עבור לתוכן

יש באמת הבדל מורגש בין כבל רמקול זול לכבל בעשרות שקלים למטר?

Featured Replies

פורסם

נכנסתי לאתר http://www.lasercity.co.il/sg_products~13~178.htm בחיפוש אחר כבל רמקולים למשהו שקראו עליו עוד מספר שבועות. ראיתי שקיימים סוגים רבים של כבלים לרמקולים, הזולים ביותר עולים 30 שקלים למטר, היקרים יכולים להגיע עד מאות שקלים למטר. כבל ב-100 שקלים למטר, סתם לדוגמא, באמת יתן צליל יותר נקי מכבל ב30 שקלים למטר או שצריך רמקולים בעשרות אלפי שקלים כדי לשמוע הבדל? ניתן להסתפק עם כבלים של היצרן שמגיעים עם רמקולים ב-2,000 שקלים?

פורסם

צריך רמקולים בעשרות אלפי שקלים כדי לשמוע הבדל

אני מפקפק אם תשמע את ההבדל ברמקולים של 2000 ש"ח, לרמקולים טובים יותר מגיעים כבר כל מיני חוטים מיוחדים (שזירת

הסיב בצורה מיוחדת לכיוון הרמקול ושאר ירקות)

פורסם

היחס המקובל הוא כ 10% מההשקעה הולכת לקניית כבלים איכותיים. מניסיון כבלים איכותיים עושים הבדל כמובן שצריך ציוד מספיק מתקדם כדי שיהיה מה לשפר בו אבל לא חייבים ציוד בעשרות אלפי שקלים בשביל להרגיש את ההבדל כמו שלא חייבים לקנות כבלים באלפי שקלים למטר ... 100-200 שקל למטר לכבל איכותי שיעשה כבר את רוב השיפור. יש גם להבדיל בין כבלים אנלוגים לבין כבלים דיגיטלים שהם השיפור פחות יהיה חד ומומלץ לקנות כבל איכותי מחברה טובה ברמה התחלתית ללא צורך להתפרע

פורסם

יש גם להבדיל בין כבלים אנלוגים לבין כבלים דיגיטלים

:screwy:

תסביר לי בבקשה מה זה בדיוק "כבל דגיטלי" ומה ההבדל בינו ובין כבל "אנלוגי".

פורסם

כבל דיגיטלי לדוגמה זה כבל מסוג coaxial

פורסם

מנסיון שלי זה נכון שזה 10 אוחוז מהמערכת זה מקובל לכבלים ...

אבל חשטב להבין שאם מדובר ברמקולים ל 2000 שקל (שזה בעולם האודיופילם עני מרוד רדוד ) אין צרוך להשתמש ב חישוב הזה ..

קנה כבלים נחושת והם יעשו את העבודה ..

פורסם

כבל דיגיטלי לדוגמה זה כבל מסוג coaxial

לדעתי זה רק לרסיבר\מגבר ולא לרמקולים

פורסם

הבדלים בין כבלים אנאלוגיים לדיגיטליים קיימים ביותר. לא רק זה, הם גם מדידים מאוד. כבל דיגיטלי (קואקס, כן, כבלים למקורות לא לרמקולים כרגע) מעביר מידע בתדרים של מאות מגה-הרצים ומעלה שזה הרבה מעבר לתחום השמיעה שלנו. הכבלים בנויים ככה שהעכבה שלהם וההנחתה תהייה זהה בכל התדרים הרלוונטיים למידע שעובר בהם. זה משהו שכבל אנאלוגי לא יכול לעשות בתדרים האלה. כבל אנאלוגי לעומת זאת מושפע יותר ממיקרופוניות לכן עושים יותר פתרונות של שיכוך בתוך הכבל.

ובענייננו, יש הבדלים או אין הבדלים זה וויכוח עתיק. אני אישית יודע שיש הבדלים, וחיי לפי זה. עם זאת, אני לא קורע את הכיס בשביל כבלים כי לדעתי ההבדלים שם לא שווים אתת ההשקעה. במקרה שלי אני עושה את כל הכבלים שלי לבד (חוץ מכבל רמקול שזה יוצא דיי יקר בגלל הכמות של החומר), זה זול יותר וטוב יותר מדברים מסחריים במחירים של פי כמה. כבל רמקול אני הייתי משתמש בכבלים הפשוטים של ה-7 שקל למטר עם חתך של 2.5ממ רבוע. חבר (polk) הביא לי כבל של מונסטר שאני משתמש בו עכשיו. בתאכלס, כבל כזה של 30 שקל למטר לא הייתי קונה בלי לחשוב פעמיים. לדעתי כל עוד אתה לא סגור על המערכת שלך לעוד שנים רבות אל תקנה סתם. גם כבלים של חברות יקרות לא בהכרח יהיו טובים יותר מהחרתא הזול שנמכר בחנויות כמו שקם. תקנה כבל נחושת 2.5-4 ממ בחתך וזהו. זה אמור לעבוד מצוין ויעלה לך 7-15 שקל למטר גג בהתאם לקוטר.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים