עבור לתוכן

Radeon X800GT PowerColor vs Nvidia 7600GS Gigabyte

Featured Replies

פורסם

אז ככה, הסיפור הוא די מגוחך, קניתי מחשב לפני שנה ב KSP.

עשיתי סקר שוק ובזמנו נורא קרץ לי הכרטיס 7600GS של ג'יגהבייט, בעיקר בגלל המחיר הסביר, החברה , והכי הכי חשוב ה Silent Pipe!

לאחר חודש היה לי כבר ברור שיש בעיה עם הכרטיס מסך, כיוון שלפעמים המחשב היה פשוט קופא עם SOUND LOOP.

אך הייתי זקוק למחשב בזמן הלימודים לכן דחיתי את זה לחופש.

לפני שבועיים הגשתי את המחשב לתיקון, נמסר לי שהם יתקשרו אלי, אך אני יודע עם מי יש לי עסק אז דאגתי לברר אישית, שלשום אכן הגעתי והמחשב היה מוכן.

שאלתי אם הכרטיס תוקן, נמסר לי שהוא הוחלף בחדש..

מאושר ושמח הגעתי הביתה ואז להפתעתי גיליתי שאין חיבור CRT רגיל , ושעלי להשתמש במתאם, למזלי היה לי (קיבלתי יחד עם המחשב כיוון שגם ב 7600GS יש חיבור כזה אך לא רק)

ואז התבוננתי פנימה לתוך המחשב וגיליתי להפתעתי שיש לי כרטיס Radeon X800GT PowerColor! כמובן שישר התקשרתי, ונמסר לי שזה "שווה ערך".

אני יודע שזה לא שווה ערך, כי ביצועים זה לא הכל, היה חשוב לי שלא יהיה צורך במאוורר, פחות בעיות בעתיד, פחות רעש.

אה ואגב נמסר לי שזאת פעולה מאוד שיגרתית בשבילם, ההחלפה הזאת, מאוד טבעי נראה להם משום מה...

עכשיו, נשאלת השאלה, האם אני טיפש בכך שאני מתלונן ודורש את הכרטיס ששילמתי עליו חזרה?

האם ה X800GT יותר חזק בצורה משמעותית? כי POWERCOLOR לא כל כך קוסמים לי ונורא אהבתי את רעיון ה SilentPipe (בייחוד את השקט שבא איתו).

אני לא יודע מה מעצבן אותי יותר, העובדה שניסו לדחוף לי ככה בשקט את הכרטיס, העובדה שלא חשבו אפילו לשאול את הלקוח... העובדה שחיכיתי שבועיים ואף אחד לא הודיע לי שהמחשב מוכן?

בכל מקרה, להישאר עם הכרטיס? או לדרוש 7600GS תקין? של ג'יגהבייט כמובן!

פורסם

הכרטיס שקיבלת מיושן יותר, אין לו תמיכה ב SM3, ולפי דעתי גם חלש יותר, ה X800GT הוא טיפה יותר חזק מ 6600GT להשוואה.

פורסם

ממש אבל ממש לא נכון, ביצועים נטו הX800GT חזק טיפה מה7600GS אבל מכיוון שה7600GS תומך בSM3 הוא עדיף בהרבה מכיוון שהרבה מהמשחקים החדשים פשוט לא פועלים עם הX800GT(כמו ביושוק או MOHA למשל.. גם DIRT וLOST PLANET וגם אנריל החדש כנראה לא יפעל עם הX800GT)

אז במקומך הייתי מבקש בתקיפות להחליף לך בחזרה ל7600GS.

פורסם

וואי מה הייתי עושה אם היו עושים לי דבר כזה , הם היו מקבלים תביעה לפנים

קודם כל תגיד לי מי אלה ? אני לא אתפלא אם הם SKY

דבר שני תתעקש ל 7600GS !!!

פורסם
  • מחבר

מי אלה? KSP.. לא יודע אם מותר לי להגיד פה, כבר ראיתי שמישהו קיבל תביעה לפרצוף מהם על איזה כתבה שעשו , שם מישהו ספציפי סיפר את סיפורו.

זה נגמר בכך שהוא שילם קנס, הנה למשל כתבה שמתארת את המלחמה האדירה שלהם ב"השמצות" .. כנראה יותר משתלם להם מאשר לשפר את השירות.

http://halemo.net/edoar/0083/0001.html

בכל מקרה, יצא לי לדבר עם בחור מסוים בשירות לקוחות, שהמשיך לחזור ולטעון שהכרטיס שקיבלתי הוא יותר טוב, הסברתי לו בכל מקרה שמעבר לביצועים יש עוד אלמנטים.

לצערי הרב גם הכרטיס X800GT שהביאו לי היה תקול, ושוב שלחתי את המחשב לתיקון, אתמול קיבלתי אותו, שוב עם X800GT... בינתיים עובד

רק מה, טרקטור.. הוא כל כך מרעיש.. במיוחד יחסית ל 7600GS ש SILENT שכה חשקה נפשי בו ולכן בחרתי אותו :(

אני באמת שלא יודע מה לעשות...

בינתיים הבחור אמר לי להתקשר ביום שני, כאשר אז הוא ינסה למצוא פתרון ולארגן כרטיס SILENT PIPE אחר..

אמרתי שאני מוכן אפילו להוסיף כסף על ההפרש ולקבל כרטיס שהוא יותר חדש וטוב יותר , רק שאקבל את מה שאני רוצה.

שכרגע זה GIGABYTE או ASUS ו SILENT PIPE ... וכמובן לפחות כמו ה 7600GS...

אז בעוד מועד טרחתי לבדוק את המפרט שלהם.. ואני מנסה לברר בדיוק מה טוב יותר, או טוב לפחות כמו ה 7600GS...

אז הנה כמה אופציות .. תגידו לי מה עדיף:

‏8500GT Silent 256MB DDR2 HDTV, DVI, PCI-E‎ של ASUS? (אני לא כל כך יודע אם אצטרך להוסיף כסף)

‏8600GT 256MB GDDR3, Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E‎ (של GIGABYTE, כנראה אצטרך להוסיף עוד יותר כסף .. הוא עולה 690)

‏8600GT Silent 256MB GDDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E‎ (של ASUS אצטרך להוסיף הרבה יותר כסף, הוא עולה 895)

קניתי את הכרטיס 7600GS SILENT של GIGABYTE בדיוק לפני שנה, והוא עלה בזמנו 780 או משהו כזה..

אז מה אתם אומרים? אני באמת מיואש, כבר לא יודע מה לעשות.. באחריות שלהם אגב כתוב בפירוש מאחור.. שני סעיפים די מכסים:

- במידה ולא קיים המוצר בלמאי החברה ואו נפסק יצורו תיתן החברה מוצר אחר שווה ערך בביצועיו (בטווח של 10 אחוז) למוצר הפגום, בתוך זמן סביר, תלוי בזמינות הפריט. החברה אינה מתחייבת לתת מוצר זהה למוצר הפגום!

מעבר לעובדה שאני להבא מתכוון לבדוק את הדברים האלה :), אני כמובן לא הולך להתקרב לשם יותר.. אבל השאלה כרגע היא, האם אני יכול להוכיח שהמוצר אינו שווה ערך בטווח של 10 אחוז, והאם שבועיים המתנה זה זמן סביר? והאם העובדה שגם שנית קיבלתי מוצר פגום ושוב טורטרתי משנה משהו, טוב זה לא הכי רלוונטי לפורום, בגדול אני צריך כרגע תשובה למה כדאי לבחור.. מבחינת מחיר וכדומה.

פורסם

בתאכלס,שניהם אמורים להיות שווים +/- עם ייתרון ל7600GS

7300GT שווה כוח ל-X800GT מה שאומר שה7600GS חזק ממנו ב5%

http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html?modelx=33&model1=717&model2=718&chart=318

(הקווים הכחולים מסמנים את ההשוואה בין ה7300GT ל7600GS,7300GT שווה כוח לX800GT)

פורסם
  • מחבר

כן אבל מה עם הבחירות האחרות:

‏8500GT Silent 256MB DDR2 HDTV, DVI, PCI-E‎ של ASUS? (אני לא כל כך יודע אם אצטרך להוסיף כסף)

‏8600GT 256MB GDDR3, Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E‎ (של GIGABYTE, כנראה אצטרך להוסיף עוד יותר כסף .. הוא עולה 690)

‏8600GT Silent 256MB GDDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E‎ (של ASUS אצטרך להוסיף הרבה יותר כסף, הוא עולה 895)

כדאי לשלם לזה של ASUS יותר?

אגב הפלא ופלא, המחשב עדיין תקול, עדיין קופא עם SOUND LOOP כמו עם ה 7600GS .. אולי בכלל הכרטיס מסך זאת לא היתה הבעיה וסתם לקחו לי אותו :(

ואגב אחרי בחינה של הטבלה ששלחת לי, אם אכן ה X800GT שוה ל 7300GT.. אז הרי שה 7600GS יותר טוב הרבה יותר מ 5 אחוז

פורסם

ניסית לפרמט?

HD חדש אולי?

מעבד?

פורסם

תבקש מהם את ה - X1650XT של PC, הוא עולה 590 ש"ח.

עסקה די טובה.

פורסם

לא עדיף כבר שילך על כרטיס אחר כמו הX1950P\GT?

פורסם

ראית את ה - GT ב - KSP ? אני לא.

ה - PRO מחוץ לתקציב שלו לפי מה שהבנתי.

פורסם
  • מחבר

שמישהו ירה לי בראש, גם הכרטיס השלישי תקול.... בינתיים אחרי 4 ימים של חרישות על COH הוא קרס לי רק פעמיים, שמתי מאוורר שולחני על המחשב, אני לא יודע אולי הוא מתחמם אני עכשיו הולך להוריד תוכנת ניתור.. נחמד שאני עושה את העבודה שלהם..

בכל מקרה, אין לי בעיה של תקציב, זה עניין של רצון.. אם משתלם לקנות את ה PRO אני אשלם את הכסף הנוסף..

הקטע הוא שאני לא מתלהב מ RADEON..

יש PRO שהוא SILENT גם?

פורסם

אני בספק, ה-x1950pro אמורים להיות יחסית ממש רועשים, אז לא הייתי מצפה לשקט כמו שהיה לך מה-7600gs, למרות שהביצועים כנראה יחפו על זה, אבל זה תלוי בדרישות שלך כמובן, אתה צריך לבדוק בכל מקרה אם הספק כוח שלך יכול לעמוד בכזה כרטיס מסך, שכן הוא דורש הרבה יותר לעומת ה-7600gs, ככלל רוב כרטיסי ה-radeon צורכים יותר הספק מהמקבילים שלהם ב-Nvidia.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים