.1KHZ שהיה המקסימום שלו..אבל מה? סוף סוף סאונד במשחקים במקום צפצוצי הרמקול הפנימי..זה היה כיף..

אוזניות? סוני מצ'וקמקות שהיו של הווקמן שלי..אם נשוב לכרטיס,הגיעו איתו תוכנות דוס דיי מסכנות אבל משעשעות כמו תוכי שמחקה

אותך עם המיקרופון,תוכנת הקלטה ועריכה מכוערת בשם VOXKIT,והפסיכולוג שמדבר בקול של רובוט דר' סבייטסו..

אחח,הנוסטלגיה,מי חשב אז על DOLBY DIGITAL,DTS,EAX,HD AUDIO,192KHZ/96KHZ וכל השאר.. :yelclap:

אם תסתכלו הייטב,תראו במרכז הכרטיס את המגברון המסכן המובנה שהיה לו(לא הייתה לו יציאת LINE OUT).יש שם גם צ'יפ

מאפנן FM של YAMAHA,שימש למוסיקה ותאימות לתקן ADLIB?(חברה שמזמן לא קיימת והיא הייתה חלוצת כרטיסי הקול ל-PC)

וצי'פ נוסף עם הלוגו מתקופת ימי קדם של קריאטיב.אגב,כבר אז קריאטיב אהבו לעבוד על אנשים-את הצ'יפ הזה הם כינו DSP,

התכוונו לDIGITAL SIGNAL PROCCESSOR בשביל העניין השיווקי..למעשה,הצ'יפ הזה היה בסך הכל מיקרו קונטרולר

שקריאטיב קנו בזול מאינטל ושיבצו אותו בכרטיס,ושימש לפעולות הרבה יותר פשוטות..עוד פרטים בוויקיפדיה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_Blaster#Sound_Blaster_2.0

למישהו כאן יש עוד מוצגים מהמוזיאון כמו זה? ;D

[attachment deleted by admin]

פורסם

Pro Audio Spectrum 16 מעאפן, על הפנטיום 100.

פורסם

כרטיס קול רציני עוד לא קניתי, אבל אוזניות רציניות ראשונות שלי זה ה-GRADO LABS PRESTIGE SR60 ;)

פורסם
  • מחבר

דווקא הכרטיסים של MEDIA VISION(יצרנית PRO AUDIO SPECTRUM) נחשבו ליותר איכותיים מהכרטיסים של קריאטיב,אם אני זוכר נכון.

פורסם

ייתכן, אבל בתור פרח בי"ס יסודי, כל מה שרציתי זה לשחק - בתאימות למשחקים, הכרטיסים של קריאייטיב מאז ומעולם נתנו את המענה הטוב ביותר. הוא עשה סרטים נוראיים בסביבת דוס עם כל מה שנוגע להרצת MIDI ודרייברים זה לא דבר שהיית מעדכן כל שני וחמישי באותה תקופה.

פורסם
  • מחבר

מה שנכון,בשוק משחקי הדוס לקריאטיב היה כמעט 100% מהשוק וכולם היו חייבים להתיישר לפי קריאטיב ולהכניס תאימות ל-SB לכרטיסים

המתחרים.

פורסם

הראשון שהיה לי זה היה creative vibra

פורסם

בזמנו היה לי כמה של קריאטיב (שחלקם עדיין שוכבים בארון איפשהו), אבל זה לא ממש נחשב כי בזמנו לא היה כרטיסי קול מובנים, היה יענו בקר קול מעפן עם ספיקר של המארז אז זה לא השוואה.

אם נריץ כמה שנים קדימה, הכרטיס קול הראשון שתאכלס קניתי (ולא קיבלתי עם המחשב כי בגיל 6 לא הבנתי כלום בכרטיסי קול) אז מדובר ב-Audigy 2ZS אשר דיי מהר הוחלף ל-1212M.

בנוגע לאוזניות, אז תמיד היה לי כל השטויות של ה-10 שקל שמקבלים חינם. אבל אוזנייה ראשונה שיצאתי וקניתי הייתה Numark 125 שעלתה לי 120שקל בכלי זמר המקומי ובזמנו נגנבתי מהאיכות המדהימה :) גם הן דיי מהר הוחלפו ב-A900.

Anatoli.

פורסם

כרטיס הקול הראשון שלי היה ESS Audiodrive 688 על מחשב Pentium 100.

מאז היו לי רק כרטיסים של Creative (אם לא כוללים את המובנים):

Sound Blaster 16

Vibra 16 (איחס)

AWE64 Value

Live! Value

Audigy 2 ZS

אני מה שנקרא משתמש פשוט, למשחקים, סרטים ופה ושם מוזיקה, לכן הם מספקים לי את מה שאני צריך.

פורסם

היה לי AWE32. איזה אורך...

אין לי מושג למה הוא עדיין אצלי בארון :s05:

img24221os4.th.jpg

פורסם

המחשב הראשון שקנו לי אי שם אחרי מלחמת המפרץ הראשונה לא היה לו כמובן כרטיס קול.

המחשב השני היה לו CREATIVE AWE 64 BIT VALUE שלא היה אצלי הרבה, אחר כך SOUND BLASTER 16 VIBRA אחר מכן VIBRA 128 - מגעיל, לאחר מכן היה לי AWE 64 BIT GOLD כרטיס מעולה שנשרף לי לצערי, לאחר מכן סדרה של כמה SBLIVE מ VALUE ועד 5.1 PLATINUM ועכשיו AUDIGY 2.

פורסם

איזה כרטיס creative vibra או משהו כזה :lol:

עתה Chaintech AV710 :)

לגבי אוזניות אממ כל הזאבלה שמוכרים מחניות חשמל מחשבים וכאלה..

עד שנמאס שכל זמן קצר הן נהרסות...חיווט גרוע בעיקר :bash:

אז הוחלף לקנות משהו עמיד ואיכותי יחסית PX100

דיי מהר הן הוחלפו ל SEN HD 485 ולאחר תקופה הוחלפו ל RP-21 :)

פורסם

כרטיסי הקול ומודמים נחשבו לרכיבי החומרה החשובים (או המושכים) ביותר בין 1995 ל 1998. עד שהגיעו ה 3DFXים ושוק המאיצים הגראפיים החליף את מקומם.

ההתלהבות שקיננה בי כששדרגתי ל AWE32 - איך קבצי MIDI נשמעו מדהים במשחקים ובסביבת דוס, אל מול ה SoundBlaster 16 הסטנדרטיים.

מודמים של חומרה אל מול מודמים של תוכנה - הקרבות בין החברות Zoltrix, Boca Modems, U.SRobotics - אלה היו מודמים.

פורסם

במחשבים הראשונים לא היה שבב יעודי, אבל הכרטיס הראשון שרכשתי ככרטיס נפרד נראה לי היה הSound Blater בין הראשונים (או 1.5 או 2).

בכל מקרה כיום זה עולם אחר.

פורסם
  • מחבר

Alpha Cygni

איך העלית לי זיכרונות עכשיו..כשאני קניתי את ה-AWE64 שלי(כרטיס הקול הראשון שהיה לי עם WAVETABLE ולא רק סינטזת FM

כמו הקודמים) מוזיקת ה-MIDI במשחקי הדוס וקבצי ה-MIDI נשמעו כל כך טוב לעומת ה-FM..המוזיקה במשחקים כמו DOOM ו-HERETIC

נשמעה כל כך מדהים.אגב,אתם יודעים שהייתה תקופה שנמכרו תוכנות אמולציה ל-WAVETABLE שהיו מיועדות למי שרצה לשדרג את

איכות נגינת ה-MIDI של כרטיס הקול שלו,ובלי לשדרג את הכרטיס עצמו? אפילו לקריאטיב הייתה תוכנה כזאת שהייתה מיועדת לבעלי ה-SB16/VIBRA16

שנקראה CREATIVE WAVESYNTH.הייתה לי את התוכנה הזאת מתוך דיסק פירטי מלא בתוכנות פירטיות שקיבלתי מחבר.מאוד הופתעתי

שקריאטיב הוציאו פתרון תוכנה כזה במקום להכריח אנשים לקנות כרטיס עם WAVETABLEחומרתי כמו ה-AWE32/64..אמולציית טבלת הגלים

נעשתה כמובן באמצעות המעבד של המחשב.(לי היה באותה תקופה פנטיום 1 166MHZ..) השיפור שהתוכנה העניקה היה אדיר! לא האמנתי אז

איך VIBRA 16 פושטי משמיע מוזיקת MIDI בצורה כזאת.א"כ כמובן קריאטיב חזרו לשטיקים המוכרים שלהם-את ה-AWE64 שקניתי לאחר מכן

הם הציגו כבעל יתרון על ה-AWE32-לו יש רק פוליפוניה של 32 ערוצים בו זמנית לעומת 64 ל-AWE64..מה שהם "שכחו" להגיד שתוספת 32 הכלים

הנוספים נוספו לכרטיס באמצעות אותה CREATIVE WAVESYNTH שצורפה לכרטיס..כלומר היו לו 32 ערוצים של חומרה ו-32 של תוכנה.למעשה

לAWE64 ול-AWE32 היו בדיוק את אותו המעבד-EMU8000..אם היית בוחר לא להתקין את התוספת של CREATIVE WAVESYNTH,הכרטיס

היה זהה לחלוטין ל-AWE32.ומשחקי הדוס זיהו אותו כמובן כ-AWE32..אחח..אם קריאטיב היו פינוקיו,האף שלהם היה מקיף באורכו את כדור הארץ..

אגב,זה נכון שכמעט לכל כרטיסי הקול הבייתים כיום,במיוחד לכרטיסים המובנים בלוחות (חוץ מהכרטיסים של קריאטיב) אין כלל סינטזת MIDI בחומרה וניגון MIDI מתבצע באמצעות אמולציה עם הדרייבר של הכרטיס?,למשל בכרטיסים של REALTEK או C-MEDIA..החברות יודעות שרוב האנשים לא מתעניינים כיום בניגון MIDI

והמוזיקה במשחקים היא ממזמן טבלת גלים או MP3 או פורמטים אחרים שמוקלטים מראש וללא סינטזה בזמן אמת..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים